АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Практичне заняття – 4 год

Читайте также:
  1. Відкрите заняття проводилося у зв’язку з участю у конкурсі на посаду доцента кафедри алгебри, геометрії та математичного аналізу.
  2. Друге заняття
  3. Друге семінарське заняття – 2 години
  4. Друге семінарське заняття – 2 години
  5. Друге семінарське заняття – 2 години
  6. Друге семінаське заняття – 2 години
  7. ЗАГАЛЬНІ Методичні рекомендації до вивчення тем, що виносяться на семінарські заняття та на самостійну роботу.
  8. Заняття
  9. Заняття
  10. ЗАНЯТТЯ 1
  11. Заняття 1
  12. Заняття 1-2

Вирішити такі задачі:

1. Гр-ка А. допитана як свідок у справі про хуліганство. Вона розповіла, що сама хуліганських дій, що відбувались у дворі, не бачила. Проте впевнена, що хуліган — гр-н К., який був раніше двічі судимий за подібні злочини. Крім того, А. назвала декілька фактів, які негативно характеризують сусідку по квартирі Ч. і пояснила, що останній, безперечно, повинні бути відомі обставини злочину, адже вона розповідала про це увечері на кухні.

Які докази має слідчий внаслідок допиту А.?

2. Потерпіла в кримінальній справі про зґвалтування заявила такі клопотання: а) про освідування підозрюваного Г. для виявлення на його тілі подряпин, які вона залишила йому, коли чинила опір; б) про витребування документів, які підтверджують, що Г. неодноразово доставлявся до міліції, у нетверезому стані; в) про допит осіб, яким відомо, що і батько підозрюваного судимий за крадіжки; г) про огляд її плаття, яке розірвав ґвалтівник.

Яке доказове значення мають обставини, про з'ясування яких заявила клопотання потерпіла? Дайте оцінку кожному з них.

3. Під час огляду місця події виготовлено гіпсовий зліпок вдавленого сліду ноги можливого злочинця, а також зроблена фотозйомка приміщення, з якого викрадені цінності.

Чи є зліпок і фотографії самостійними джерелами доказів? Яка їх правова природа?

4. Б. за підробленим лотерейним квитком одержав велику суму грошей.

До якого виду джерел доказів належать лотерейний квиток і гроші?

5. До якого виду джерел доказів потрібно віднести магнітну плівку, якщо на ній зафіксована розмова заявника і підозрюваного, під час якої останній вимагає виплатити йому певну суму грошей у вигляді викупу?

6. Журналіст Р. зняв на відео фрагмент хуліганських дій, вчинених на вулиці групою підлітків.

Чи є відеозапис вказаної події самостійним джерелом доказів? Як оформити його залучення до процесу доказування у кримінальній справі?

7. У висновку судово-медичного експерта вказано: «Заподіяні М. тілесні ушкодження відносяться до тяжких. За часом вони можуть відноситись і до строку, який указаний потерпілим. Ушкодження могли бути заподіяні металевим стержнем, що був направлений для експертного дослідження».

Дайте оцінку доказовому значенню висновку експерта.

8. Під час футбольного матчу один з глядачів вистрілив із ракетниці і поранив Н. Потерпілий заявив клопотання про допит як свідків двадцяти уболівальників, з якими він приїхав на стадіон з іншого міста.

Чи повинен слідчий задовольнити це клопотання?

9. У справі про заподіяння тяжких тілесних ушкоджень Л. одержані такі дані: а) свідок С. пояснив: З. під час випивки сказав йому, що це він побив Л.;

б) свідок П. бачив З. недалеко від того місця, де був знайдений Л. у непритомному стані;

в) у підсобному приміщенні, що належить З., було знайдено ломик, яким, за висновком експерта, могли бути нанесені удари Л.;

г) З. заперечує причетність до злочину і стверджує, що в той вечір, коли було вчинено злочин, він знаходився в гостях у своїх знайомих.

Дайте оцінку доказам, які є у справі, класифікуйте їх.

10. З приватного сільського господарства було викрадено четверо коней, яких мали намір продати за 150 тис. доларів США.

До якого виду доказів слід віднести в даному випадку коней?

Під час заняття студенти також опрацьовують макети кримінальних справ на предмет забезпечення вимог закону під час кримінально-процесуального доказування, а також виконують інші, пов’язані з цією темою, завдання за вказівкою викладача. Результати роботи студенти викладають письмово, окремі з них оголошуються і обговорюються в аудиторії.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)