АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 2.6 Конкурентноздатність підприємства

Читайте также:
  1. Авіатранспортного підприємства»
  2. Аналіз виробничих ресурсів і організаційно-технічного рівня підприємства
  3. Аналіз галузі та конкурентного середовища підприємства в галузі
  4. Аналіз дебіторської і кредиторської заборгованості підприємства
  5. Аналіз маркетингового середовища підприємства
  6. Аналіз оточуючого середовища сервісного підприємства
  7. Аналіз оцінки системи управління розподілом готової продукції підприємства
  8. Аналіз товарної політики підприємства
  9. Аналіз фінансового стану підприємства
  10. Аналіз фінансової стійкості підприємства
  11. Аналітичний спосіб оцінки конкурентоспроможності підприємства.
  12. Баланс підприємства ( форма 1)

Конкурентні переваги підприємства. Послідовність виявлення конкурентних переваг підприємства:

1 – вибір бази для порівняння;

2 – вибір критеріїв оцінки конкурентоспроможності підприємства;

3 – побудова графіків життєвого циклу конкурентних переваг підприємства.

Характеристика можливих фаз життєвого циклу конкурентних переваг підприємства: зародження переваг, прискорення росту, уповільнення росту, зрілість, втрата переваг. Функції, що відображають динаміку конкурентних переваг по фазам життєвого циклу. Приклади видів життєвого циклу конкурентних переваг деяких відомих господарських суб’єктів.

Визначення конкурентного статусу підприємства. Мета визначення та поняття конкурентного статусу підприємства. Методика визначення конкурентного статусу за Ансоффом та формування спрямованості конкурентної стратегії за допомогою матриці Мак-Кінсі.

Визначення конкурентної позиції і потенційних конкурентів підприємства у зоні конкуренції. Поняття зони конкуренції і потенційних конкурентів. Послідовність визначення конкурентної позиції підприємства. Методика визначення параметрів зони конкуренції. Графічне визначення зони та позиціонування конкурентів у зоні. Поділ конкурентів на лідерів та аутсайдерів зони. Формування спрямованості окремих типів конкурентних стратегій: наступальної, оборонно-наступальної та оборонної стратегій. Визначення потенційних конкурентів, на дії котрих спрямовані розроблені типи конкурентних стратегій.

 

Питання для контролю та обговорення:

1 Які існують методи оцінки конкурентоспроможності підприємства?

2 Опишіть методику оцінки конкурентоспроможності підприємства шляхом порівняння конкурентних позицій кількох підприємств на певному ринку.

3 Дайте характеристику методам оцінки конкурентноздатності продукції.

4 Охарактеризуйте чотири основні рівні конкурентоспроможності підприємства.

5 Опишіть методи оцінювання конкурентоспроможності підприємства на основі теорії міжнародного поділу праці.

6 Опишіть методи оцінювання конкурентоспроможності підприємства на основі теорії ефективної конкуренції.

7 Опишіть методи оцінювання конкурентоспроможності підприємства на основі на теорії рівноваги фірми і галузі А. Маршалла і теорії факторів виробництва.

8 Дайте характеристику комплексному підходу до оцінювання конкурентоспроможності підприємства за допомогою методу інтегральної оцінки.

9 Зобразіть алгоритм оцінювання конкурентоспроможності підприємства.

10 Охарактеризуйте підгрупи показників рівня організації виробництва.

11 Як визначають конкурентоспроможності підприємства за допомогою методу попарних порівнянь з використанням шкали трансформації якісних оцінок переваги одного параметра перед іншим у кількісні оцінки.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)