АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Робота з джерелами

Читайте также:
  1. II. Контрольна робота.
  2. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  3. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  4. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  5. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  6. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  7. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  8. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  9. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  10. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  11. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  12. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.

 

Збір вихідного матеріалу для дипломної роботи, його попереднє узагальнення і систематизацію студент повинен провести під час переддипломної практики, а також ознайомитися з чинними нормативно-довідковими матеріалами, вивчити діючі законодавчі акти та нормативно-інструктивні документи, проаналізувати результати діяльності бази практики.

Необхідні для виконання дипломної роботи джерела підбираються студентами самостійно, з використанням для цього алфавітного, предметного та систематизованого каталогів бібліотек інформаційної мережі Internet.

Частину літератури, яка висвітлює тему, можна запозичити зі списку, рекомендованого кафедрою. Консультацію з питань добору літератури студент може одержувати у наукового керівника чи у працівників бібліотеки.

Правильні, науково обґрунтовані висновки про об’єкт та предмет дослідження можна зробити лише на підставі всебічного вивчення великої кількості фактичного матеріалу. Його аналіз дозволяє краще розкрити зв’язок теорії з практикою.

Підбираючи літературу, студентам слід пам’ятати, що економічні науки постійно розвиваються і збагачуються новими положеннями і висновками, а іноді змінюють свої основоположні методологічні і теоретичні підходи, як це сталось у зв’язку з трансформацією економіки України в ринкову. Тому при підборі навчальної літератури, періодичних видань, монографій, журнальних статей тощо необхідно враховувати рік їх видання. Починати вивчення літератури слід з останніх років видання. Тільки після цього, у разі необхідності, можна звертатись до більш ранніх публікацій, якщо це зумовлено необхідністю проведення ретроспективного аналізу еволюції розвитку об’єкта і предмета дослідження.

Значно полегшить пошук необхідних статей список опублікованих матеріалів в останньому номері, що подається щорічно практично у всіх наукових періодичних виданнях.

Після підбору літератури студент складає список наукових джерел (бібліографію). При написанні роботи студент повинен давати посилання на джерела, матеріали, які наводяться в роботі.

Якщо використовуються відомості, матеріали з великою кількістю сторінок, то в посиланні необхідно точно вказувати номери сторінок, ілюстрацій, таблиць, формул з джерела, на яке дається посилання в роботі. Посилання в тексті дипломної роботи на джерела слід зазначати порядковим номером за переліком посилань та відповідної сторінки цього джерела, виділеним двома квадратними дужками.

Наприклад:

Цитата у тексті “Інвестиції – господарські операції, які передбачають придбання основних засобів, нематеріальних активів, корпоративних прав та/або цінних паперів в обмін на кошти або майно” [32, с.13].

Відповідний опис у переліку посилань:

32. Податковий кодекс України [Текст]: Від 2 грудня 2010 р. № 2756-VІ. – К.: ДП “ІВЦ ДПП України”, 2010. - 336.с.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)