АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Визначення границі міцності при згині та границі міцності при стиску

Читайте также:
  1. E. Визначення наявності зовнішніх пошкоджень
  2. Аудит визначення валових доходів, балансового прибутку (збитку), розрахунку податку на прибуток
  3. Ви приступили до надання допомоги дорослому постраждалому на місці події. Коли Ви займетесь визначенням наявності пошкоджень опорно-рухового апарату?
  4. Виберіть правильне визначення
  5. Виберіть правильне визначення терміну
  6. Визначення активного і пасивного тисків на споруду (підпірну стінку).
  7. Визначення активного тиску ґрунту засипки нижче рівня ґрунтових вод
  8. Визначення вартості машин і обладнання
  9. Визначення взаємодії
  10. Визначення витрати рідини в трубопроводі при заданих необхідному напорі і його діаметрі
  11. Визначення витратних параметрів
  12. Визначення власного капіталу і його складових.

10.6.1 Границю міцності при згині та границю міцності при стиску визначають на зразках розміром (40x40x160) мм, виготовлених із тіста стандартної консистенції, через дві години після контакту гіпсового в'яжучого з водою, а для повільнотужавіючих та особливоповільнотужавіючих гіпсових в'яжучих не раніше ніж через 1 год після кінця тужавлення.

10.6.2 Для проведення випробувань використовують:

- прилад для визначення границі міцності при стиску та границі міцності при згині зразків;

- форму із корозійностійкого матеріалу для виготовлення зразків розміром (40×40×160) мм (рисунок 5). Верхні і нижні крайки поздовжніх і поперечних стінок форми повинні бути відшліфованими і

Рисунок 5 – Форма для виготовлення зразків (розміри у міліметрах)

- щільно прилягати до дна форми. Кут між сторонами і дном форми повинен бути (90 ±0,5). Відхили габаритних розмірів форми від номінальних не повинні перевищувати 0,5 мм за довжиною і 0,2 мм за шириною та висотою. Дозволяється використовувати форми для зразків згідно з ДСТУ Б В.2.7-187;

- пластини натискні (рисунок 6) металеві твердістю за Роквеллом не менше 61 HRC. Викривлення пластин не повинно перевищувати 0,05 мм;

Рисунок 6 – Пластини натискні (розміри у міліметрах)

- миску, виготовлену із корозійностійкого матеріалу;

- лінійку завдовжки не менше 250 мм;

- мішалку ручну (рисунок 1);

- циліндр мірний місткістю 1 л згідно з ГОСТ 1770;

- ваги з похибкою зважування не більше 1 г;

- секундомір або таймер згідно з чинним нормативним документом.

10.6.3 Виготовлення зразків для випробувань

Для виготовлення трьох зразків розміром (40×40×160) мм беруть пробу гіпсового в'яжучого масою від 1,0 кг до 1,6 кг. У миску з водою, взятою у кількості, необхідній для отримання тіста стандартної консистенції, за час від п'яти до двадцяти секунд висипають пробу гіпсового в'яжучого, інтенсивно перемішуючи мішалкою протягом 60 с до отримання однорідного гіпсового тіста. Тісто заливають у форми, внутрішні поверхні яких попередньо змащено мінеральним маслом середньої в'язкості, одночасно заповнюючи відсіки форми, рівномірно переміщуючи над формою миску з гіпсовим тістом. Після заповнення форму струшують п'ять разів для видалення втягнутого повітря, піднімаючи та опускаючи форму за торцевий бік на висоту від 8 мм до 10 мм.

Вирівнюють поверхню зразків у формі після настання початку тужавлення, знімаючи лінійкою надлишки гіпсового тіста, пересуваючи лінійку по верхніх крайках форми вздовж поверхні зразків. Через (30 ±5) хв після закінчення тужавлення зразки виймають із форми, маркують і зберігають у приміщенні для випробувань.

10.6.4 Визначення границі міцності при згині

Зразки розміром (40×40×160) мм, виготовлені згідно з 10.6.3, встановлюють на опори приладу для визначення границі міцності при згині так, щоб ті їх грані, які були горизонтальними при виготовленні, знаходились у вертикальному положенні. Схема розташування зразка на опорних валиках показана на рисунку 7.

Рисунок 7 – Схема розташування зразка між опорними валиками під час визначення границі міцності при стиску (розміри у міліметрах)

Границю міцності при згині Rзгин у мегапаскалях розраховують за формулою:

Rзгин = 0,0234 F, (1)

де F – руйнівне навантаження в Н.

Границю міцності при згині вираховують як середнє арифметичне результатів випробувань трьох зразків.

10.6.5 Визначення границі міцності при стиску

Отримані після визначення границі міцності при згині шість половинок зразків відразу піддають випробуванням на стиск. Зразок розміщують між двома пластинами так, щоб бокові грані, які під час виготовлення прилягали до поздовжніх стінок форм, знаходились на площинах пластин, а упори пластин щільно прилягали до торцевої гладенької грані зразка (рисунок 8).

1 – опора преса; 2 – натискні пластини; 3 – зразок; 4 – опора преса

Рисунок 8 – Схема розташування зразка між натискними пластинами під час визначення міцності при стиску

Зразок разом із пластинами встановлюють на опорну плиту преса і піддають рівномірному навантаженню. Середня швидкість наростання навантаження під час випробування повинна бути від 0,5 Н/с до 1,5 Н/с. Час від початку навантаження зразка до його руйнування повинен складати від 5 с до 30 с.

Границя міцності при стиску зразка у мегапаскалях визначають за формулою:

де – величина руйнівного навантаження, Н;

– площа робочої поверхні пластин, що дорівнює 25 см2.

Границю міцності при стиску вираховують, як середнє арифметичне результатів випробувань шести зразків без найбільшого і найменшого результатів за формулою:

де – результати визначення границі міцності при стиску окремих зразків у МПа;

– кількість зразків, результати визначення границі міцності яких враховані при обчисленні.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)