АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Інформаційно-аналітична робота

Читайте также:
  1. II. Контрольна робота.
  2. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  3. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  4. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  5. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  6. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  7. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  8. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  9. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  10. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  11. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  12. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.

1. Інформаційно-аналітичні дослідження інформаційних центрів у структурі інформаційної діяльності

 

Інформаційно-аналітична робота – це галузь інформаційної діяльності, яка передбачає збирання, виявлення та оцінку інформації, необхідної для розв’язання проблеми, яка виникла у споживача та підготовку інформаційної документації відповідно до запиту.

Суб’єктами інформаційної діяльності в Україні є: громадяни України; юридичні особи; держава; інші держави, їх громадяни, юридичні особи; міжнародні організації; особи без громадянства.

Категорії суб’єктів інформаційних процесів та їх характеристика:

- Громадяни (фізичні особи). Суспільна функція – продавці робочої сили, споживачі товарів та послуг.

- Члени громадянського суспільства – потребує інформації щодо умов праці, відпочинку, інших аспектів діяльності, дані про споживчі та цінові характеристики товарів і послуг, інформаційна діяльність здійснюють на індивідуальному рівні із залученням інформаційних посередників та відповідних ресурсів.

- Комерційні організації – виробництво та продаж товарів та послуг. специфіка їхніх інформаційних потреб – детальна інформація, що стосується виробництва та збуту певної категорії товарів та послуг, інформація про певні ринки збуту, вузькоспеціалізована інформація у сфері технологій та їх фінансово-економічного забезпечення.

- Некомерційні організації – допомога та захист певних груп юридичних та фізичних осіб. Специфіка інформаційної потреби – інформація щодо діяльності осіб, інтереси яких дана організація представляє, інформаційні дані про економічні, політичні, соціальні процеси в регіоні або в країні в цілому.

- Органи державної влади. Суспільна функція – формування умов життєдіяльності інших суб’єктів через усвідомлення та регулювання суспільних процесів та в забезпеченні умов функціонування правової системи. Специфіка інформаційних потреб – економічна, соціально-політична та юридична інформація, регулярно задіються до послуг експертів з певних специфічних сфер діяльності.

Групи суб’єктів інформаційних відносин:

- суб’єкти, в яких інформація виступає основним продуктом, товаром.

- суб’єкти, в яких інформація є супутнім продуктом, що забезпечує їх основну діяльність.

Загальні чинники задоволення інформаційних потреб:

- стандартний чи нестандартний характер проблеми, для розв’язання якої потрібна інформація;

- рівень забезпечення суб’єкта різними видами ресурсів, особливо, кваліфікованими кадрами, що працюють з інформацією;

- наявність інформаційних матеріалів, підготовлених раніше для вирішення іншої проблеми, але придатних для вирішення цієї проблеми;

- вибір між внутрішніми та зовнішніми шляхами для задоволення інформаційних потреб;

- час, відведений на розв’язання проблеми.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)