АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вправа «Лагідне слово»

Читайте также:
  1. Виховання волі в процесі занять фізичними вправами.
  2. Вправа 10. Утворіть множину наступних іменників: Зробіть переклад.
  3. Вправа 2. Визначте єдину правильну відповідь.
  4. Вправа 2. Відредагуйте подані словосполучення та речення
  5. Вправа 2. Знайдіть єдину правильну відповідь.
  6. Вправа 2. Знайдіть єдину правильну відповідь.
  7. Вправа 2. Знайдіть єдину правильну відповідь.
  8. Вправа 2. Знайдіть єдину правильну відповідь.
  9. Вправа 2. Знайдіть єдину правильну відповідь.
  10. Вправа 2. Знайдіть єдину правильну відповідь.
  11. Вправа 2. Знайдіть єдину правильну відповідь.
  12. Вправа 2. Знайдіть єдину правильну відповідь.

Діти стоять у дві шеренги навроти один одного на відстані 2м, по черзі кидаючи м’ку іграшку один одному у шахматному порядку, промовляючи приємні, лагідні слова. Важливо, щоб кожній дитині було сказане добре слово.

Вправа «Розповімо й покажемо»

Діти стають півколом напроти психолога й повторюють за ним слова й рухи.

Психолог. Один, два, три, чотири, п'ять (по черзі загинають пальці правої руки), можемо всі ми показать (ритмічно плескають у долоні). Це лікті — їх торкнемося (обхоплюють долонями обидва лікті), праворуч, ліворуч ми гойднемося (виконують нахили праворуч і ліворуч). Це плечі — їх торкнемося (кладуть долоні на плечі), праворуч, ліворуч ми гойднемося (нахиляються праворуч і ліворуч). Якщо ми вперед гойднемося (нахил упе­ред), то колін ми торкнемося (торкаються колін). Один, два, три, чотири, п'ять (по черзі загинають пальці лівої руки), можемо все ми показать (рит­мічно плескають у долоні).

Вправа «Коло»

Усі сидять на підлозі. По черзі та якнайшвид­ше дитина перебирає пальці рук, з'єднуючи в коло з великим пальцем послідовно вказівний, середній тощо. Виконайте вправу від вказівного пальця до мізинця і від мізинця до вказівного пальця. На початку дійте кожною рукою окремо, потім разом.

Вправа «Змійки»

Запропонуйте дитині уявити, що її пальці — це маленькі змійки. Вони можуть рухатися-звиватися, обертаючись праворуч, ліворуч, донизу, дого­ри. Якщо виконуєте вправу двома руками, долоні спочатку «дивляться» від дитини, потім — одна на одну. При цьому спочатку зробіть вправу тими самими пальцями, а потім різними (наприклад, великий палець правої руки й мізинець лівої).

Гра «Вогонь і лід»

По команді ведучого: «Вогонь!» - діти, які стоять у колі починають рухатися всіма частинами тіла. По команді: «Лід!» - діти застигають у позі, у якій їх застала команда. Ведучий кілька разів чергує команди, змінюючи час виконання тієї чи іншої.

Гра «Зобрази явище»

Психолог і діти перераховують, що відбуваєть­ся восени: дме вітер, гойдаються дерева, падає листя, іде дощ, утворюються калюжі.

Психолог показує рухи, які відповідають цим явищам:

• дме вітер — дме, витягнувши губи;

• гойдаються дерева — погойдує здійнятими вгору руками;

• падає листя— виконує плавні рухи руками згори вниз;

• іде дощ — виконує дрібні рухи руками зго­ри вниз;

• з'являються калюжі — стуляє руки в кільце перед собою.

 

Коли діти запам'ятають ці рухи, психолог пояснює правила гри: доки звучить музика, діти бігають, танцюють, але тільки-но музика припи­няється, діти зупиняються та слухають, яке явище назве психолог. Діти мають показати відповідний рух.

 

Комунікативна вправа «Міст дружби»

Інструктор просить дітей утворити пари, при­думати й показати якийсь місток (руками, нога­ми, тулубом), наприклад, зіткнутися головами або долоньками. Потім він запитує, хто з дітей хотів би «побудувати» місток утрьох, учотирьох і т. д. Закінчується вправа тим, що всі беруться за руки, піднімають їх угору, зображують «міст дружби»


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)