АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАВДАННЯ ДЛЯ ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ

Читайте также:
  1. I. ПЕРЕВІРКА ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯ
  2. II Завдання додому
  3. II Перелік лабораторних та практичних робіт
  4. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  5. II. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИКОННАННЯ.
  6. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  7. II. Практичне завдання.
  8. II. Практичне завдання.
  9. II. Тестові завдання
  10. IV рівень (одне завдання 4 бали)
  11. IІ Завдання додому
  12. IІ Завдання додому

Завдання 1. На основі вивчення соціологічної, педагогічної, психологічної літератури, літератури з соціальної роботи розкрити сутність, причини і особливості девіантної, депривантної та антисоціальної поведінки особистості.

Завдання 2. На основі вивчення Кримінального кодексу України скласти перелік найбільш розповсюджених форм антисоціальної поведінки та передбачуваних Законом карних заходів за їх скоєння.

Завдання 3. Здійснити аналізта визначити основні положенняправової бази соціального захисту громадян з функціональними обмеженнями: Стандартні правила забезпечення рівних можливостей для інвалідів (ООН), Міжнародний білль про права людини, Міжнародний пакт про громадянські й політичні права, Конвенція про права дитини, Всесвітня програма дій стосовно інвалідів; Закон України “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”, Положення “Про робоче місце інваліда і про порядок працевлаштування інвалідів”, закон України “Про охорону дитинства”, закон України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” тощо.

Завдання 4. Зробити класифікацію проблем військовослужбовців та їх сімей. Вибрати нормативно-правові акти чинного законодавства України, що стосуються соціального захисту військовослужбовців та їх сімей.

 

Завдання 5. Розробити тренінг для людей – „жертв насильства”.

 

Завдання 6. Розробити систему профілактичних заходів щодо попередження проституції серед дітей та молоді.

 

Завдання 7. Розробити систему роботи „групи взаємопідтримки” як форми реабілітації клієнтів з наркотичною залежністю.

Завдання 8. Розробити заходи терапії творчістю та трудотерапії в закладах позбавлення волі.

Завдання 9. Розробити Програму працевлаштування, відновлення втрачених зв’язків із сім’єю в межах діяльності соціальних служб (на вибір).

 

Завдання 10. Розробити систему соціальної допомоги вдома людям похилого віку.

Завдання 11. Розробити модель клубу за інтересами для людей похилого віку: „Кому за 60”, „Фронтовики”, „Як молоди ми були” (за вибором).

 

Завдання 12. Розробити технологію профілактичної роботи з людьми суїцидальної поведінки, спрямованої на зниження фатальності та пом’якшенням занепокоєння.

 

Завдання 13. Розробити систему соціальної роботи з людьми – соціальними меншинами, ураховуючи: роботу фондів допомоги сексуальним меншинам, телефонів довіри, психологічні та психотерапевтичні консультації, профілактичні центри СНІДУ; дискотеки, виставки, концерти, фестивалі та ін.

Завдання 14. Розробити технологічну схему соціальної реабілітації підлітка, схильного до девіантної поведінки за схемою:

№ з/п Етапи Методи
     

 

Завдання 15. Розробити „універсальну” технологію індивідуальної соціальної допомоги особам зрілого віку за схемою:

№ з/п Етапи Форми й методи
     

 

 


ПЛАНИ ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)