АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Про встановлення адміністративного нагляду

Читайте также:
  1. Аналіз встановлення та порушення макрорівноваги у можелі «Кейнсіанський хрест»
  2. Варіанти контрольних робіт з адміністративного права
  3. Види цін та порядок їх встановлення
  4. Види цін та порядок їх встановлення
  5. Використання виділених служб нагляду за мережею
  6. Встановлення адрес FTP серверів
  7. Встановлення контакту в бесіді
  8. Встановлення робітничого контролю
  9. ВСТАНОВЛЕННЯ СТРОКІВ ВИКОНАННЯ РОБІТ
  10. Встановлення фашистського окупаційного режиму
  11. Грошовий ринок: попит на гроші та їх пропозиція. Встановлення рівноважної ставки та її зміни.
  12. Джерела адміністративного права та їхня характеристика. Основні законопроектні роботи в галузі адміністративного права.

Я, суддя Шевченківського районного суду у Волинській області, Максименко В.Є., розглянувши матеріали на громадянина Величка М.В., який проживає: м. Луцьк, вул. Соборна, 62, кв. 47, раніше судимого за ст. 206 ККУ до чотирьох років позбавлення волі та за ст. 146 ч. 1. ККУ до п’яти років позбавлення волі і звільненого з місць позбавлення волі 11 січня 1999 року,

в с т а н о в и в:

Після відбування покарання Величко Михайло Володимирович систематично порушує громадський порядок. Розпиваючи спиртні напої в громадських місцях, вчинив дрібне хуліганство. Величко М.В. притягався до адміністративної відповідальності. Незважаючи на зроблене йому попередження про необхідність припинити антигромадську поведінку, бо проти нього може бути застосований адміністративний нагляд із встановленими законом обмеженнями,
він 11 лютого порушив порядок, за що був притягнутий до адміністративної відповідальності.

На підставі викладеного і, керуючись положенням «Про адміністративний нагляд працівників міліції за особами, звільненими з місць позбавлення волі»,

п о с т а н о в и в:

Встановити щодо громадянина Величка М.В. адміністративний нагляд на термін 1 рік 2 місяці.

Суддя Шевченківського

районного суду (підпис) В.Є. Максименко

7 березня 1999 року

 

 

Постанова про припинення справи виноситься у таких випадках:

- оголошення усного зауваження;

- передача матеріалів на розгляд товариського суду, відповідних комісій;

- передача справи прокуророві, органові попереднього слідства або дізнання;

- у випадку відсутності події або складу адміністративного правопорушення;

- у випадку не досягнення особою на час вчинення адміністративного правопорушення 16-річного віку;

- у випадку неосудності особи, яка вчинила протиправну дію;

- вчинення протиправних дій у разі крайньої потреби або необхідної оборони;

- видання акта амністії, якщо він усуває застосування адміністративного стягнення;

- відміна акта, що встановлює адміністративну відповідальність;

- у випадку наявності щодо одного й того ж факту стосовно особи, притягненої до адміністративної відповідальності, постанови компетентного органу про накладання адміністративного стягнення;

- у випадку смерті особи, щодо якої розпочата справа.

Постанова у справі оголошується негайно після закінчення розгляду справи. Копію постанови під розписку протягом трьох днів вручають або надсилають особі, якій її винесено. Копію постанови в такий же термін надсилають потерпілому на його прохання.

Допоміжними процесуальними документами є акт, висновок, рапорт, пояснення, подання, заява, службовий лист, довідка тощо. До службових документів зараховують: наказ, розпорядження, договір, доповідну записку, звіт, зведення, план та ін.

Акт – документ, який складає одна або кілька службових осіб для підтвердження якоїсь події або факту. Акти відіграють роль доказів у суді. Основні реквізити акта: найменування документа, дата, місце і підстави його складання; прізвища, ініціали і посади учасників, залучених до підтвердження або встановлення події, факту; текст акта; підписи вказаних осіб, дата підпису.

Акт складається зі вступної і констатуючої частин. У вступній частині зазначається підстава для складання акта, посади, прізвища та ініціали учасників.

Констатуюча частина фіксує проведену роботу, повідомляються події і факти, подаються висновки і пропозиції. Акт складається у кількох примірниках. При потребі акти затверджують вищі організації або керівники органів внутрішніх справ.

Висновок – документ, який фіксує думку, висновок органу (посадової особи), комісії або спеціалістів з якогось питання. Висновок направляють у вищий орган або посадовій особі на розгляд для затвердження. Реквізити документа: заголовок, текст (містить оцінку проведеної роботи, зауваження і пропозиції), посада експерта, прізвище та ініціали, дата. Текст складається з двох частин: у першій викладається суть розглядуваного матеріалу, факту, результати перевірки; у другій – висновки і пропозиції.

Рапорт – документ, який складає службова особа (посада, звання, прізвище та ініціали обов’язково зазначаються), що містить повідомлення, донесення чи іншу інформацію. До рапорту можуть бути додані матеріали на підтвердження викладеного.

Зразок:

 

 

Начальникові Шевченківського РВВС

у м. Луцьку

полковникові міліції А.С. Дубку

РАПОРТ

Доповідаю, що громадянин Гриценко М.В., раніше судимий за ст. 206, 146 ч. 2 ККУ, звільнений з місць позбавлення волі ОВС і прибув з Полтавської ВТК 11.01.1999 р. Прописаний за адресою: м. Луцьк, вул. Демократична, 21, кв. 4.

Громадянинові Гриценку М.В. виданий паспорт серії КЩ 600021 Шевченківським РВВС у м. Луцьку 15 лютого 1999 року.

Начальник паспортного відділу

Шевченківського РВВС у м. Луцьку

майор міліції В.П. Мокрий

 

 

Довідка – документ, який складає службова особа, що засвідчує факт, подію або містить дані про проведену роботу.

Але який би документ не складався, він повинен бути грамотно оформлений, не викликати двозначних тлумачень. Тому складати його повинна грамотна людина.

Зразок:

 

ДОВІДКА

Видана громадянинові Грабовському М.В. про те, що він був притягнутий до кримінальної відповідальності за правопорушення, передбачене ст. 178 КпАПУ у вигляді попередження.

Начальник кабінету профілактики

медичного витверезника М.В. Білий

5 грудня 2012 року

 

? Запитання для самоконтролю

1. Назвіть складові основних процесуальних документів.

2. Назвіть допоміжні процесуальні документи.

3. Які види постанов передбачені адміністративним законодавством? Назвіть їх основні реквізити.

4. Охарактеризуйте рапорт і довідку як службові документи. Назвіть їх основні реквізити.

 

Ñ Методичні вказівки щодо виконання контрольної роботи


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)