АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Організаційна культура служби маркетингу

Читайте также:
  1. II.6.1. Античная культура и христианство
  2. III. НАУКА И КУЛЬТУРА
  3. А. Лінійна організаційна структура
  4. Австро-немецкая музыкальная культура XX века
  5. Адхократическая культура
  6. Аккультурация в межкультурных взаимодействиях
  7. Андроновская культура
  8. Антикультура, контркультура, субкультура.
  9. Афанасьевская культура.
  10. Билет 22. Формирование древнерусской государственности. Принятие христианства. Культура и быт Древней Руси.
  11. Билет 25. Объединение русских земель вокруг Москвы и становление Московского государства. Иван III. Культура Руси в XIII-XV вв.
  12. Билет 69.Музыкальная культура Древнего Китая и Японии.

Організаційна культура відіграє важливу роль у визначенні і реалізації корпоративної політики підприємства.

Організаційна культура являє собою сукупність цінностей, переконань, традицій, звичаїв і стереотипів, прийнятих на підприємстві стосовно здійснення спільної діяльності, що впливають на поведінку працівників.

Організаційна культура може бути сфокусована на обслуговуванні високого рівня цін, на зниженні витрат з метою встановлення більш нижчих цін, на високоякісному сервісі, на використанні символіки тощо.

Символіка, що використовується, - ефективний засіб комунікації з працівниками, що визначає їхню символічну поведінку.

Існує три рівні організаційної культури:

- поверхневий рівень (артефакти і етикет);

- глибокий рівень (поведінки і дії);

- ядро.

Поверхневий рівень корпоративної культури охоплює такі елементи, як: мова, одяг, форма привітання, фізичне розміщення (відкриті або закриті приміщення).

Глибокий рівень корпоративної культури - ці стійкі зразки і стереотипи поведінки, включаючи методи прийняття рішень, організацію командної роботи, ставлення до проблем.

Ядро - основа корпоративної культури, охоплює: мораль, переконання, цінності.

Організаційну культуру потрібно розглядати як один з найважливіших інструментів виконання поставлених завдань.

У забезпеченні результативності діяльності служби маркетингу важливу роль відіграє створення відповідних умов роботи.

Створення умов для ефективної роботи служб маркетингу передбачає:

- організацію робочих місць, зокрема, автоматизованих;

- надання необхідної інформації;

- обладнання засобами обчислювальної техніки;

- створення комунікаційних систем;

- підключення до комп’ютерних мереж (локальних та Інтернету);

- формування програмного забезпечення.

Організація ефективної взаємодії маркетингових служб з іншими підрозділами підприємства. Для забезпечення досягнення цілей усі функції підприємства повинні бути узгоджені. На підприємстві в умовах маркетингової орієнтації кожна функція має бути орієнтована на задоволення клієнта. Тому всім підрозділам необхідно працювати спільно, щоб задовольнити потреби та очікування клієнтів. Віце-президент з маркетингу повинен, по-перше, координувати внутрішню маркетингову діяльність підприємства і, по-друге, координувати маркетинг та інші функції - фінанси, виробництво тощо.

Одна з можливих організаційних форм здійснення взаємодії полягає в участі працівників маркетингових служб у встановленні цілей, стратегій, у розробці стратегічних і тактичних планів розвитку підприємства, узгодженні з ними планів діяльності інших підрозділів, покладання на них роботи з координації всієї діяльності підприємства з метою забезпечення ринкової орієнтації.

Крім того, можна створювати в підприємстві раду з маркетингу, що включає керівників провідних служб і підрозділів підприємства, як спільно вирішуватимуть проблеми із забезпечення задоволення запитів покупців.

Організація ефективної взаємодії служби маркетингу та інших підрозділів здійснюється за допомогою використання моделі «4 с».

Перша «с» - соратники, тобто співробітники-однодумці, що підтримують організаційну культуру, які взяли на озброєння концепцію маркетингу і як володіють здібностями до роботи в різних ролях: лідер, генератор ідей, виконавець, комунікатор, ерудит та ін.

Друга «с» - сприяння в реалізації ідеї, місця за допомогою конкретних обґрунтованих програм (планів).

Третя «с» - стратегія, яка узагальнює модель дій, що дозволяє забезпечити зв'язок між сьогоднішнім і завтрашнім днем.

Четверта «с» - стимули - заходи спонукального характеру, які забезпечують можливість досягнення встановлених цілей. (Рис. 5)


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)