АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МЕТОДИКА КОРРЕКЦИОННОЙ РОБОТИ ПРИ функціональних порушень голосу

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II Методика виконання курсової роботи.
  3. II. ЗМІСТ І ОФОРМЛЕННЯ РОБОТИ
  4. II. ПОРЯДОК И МЕТОДИКА ПРОВЕДЕНИЯ ЭКЗАМЕНА
  5. III. Методика расчета эффективности электрофильтра.
  6. IX. СИГНАЛИ, ЩО ЗАСТОСОВУЮТЬСЯ ПІД ЧАС МАНЕВРОВОЇ РОБОТИ
  7. VI Поточний контроль виконання роботи
  8. VI Поточний контроль виконання роботи
  9. VI Поточний контроль виконання роботи
  10. VI Поточний контроль виконання роботи
  11. VI. Методичні вказівки до виконання курсової роботи.
  12. VIІ Поточний контроль виконання роботи

Для відновлення нормальної функції голосового апарату при фонастенія необхідно насамперед з'ясувати причину її виникнення й усунути її, знизити навантаження, усунути психотравму, зайнятися лікуванням простудного захворювання

Мета фонопедії - викликати звучний голос і ввести його в звучну мова з дотриманням основних прийомів правильного голосоведення. Голос можна викликати від кашльового поштовху, звуків [к, ж, м, н]. Методика підбирається строго індивідуально для кожного хворого. Використовується комплесного медико-психолого-Фонопедический вплив.

При дисфонії часто важче відновити якості голосу, ніж викликати голос. Для активізації істинних голосових складок вправляються в стогонові, мукання, проголошенні [а] на твердій атаці, проводиться масаж гортані.

При фонастенія постійно явною захриплості звичайно не спостерігається, то функціональні тренування зводяться до постановки голосу, знаходженню зручною, комфортною його подачі з мінімальним навантаженням голосового апарату. Правильну індивідуальну для кожного позицію фонації легко підібрати при тривалому проголошенні звуку м. Особам з поганим музичним слухом можна рекомендувати користуватися камертоном. Його прикладають до тімені людини і задають висоту.

У відновленні голосу при гіпо- та гіпертонусних порушеннях в першу чергу необхідно працювати над диханням, встановленням дихальної опори. Головне завдання логопедичної роботи полягає в активізації голосового апарату при гіпотонусних розладах і відновленні координації, зняття зайвої напруги при гіпертонусі. Після постановки діафрагмального дихання при гіпотонусних розладах голоси можна провести активізують внутрішні м'язи гортані вправи комплексу Б, а потім переходити до голосових вправ у звичайній послідовності. Голосові вправи вимовляються на твердій атаці звуку, потім переводяться на м'яку атаку.

При гіпертонусних порушеннях використовують наступний комплекс вправ. Початкове положення - сидячи на стільці.

1) вдих через ніс, видих через ніс, імітація стогону;

2) вдих через ніс, видих через рот зі звуком а;

3) вдих через рот, видих через ніс, імітація стогону;

4) вдих через ніс, подовжений видих через ніс, імітація стогону з посиленням в кінці;

5) вдих через ніс, видих через нещільно стиснуті губи з проголошенням двугубного, злегка приголомшеного звуку в;

6) вдих через ніс, видих через ніс поштовхами, імітація переривчастого стогону


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)