АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Теоретичний блок. Повторивши теоретичний матеріал лекції у Вас, напевно, винникло безліч питань, щодо реалізації їдей компонування матеріалу

Читайте также:
  1. Теоретичний блок
  2. Теоретичний блок
  3. Теоретичний блок
  4. Теоретичний блок
  5. Теоретичний блок
  6. Теоретичний блок
  7. Теоретичний блок
  8. Теоретичний блок.
  9. Теоретичний зміст взаємодії та координації в процесі здійснення фінансового контролю
  10. Теоретичний матеріал
  11. Теоретичний матеріал

Повторивши теоретичний матеріал лекції у Вас, напевно, винникло безліч питань, щодо реалізації їдей компонування матеріалу.

Пропоную Вам методичні рекомендації відбору матеріалу, які допоможуть виконати завдання теми.

Методичні рекомендації відбору матеріалу:

1. Мета першого етапу – переконатися в тому, що учні знають матеріал. Педагог надає навчальний матеріал учням і керує обговоренням змісту, пояснюючи та акцентуючи увагу на складних моментах.

Педагог повинен вважати даний етап пройденим тільки тоді, коли учні демонструють розуміння матеріалу. Час, який виділяється для пояснення залежить від складності матеріал рівня знань учнів.

2.Другий етап – знайти ключовий принцип матеріалу, який потрібно засвоїти.

Між першим і другим етапом є різниця в тому, що на етапі викладення матеріалу увага учнів розпреділяється між багатьма фактами та ідеями. На другому етапі, вся увага звенена лише на ключову ідею(принцип) даної теми.

Нижче приведемо декілька порад, які допоможуть Вам стати експертом в знаходженні ключової ідеї(принципу)заняття:

Ø завжди намагайтесь знайти головну думку(визначення, факт, навичку), якою повинен володіти учень після вивчення даної теми;

Ø знайти головну думку(визначення, факт, навичку) потребує багато зусиль та часу, щоб її сформулювати. Будьте до цього готові – и Ви не разчаруєтесь;

Ø роздумуйте! Візьміть блокнот и просто думайте. Заносьте в блокнот всі ваші пропозиції про те, що найголовніше знати та вміти учню після вивчення даної теми. Запишіть ключові ідеї уроку на карточку та обговоріть їх з досвідченими колегами, хто уміє продуктивно и вирішувати складні задачі;

Ø сформулюйте принцип в одному простому реченні. Притримуйтесь простоти викладу думки. Формулюйте свої думки коротко.

Навчіться мислити в стилі плакатів або афіш. Тримайте увагу вашої аудиторії.

Допоможіть вашим учням не зупинитися на самому ключовому принципі а піти далі і прогнозувати та оцінювати процес в цілому.

3. Етап 3. Перенесення матеріалу, що вивчається, на особистісний рівень.

Перейшовши на цей етап учні повинні розуміти навчальний матеріал і його ключовий принцип. Протягом двох етапів Ваш акцент був на змісті навчального матеріалу а зараз прийшов час для перенесення його на особистісний рівень і увага акцентується на учнях. Саме на цьому етапі способи застосування матеріалу набувають конкретну форму і торкаються емоційної сфери учня.

Виконайте завдання:

1. Виберіть тему заняття спеціальної дисципліни за профілем Вашої підготовки та спробуйте розписати її за даним алгоритмом:

Назва дисципліни  
Тема заняття  
Поняття, які необхідно засвоїти учню  
Ключові знання з теми заняття, які необхідно засвоїти учню  
Ключові вміння з теми заняття, які необхідно засвоїти учню  
Питання перевірки змісту  
Завдання перевірки вміння  

Питання для самоконтролю:

1. В чому істинна ціль викладання: щоб знання учень відобразив на екзамені чи користувався ними все життя?

2. Чи "викладання на короткий строк" є істинним викладанням?

3. Щоб Ви робили, якби вирішили давати знання вашим учням "на все життя"?

4. Охарактеризуйте викладання, яке можна назвати "зарядкою для рук".

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)