АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Практичне заняття – 2 год. Яке рішення повинен прийняти слідчий при розгляді цих заяв?

Читайте также:
  1. Відкрите заняття проводилося у зв’язку з участю у конкурсі на посаду доцента кафедри алгебри, геометрії та математичного аналізу.
  2. Друге заняття
  3. Друге семінарське заняття – 2 години
  4. Друге семінарське заняття – 2 години
  5. Друге семінарське заняття – 2 години
  6. Друге семінаське заняття – 2 години
  7. ЗАГАЛЬНІ Методичні рекомендації до вивчення тем, що виносяться на семінарські заняття та на самостійну роботу.
  8. Заняття
  9. Заняття
  10. ЗАНЯТТЯ 1
  11. Заняття 1
  12. Заняття 1-2

1. Украдений у Д. костюм С. здав до ломбарду. Слідчий здійснив виїмку цього костюма із ломбарду і приєднав його як речовий доказ до справи. Д. і адміністрація ломбарду звернулись до слідчого із заявою про визнання їх цивільними позивачами в кримінальній справі.

Яке рішення повинен прийняти слідчий при розгляді цих заяв?

2. Під час розгляду в суді справи за обвинуваченням П. в хуліганських діях, підсудний заявив клопотання про визнання його цивільним позивачем. Він пояснив, що потерпілий Н., обороняючись, а потім затримуючи його разом з працівниками міліції, розірвав на ньому дорогу шкіряну куртку.

Яким чином слід вирішити це клопотання?

3. Водій тролейбуса С., порушив правила дорожнього руху і вчинив наїзд на автомобіль Т., внаслідок чого Т. був тяжко травмований і йому заподіяно значну матеріальну шкоду.

Кого слід визнати цивільним відповідачем у кримінальній справі?

4. З квартири Б. були вкрадені його особисті речі і позичений ним у Р. портативний телевізор. Б. просить визнати його цивільним позивачем на всю суму украденого, а Р. — на суму, яка складає вартість телевізора.

Яким повинно бути рішення слідчого з цього питання?

5. Слідчий прийняв рішення про забезпечення можливої конфіскації майна, яке належить підозрюваному С. Установлено, що С. має приватний будинок, автомашину, фортепіано, грошовий вклад на велику суму в Ощадбанку і коштовності.

Які процесуальні заходи потрібно здійснити, щоб забезпечити збереження цього майна? Яких заходів необхідно було б вжити, якщо у справі є цивільний позов?

6. Потерпілий Р. у справі про квартирну крадіжку подав заяву про визнання його цивільним позивачем. До суми, що вказана у заяві, він включив гроші, які йому прийдеться витратити за ремонт пошкодженої злочинцем скрипки. Вона була украдена і повернена потерпілому лише через півроку. Крім того, Р. поставив питання про стягнення на його користь суми грошей, які він міг би за цей час заробити, граючи на скрипці в ресторані.

Як повинна бути вирішена заява потерпілого?

7. Ю. постраждав від дорожньо-транспортної пригоди. З переломами і пошкодженнями внутрішніх органів його помістили в лікарню, де він знаходився два місяці. Потім ще місяць лікувався амбулаторно. У зв'язку з інвалідністю виконувати попередню роботу Ю. не міг і був переведений на іншу роботу з меншою заробітною платою. Які рішення у зв'язку з викладеним повинен прийняти суд?

8. До слідчого, що розслідував кримінальну справу, звернулася гр-ка О. з заявою про визнання її потерпілою і цивільним позивачем у кримінальній справі про викрадення килима у гр-на В., бо вона купила даний килим біля входу на місцевий ринок у гр-на С. за 700 гривень, а потім він був в неї вилучений працівниками міліції.

Як повинен діяти в даний ситуації слідчий?

9. Л. був притягнутий у справі як обвинувачений за вчинення крадіжки фотоапарата, який коштує 3400 гр., з квартири свого сусіда Д. На момент розкриття злочину Л. фотоапарат вже продав невстановленому чоловіку біля залізничного вокзалу за 1500 гр., а гроші програв у казино.

Потерпілий заявив слідчому вимогу щодо відшкодування йому завданих збитків, а також повідомив про те, що у квартирі Л., який мешкає з батьками, є такі цінні речі: майже нові капелюх Л. з хутра норки і його шкіряна куртка, люстра, килим і мисливська рушниця батька обвинуваченого. Ці предмети б задовольнили його майнові претензії щодо Л.

Що повинен робити слідчий у цій ситуації? Спробуйте оформити за слідчого у цій справі заяву Д. і процесуальні документи, пов‘язані з її прийняттям та забезпеченням майнових інтересів потерпілого.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)