АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ситуації для самоперевірки. Визначити вартість залучення капіталу за рахунок товарного кредиту, що був отриманий на умовах: повна оплата протягом 30 днів; якщо фірма здійснить оплату

Читайте также:
  1. Аналіз ситуації (стисло)
  2. В ситуації загрози наслідків конфлікту службі з охорони державного кордону-негайно доповісти керівнику для прийняття рішення.
  3. Вирішення ситуації
  4. Від ситуації, особливостей співрозмовника (аудиторії) залежить і лексичне наповнення
  5. Вчитель не повинен боятися конфлікту, а опановувати технологію поведінки у конфліктній ситуації і майстерність її розв'язання.
  6. Дайте правовий аналіз ситуації.
  7. Дайте правовий аналіз ситуації.
  8. Дайте правовий аналіз ситуації.
  9. ДЛЯ САМОПЕРЕВІРКИ ТА КОНТРОЛЮ ЗАСВОЄННЯ ЗНАНЬ
  10. З організації реагування органів внутрішніх справ на повідомлення про кримінальні правопорушення, інші правопорушення, надзвичайні ситуації та інші події.
  11. За масштабом та глибиною надзвичайні ситуації (НС)
  12. Застосування стратегій і методів для вироблення моделі поводження в конфліктній ситуації

Ситуація 7.3.

Визначити вартість залучення капіталу за рахунок товарного кредиту, що був отриманий на умовах: повна оплата протягом 30 днів; якщо фірма здійснить оплату протягом 10 днів, вона одержує знижку в 2%. Будемо вважати, що фірма бере товари в кредит протягом усього року.

Як зміниться вартість комерційного кредиту, якщо він був узятий на умовах: 2/10 нетто 60; 3/10 нетто 60?

Ситуація 7.4.

Компанії дається знижка 3%, якщо рахунок за товар на суму 100 тис. грн. оплачується протягом 10 днів. Однак компанія може одержати товар без знижки з терміном оплати рахунка протягом 60 днів. Банк може позичити гроші для оплати рахунка під 14% річних. Який варіант фінансування є більш вигідним? Кредити можна отримати в рамках кредитної лінії, розрахованої на рік.

Ситуація 7.5.

Фірма одержить знижку 3%, якщо рахунок за товар вартістю 200 тис. грн. буде оплачений протягом 10 днів. Фірма може одержати товар з оплатою протягом 60 днів. При якому граничному банківському відсотку фірмі буде вигідно використовувати знижку.

Ситуація 7.6.

Фірма хоче збільшити оборотний капітал на 10 млн. грн. Можливі три варіанти фінансування:

1) Скористатися комерційним кредитом протягом року, відмовившись від знижки, наданої на умовах 4/10 нетто 60.

2) Узяти кредит у банку під 75% річних.

3) Емітувати облігації зі ставкою 39% річних. Витрати, пов'язані з емісією і розміщенням складають 20 000 грн. Визначити кращий варіант.

Ситуація 7.7.

Існує можливість фінансування відновлення активів підприємства за двома варіантами:

1) за рахунок власних джерел;

2) за рахунок банківського кредиту;

Вартість активу становить 10 200 грн., термін його експлуатації – 10 років. Ліквідаційна вартість активу після передбаченого терміну експлуатації прогнозується в сумі 1 000 грн. Ставка податку на прибуток складає 30%, середня ставка по банківському кредиту 25% у рік. Який із варіантів є більш прийнятним?

Ситуація 7.8.

Компанії надається знижка на 3 %, якщо рахунок за товар на суму 100 000 грн. сплачується одразу. Однак, компанія може отримати товар зі сплатою рахунку впродовж 30 днів. Місцевий банк може позичити гроші для сплати рахунку під 14 % річних. Це дає змогу компанії користуватися знижкою в 3%. Що є більш корисним – використати знижку або отримати товар та сплатити його впродовж 30 днів? Розв’яжіть задачу також при умовах 4/10 нетто 40.

Ситуація 7.9.

Загальна потреба в додатковому капіталі у підприємства на один рік складає 500 млн. грн. Існує три варіанти його фінансування:

1. Взяти комерційний кредит на умовах 4/10 нетто 80.

2. Взяти банківський кредит під 60% річних. Однак при цьому необхідно залишити на рахунку в банку резерв у розмірі 20% суми.

3. Емітувати акції зі ставкою 45% річних. Витрати пов’язані з емісією складають 30000 на кожні 3 місяця.

Яким джерелом надходжень вигідно скористатися фірмі?

 

 

Ситуація 7.10.

Фірма має обсяг продажів на суму 35 000 000 грн. Її дебіторська заборгованість складає 23 000 000 грн. на рік. Звичайно фірма реалізує свої товари на умовах 2/10 нетто 60. Чи вигідна така політика фірмі?

 

Ситуація 7.11.

Фірма може купити партію товару одразу за ціною 3 000 грн. Якщо ж вона сплачуватиме за нього протягом місяця, то ціна збільшиться на 5%. Щоб сплатити за товар під час придбання, фірма може взяти в банку кредит під 20% річних. Що є більш доцільним для фірми: придбати товар одразу і сплатити послуги банку, чи сплатити вартість товару за підвищеною ціною впродовж місяця?

 

Ситуація 7.12.

Визначте ефективну річну вартість капіталу за наступними умовами продажу: 2/10 нетто 30; 2/10 нетто 60; 3/10 нетто 60; фінансовий рік триває 360 днів.

Як зміниться вартість комерційного кредиту в залежності від зміни строку кредиту та розміру знижки?

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)