АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Наслідки Франц. Рев

Читайте также:
  1. VI. Мілітаризація суспільства. Гонка озброєнь та її наслідки.
  2. VII. НАСЛІДКИ ТУБЕРКУЛЬОЗУ (В90)
  3. Виключне провадження в кримінальному процесі: приводи і підстави, строки перегляду справ, процесуальні наслідки перегляду справ в порядку виключного провадження.
  4. Глобальна нерівність:причини та наслідки
  5. Глобальні екологічні кризи – передумови та наслідки.
  6. Державний борг, його економічні наслідки. Управління державним боргом
  7. Джерела та екологічні наслідки забруднення атмосфери
  8. Доба «великих реформ» 60-70-х рр. ХІХ ст. та її наслідки для України.
  9. Екологічні наслідки забруднення морського середовища
  10. ЕКОНОМІЧНА ІНТЕГРАЦІЯ ДЕРЖАВ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ ТА її НАСЛІДКИ
  11. Економічні наслідки монополії
  12. Загальні положення про правові наслідки порушення зобов'язання

Активну зовнішньополітичні діяльність Директорія розгорнула насамперед в Середземномор’ї та на Близькому Сході. Тут вона орієнтувалася насамперед на Османську імперію та обіцяла останній, у випадку перемоги над Росією та Австрією, повернути Крим.

Щодо іншого регіону, то в результаті блискавичної Італійської кампанії 1796 р., французи здобули котроль над Північною та Центральною Італією.

Попередні мирні угоди Франції та Австрії в Леобені 7 (18) квітня 1797 р. та мирний договір в Кампо-Форміо 6 (17) жовтня 1797 р. фактично похоронили плани російського імператора Павла І виступити посередником в європейських справах.

Отримані згідно Кампо-Формійським договором території (Австрійські Нідерланди, лівий берег Рейну, Іонічні острови, контроль над новими італійськими республіками) майже не вплинули на стратегію французької зовнішньої політики.

Y лютому 1798 р. Цізальпінська республіка відкрито була проголошена її васалом. Папська область в лютому 1798 р. була зайнята французькими військами та перетворена на Римську республіку. В квітні 1798 р. Директорія уклала кабальну угоду з П’ємонтом, окупувавши його наприкінці того ж року.

Саме вторгнення в Єгипет, що входив до склалду Османської імперії спричинилося до того, що остання оголосила війну Франції. Слідом за цим Росія оголосила війну Франції, а Австрія дозволила перехід російських військ до Італії через свої володіня. Франція, у свою чергу, оголосила війну Австрії. Отже, в 1798-1799 рр. проти Франції утворюється друга коаліція держав.

До кінця літа 1799 р. російські та австрійські війська витісили французів з Північної Італії, Південної Німеччини. Англійські та російські війська висадилися в Голландії. За цих умов, з Єгипту повертається Наполеон Бонапарт та приймає активну участь в перевороті 18-19 брюмера (9-10 листопада) 1799 р. Після прийняття в грудні 1799 р. нової Конституції було проголошено новий режим – Консульство на чолі з Наполеоном Бонапартом, який згодом, після того, як в 1802 р. стає першим консулом, а в 1804 р. проголошує себе імператором прагне відігравати провідну роль в європейській політиці, розпочинає серію загарбницький т.зв. наполеонівських воєн.

 

4. Україна як об′єкт міжнародних відносин у 17–18 ст. Дипломатична боротьба за збереження Української держави (1667р. – XVIIIст.) та російська імперська політика на Україні.

А) Дипломатія П.Дорошенка у боротьбі за возз’єднання козацької України (1667-1676 рр.).

Вже зміст Андріївського договору переконав П.Дорошенка в доцільності курсу на зближення з Кримом і Портою. З їх допомогою він мав наміри об’єднати не лише козацьку Україну, але і всі українські землі.П.Дорошенко почав готовити похід на західноукраїнські землі, а тому вирядив посольство до Стамбула про готовність прийняти протекцію Порти.

Розчарувавшись у турецькій протекції, влітку 1675р. гетьман і його соратники вирішили визнати протекцію російського царя.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)