АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Гарантії юридичної практичної діяльності

Читайте также:
  1. I. Оцінка викладацької діяльності вчителя щодо стимулювання пізнавальної самостійності учнів
  2. S.I.2. Види діяльності, які може здійснювати юридична особа після одержання нею спеціального дозволу (ліцензії)
  3. Акти, як форма правових засобів прокурорської діяльності.
  4. Аналіз депозитної та кредитної діяльності кредитних спілок
  5. АНАЛІЗ СТРУКТУРИ ОСНОВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
  6. Аналіз та самоаналіз діяльності адміністративно-управлінської ланки
  7. Аналізатори, їх значення для життєдіяльності і забезпечення захисту людини від небезпек.
  8. Анкета для самооцінки вчителем своєї діяльності
  9. Анкета «Оцінка діяльності учителя»
  10. В управлінській діяльності керівника
  11. ВИВЧЕННЯ І ОЦІНКА ПЕДАГОГІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ВЧИТЕЛЯ
  12. Види ігрової діяльності дошкільника і їх роль у психічному розвитку

Гарантії юридичної практичної діяльності - це будь-які зовнішні умови або внутрішні чинники, що тільки позитивно впливають на її, забезпечують безумовне її здійснення у відповідності до професійних вимог та стандартів. Гарантії юридичної практичної діяльності поділяються на: 1. правові та позаправові (власне економічні, політичні, соціальні та духовно-культурні);2. внутрішні, які є її складовими (професійні знання юристів, юридична техніка діяльності, професійне мислення, професійна мова) та зовнішні, що відносяться до її середовища (нормативно-правові акти та професійні норми, що її регулюють, фінансове та матеріально-технічне забезпечення);3. стимулюючі, що закріплюють, розвивають позитивні чинники та умови її здійснення, та захисні, що спрямовані на попередження та припинення їх негативного впливу;4. загальні, що стосуються будь-якого виду юридичної діяльності або юридичної спеціальності, особливі та спеціальні, що забезпечують здійснення певних видів юридичної діяльності чи окремих її дій. До загально-правових гарантій будь-якого виду юридичної практичної діяльності відносяться ті, які: Визначені у нормативно-правових актах та: а) безпосередньо стосуються здійснення юридичної практичноїдіяльності й передбачають: 1. особливий порядок набуття та позбавлення права на здійснення юридичної практичної діяльності,а також притягнення до юридичної відповідальності;2.процедури здійснення юридичної практичної діяльності (правосуддя, виконавчого провадження, нотаріального посвідчення, судових експертиз тощо);3. конфіденційність окремих видів професійної інформації;4. заборону незаконного втручання у здійснення юридичної практичної діяльності (правосуддя, ведення юридичних справ, проведення судових експертиз);5.обов'язковістю виконання правомірних вимог юристів,, що висуваються ними при здійсненні професійних функцій; б) впливають на здійснення юридичної практичної діяльності опосередковано, тобто через дію проміжних чинників, й містять: ¨ організаційні та інформаційні заходи;¨ матеріально-технічні умови;¨ фінансове забезпечення;..заходи соціального захисту;¨ системи самоврядування юридичних об'єднань чи професійних спілок юристів. До загально- гарантій відносяться умови, що не визначені у нормативно-правових актах та не відносяться до права (правової системи), але тим або іншим чином впливають на здійснення юридичної практичної діяльності.. Позаправові гарантії поділяються, у свою чергу, на економічні, політичні,соціальні (безро-біття)та духовно-культурні Особливі та спеціальні гарантії, є нормативно визначеними чи, щонайменше, мають правовий характер. Особливі гарантії пов'язані з загальними гарантіями, відбивають своєрідність їх прояву в залежності від характеристик певних сукупностей видів чи дій юридичної практичної діяльності, то спеціальні гарантії забезпечують ті їх властивості, які притаманні тільки окремому виду чи дії юридичної практичної діяльності

 

Основними принципами політичної культури юриста є

1. Державотворча ідеологія полягає в тому, що культуру політичного мислення і культуру політичної поведінки службових осіб визначає Конституція України. Тобто державним працівникам визначаються межі для політичного плюралізму.

2. Ідейність висвітлює необхідність ідеї у правовій політиці й політиці загалом. Тобто ідейність політичної культури юриста має національні витоки, визнання, національний характер, які ґрунтуються на історичній свідомості та історичній пам`яті українського народу.

3. Політичної культури юриста є духовність і моральність, які ґрунтуються на загальнолюдських цінностях і національній моралі. політична культура юриста розвивається разом з національною мораллю. Тим самим відбувається деяка моралізація політики і блокується політизація моралі.4. принцип як здатність до культурного діалогу у висловлюванні плюралізму думок. Таким чином, утворюється своєрідна субкультура – плюралістична культура юриста, яка повинна діяти навколо української національної ідеї..

5. політичного імунітету найбільш притаманним саме політичній культурі юриста. Його власні погляди на уявлення ґрунтується на юридичному мисленні, конституційній культурі, що дозволяє виробляти своє політичне бачення вирішення правоохоронних проблем. Така відносна самостійність забезпечує творче вироблення нових ідей, формує індивідуальне політичне мислення.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)