АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Саме система роботи з персоналом перетворює працівників управління на капітал

Читайте также:
  1. E согласно механизму сотрудничества с системами фермента.
  2. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  3. II Методика виконання курсової роботи.
  4. II. Богословская система
  5. II. ЗМІСТ І ОФОРМЛЕННЯ РОБОТИ
  6. III. Лексика как система (8 часов)
  7. IX. СИГНАЛИ, ЩО ЗАСТОСОВУЮТЬСЯ ПІД ЧАС МАНЕВРОВОЇ РОБОТИ
  8. SCADA как система диспетчерского управления
  9. SCADA система Citect
  10. SCADA-система: назначение и функции
  11. SCADA: требования к системам верхнего уровня
  12. Shelter (разработчик USC) – система управления отелем, гостиницей, домов отдыха, пансионатов, санаториев

Управління персоналом забезпечується взаємодією керуючої та керо­ваної системи.

Керуюча система (суб'єкт) — це сукупність органів управління й управ­лінських працівників з певними масштабами своєї діяльності, компетен­цією та специфікою виконуючих функцій. Вона може змінюватись під впливом організуючих і дезорганізуючих факторів. Керуюча система пред­ставлена лінійними керівниками, які розробляють комплекс економічних й організаційних заходів щодо відтворення і використання персоналу.

Керована система (об'єкт) — це система соціально-економічних відно­син з приводу процесу відтворення й використання персоналу.

Управління персоналом являє собою комплексну систему, елементами якої є напрями, етапи, принципи, види і форми кадрової роботи. Основни­ми напрямками є набір і збереження персоналу, його професійне навчання і розвиток, оцінка діяльності кожного працівника з точки зору реалізації цілей організації, що дає можливість скорегувати його поведінку.

При всій різноманітності організацій, які є в сучасному суспільстві і видів діяльності, якими вони займаються, в роботі з людськими ресурса­ми вирішують одні і ті самі завдання, незалежно від їх специфіки.

По-перше, кожна організація залучає потрібну кількість працівників. Способи підбору залежать від характеру і умов роботи організації.

По-друге, всі без винятку проводять навчання своїх працівників, щоб по­яснити завдання і привести їх навички і уміння відповідно до вимог завдання.

По-третє, організації здійснюють оцінку результатів діяльності кож­ного працівника. Форми оцінки є різноманітними, як і типи організацій.

І нарешті, кожна організація тією чи іншою мірою винагороджує своїх працівників, тобто компенсує затрати часу, енергії, інтелекту, які вони вит­рачають для досягнення поставлених цілей.

Названі функції існують у будь-якій організації, але вони можуть ви­ражатись у різних формах і різній мірі розвитку.

Отже, щоб успішно розвиватись, організація повинна управляти на­бором, навчанням, оцінкою, винагородами персоналу, тобто створювати, удосконалювати методи, процедури, програми організації цих процесів. У сукупності й єдності методи, процедури, програми являють собою систе­му управління персоналом.

Головними елементами системи управління є люди, які одночасно ви­ступають об'єктом і суб'єктом управління. Здатність людських ресурсів одночасно виступати як об'єктом, так і суб'єктом управління — основна специфічна особливість управління.

Отже, соціальне економічна система являє собою єдність керуючої та керованої систем, а механізм управління — це сукупність відносин, форм та методів впливу на формування, розподіл і використання трудових ре­сурсів у державі.

Система управління персоналом в організації складається з комплек­су взаємопов'язаних підсистем (елементів).

Підсистема — це виділені за функціональними елементами або орга­нізаційними ознаками частини системи, кожна із яких виконує певні зав­дання, працює автономно, але спрямована на вирішення загальної мети.

Люди виконують спеціальну роль в організації. З одного боку, вони є творцями організації, визначають її цілі і вибирають методи досягнення цих цілей, а з другого — люди є важливим ресурсом, який використовують всі організації для реалізації власних цілей. В цій якості персоналу необхідне управління. Управління персоналом являє собою особливу сферу управл­іння у зв'язку зі специфікою його об'єкта — людини.

Для аналізу, діагностики і проектування системи управління – а це одне з головних завдань менеджера в досягненні ефективного управління – необхідно знати характеристики системи управління, за якими можливо оцінити, розрахувати (якщо ці характеристики мають кількісні показники виміру), контролювати й проектувати систему управління.

Врахування факторів формування системи управління та розуміння її основних характеристик втілюються у принципах побудови системи управління (схема 1.9.).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)