АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Наталя Чаплинська

Читайте также:
  1. IV. Методичні матеріали до семінарських, лабораторних і практичних занять.
  2. The artistic plaiting made of wicker, reed mace and straw. Articles made of beads. Articles made of stone, bones. Ceramics..
  3. Авторські вірші та малі жанри для дітей
  4. Важливе значення для розвитку літератури Волині мав
  5. ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЯВІВ КОСООКОСТІ У ДІТЕЙ ШКІЛЬНОГО ВІКУ
  6. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
  7. І. Актуальність теми
  8. І. Актуальність теми
  9. І. Актуальність теми
  10. І. Актуальність теми
  11. І. Актуальність теми
  12. І. Актуальність теми

Психолог

Як і всюди, у нас відсутня у дуже багатьох питаннях культура щодо певних специфічних речей: користування зброєю, вживання алкоголю, культра спілкування, поведінки і так далі. Ці цінності у нас є втраченими. На сьогоднішній день, щоб ми могли говорити про питання легалізації зброї, то ми маємо говорити, найперше, про культуру. Просто так прийняти рішення – не означає, що воно буде виконано так, як прописано. У нас відсутня культура дотримання законодавства на підсвідомому рівні.

Я сама непогано стріляю і, знаючи насправді, що таке зброя, ніколи не мала бажання мати її при собі. Тому в мене виникає дивне питання, для чого людині мати зброю? Якщо для самозахисту, то може заставити міліцію належно виконувати свої обов’язки.

Зазвичай, якщо рушниця висить, то рано чи пізно вона таки вистрелить. І, як правило, саме тоді, коли цього не потрібно.

Чисто психологічно, я не думаю, що населення готове до носіння зброї. Це по-перше. По-друге, у нас першого січня сталася трагедія біля ялинки. Чому жоден міліціонер не зумів застосувтаи зброю і вистрелити хоча б по колесах автомобіля? А тому, що у нас це заборонено. Якщо у нас діють неадекватні закони і є обмеження для тих, хто має право володіти зброєю, то чому потрібно спонукати до носіння зброї усіх інших? Тобто, тут дуже багато психологічних і навіть філософських питань. Я не є прихильником і не підтримую цю ідею, так само як і не підтримую ідею введення смертної кари. Це велика відповідальність.

Носіння зброї має бути не тільки відповідальністю, а тут має бути ще високий рівень культури, дисципліни і самодисципліни, в першу чергу. Ці всі речі у нас в суспільстві відсутні. А тому, я думаю, що ми повинні поки що утриматися від такої ідеї.

 

Юрій Романюк

депутат Івано-Франківської облради, лідер фракції ВО "Батьківщина"

Я прихильник легалізації в Україні легкої нарізної зброї, для гарантованого забезпечення конституційних прав і свобод людини на право захисту і оборони, недоторканості вланого житла та іншої власності. В зв’язку із абсолютною, тотальною неспроможністю органів внутрішніх справ та інших оранів правопорядку належно виконувати положення Конституції та інших законів України. Більше того, самі органи правопорядку є чи не найбільшою загрозою та небезпекою конституційним правам та свободам людини. Вони виконують виключно політично заангажовані функції по захисту правлячого режиму. Дуже часто міліція відмовляється виїжджати на виклики пояснюючи це примітивними причинами. Додатковий аргумент на користь легалізації зброї – новий КПК, якйи дозволив правоохоронним органам без санкцій суду, з порушенням Конституції України, проникати в помешкання громадян. Він фактично відмінив і знівелював 50 статей Конституції. Якщо б громадянин мав у власному користуванні зброю, розрядив би весь магазин в тіло будь-кого хто б несанкціоновано пересік межі його приватного помешкання.

Тому я є палким прихильником легалізації зброї і перше, щоб я зробив, то накупив би її і всім раджу запасатися. І тоді люди будуть ввічливими, в Україні відповиться звернення «прошу пана», «чи не були б ви так любязні» і поліція зрозуміла б, що просто так вриватися у житло людей без форми і пояснення вже не вийде. Можливо, тоді б закінчилися часи українського безпредєлу.

А для таких випадків як було із Брейвіком, то тут навіть немає необхідності легалізовувати зброю. Він її і так має нелегально. Ніякий дозвіл не зупинить того, хто хоче вчити вбивство. Людей в Україні вбивають із нелегалізованої, а крадеї або ж купленої на чорноум ринку зброї. Із зареєстрованої ніхто нікого вбивати не буде.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)