АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МЕТОДИКА ПІДГОТОВКИ ТА АНАЛІЗ ПОЗАУРОЧНИХ ЗАХОДІВ

Читайте также:
  1. ABC-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  2. SWOT-аналіз ВТК «Лукас».
  3. VII. Аналіз галузі
  4. VIII. Аналіз внутрішніх функціональних підрозділів
  5. XYZ-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  6. XYZ-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  7. Абсолютная тупость сердца: понятие, методика определения. Границы абсолютной тупости сердца в норме. Изменения границ абсолютной тупости сердца в патологии.
  8. Активная подвижность нижнего легочного края , методика проведения, нормативы. Диагностическое значение изменений активной подвижности нижнего легочного края.
  9. Аналіз абсолютних показників фінансової стійкості
  10. Аналіз асортиментної продукції
  11. Аналіз видатків Мостиського району на фінансування соціальних потреб у сучасних умовах
  12. Аналіз використання обладнання та виробничої потужності підприємства

Процес становлення незалежної демократичної України з її прагненням стати повноправним членом європейської спільноти передбачає всебічне утвердження в суспільному та індивідуальному бутті цивілізованих норм життя на основі загальнолюдських цінностей та духовних, моральних і культурних засад життя українського народу. Тому мета сучасного освітнього процесу - не тільки сформувати в учнів та вихованців необхідні компетенції, дати знання з різних предметів, а й виховати громадянина, сім’янина, професіонала, патріота; інтелектуально розвинену, духовно і морально зрілу особистість, готову протистояти викликам глобалізації життя.

Ефективність організації позаурочної та позашкільної виховної роботи значною мірою залежить від майстерно проведених виховних заходів, різних за змістом, формою проведення, кількістю учасників.

Педагогічна майстерність неможлива без активного застосування різноманітних форм виховної роботи. Форма виховання – це спосіб організації виховного процесу, що відображає внутрішній зв’язок його елементів і характеризує взаємовідносини педагогів і вихованців. Ефективність організаційних форм залежить від умілого використання методів досягнення визначених цілей. Форми організації виховного процесу мають бути оригінальними, творчими, науково обґрунтованими, майстерно сконструйованими. В основу їх класифікації в педагогіці покладено передусім кількість учасників виховної дії. Відповідно форми організації виховних заходів поділяють на три групи: масові, групові та індивідуальні.

Досконало підготовлені та майстерно проведені масові заходи є ефективною формою виховної роботи. Вони сприяють створенню піднесеного, радісного настрою у вихованців, формуванню в них організаторських здібностей, розвитку пізнавальних інтересів, практичних умінь і навичок. Завдяки їм і педагоги мають змогу виявити свій професіоналізм, комунікативні, креативні і конструктивні уміння і навички. Ефективність масових заходів залежить не лише від вдало обраної форми проведення а й від методів і прийомів його підготовки, врахування вікових та індивідуальних особливостей вихованців, дотримання правил техніки безпеки.

Під час практики ми відвідали виховний захід: «Я заховаю в серце Україну».

Виховнийзахід на тему « Я заховаю в серце Україну»

1. Тематика виховного заходу « Я заховаю в серце Україну»;

2. Мета:

Пізнавальна збагатити знання студентів творчістю видатних письменників про рідну Батьківщину;

Виховна виховати почуття любові до Батьківщини, почуття патріотизму та гордості за приналежність до великого українського народу.

3. Напрям виховання, що реалізується: національне та патріотичне виховання

4. Актуальність заходу (відповідність мети заходу завданням вищого навчального закладу, інтересам та рівню розвитку студентів) даний виховний захід, є досить актуальним в наш час коли гостро постало питання національної свободи. Адже більшість з підростаючого покоління менший рівень національної свідомості, що може призвести до знищення нації.

5. Рівень підготовки заходу:

5.1. Наявність методичної документації: наявний сценарій;

5.2. Чіткість у організації: даний виховний захід був підготовленийсамостійно куратором за допомогою фахової літератури, проявлена активність;

5.3. Система стимулювання студентів до даного заходу були залучені ІІІ курсу БС групи відділення «Соціальна педагогіка»;

6. Дотримання регламенту роботи регламент даного заходу дотримано в повній мірі

7. Проведення заходу:

7.1. Методика проведення: матеріал сценарію має логічну структуру та був послідовно викладений, матеріал є емоційно забарвленим, протягом всього заходу проявлялася самостійність та активність;

7.2. Поведінка студентів: (студенти були уважні, протягом всього часу були зацікавлені, панувала дисципліна;

7.3. Педагогічний такт і майстерність: педагог володів аудиторією (змогла викликати інтерес, активізувати студентів), культура мовлення (чітка, правильна вимова, використання літературної української мови).

8. Оформлення і обладнання приміщення, використання засобів наочності: приміщення було оформлене вишитими рушниками, українським народним вбранням, зображення різних історичних епох, портрети видатних людей, малюнки студентів, аудіозаписи пісень, крилаті вислови на плакатах,.

9. Місце проведення заходу і його тривалість: захід проводиться в класі приміщення Бердичівського педколеджу і тривав 2 години.

10. Дійові особи: керівник групи Кицак Людмила Вікторівна, студент-практиканти Тимко Т. М. та Мельнічук Ю. В., студенти ІІІ курсу групи БС.

11. Висновки: поставлена мета досягнута в повній мірі (студенти замислились над тим, що дійсно потрібно берегти надбання наших предків – нашу рідну Україну).

Оцінка заходу: 100 балів.

(Додаток Ж)

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)