АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методичні рекомендації щодо роботи з опорним конспектом

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  3. II. Гігієнічні рекомендації
  4. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  5. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  6. III. Основний зміст роботи
  7. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  8. V. РЕЖИМ РОБОТИ, ТРИВАЛІСТЬ РОБОЧОГО ЧАСУ ТА ВІДПОЧИНКУ
  9. VІ. ЗАХИСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  10. VІІ. Оформлення роботи
  11. Алгоритм виконання курсової роботи
  12. Алгоритм виконання роботи

Міністерство освіти і науки України

Київський національний торговельно-економічний університет

Кафедра філософських та соціальних наук

 

Культура готельно-ресторанної справи

 

 

Опорний конспект лекцій

 

 

Київ 2008


Розповсюдження і тиражування без офіційного дозволу

КНТЕУ заборонено

 

Укладач: С.Г.Радченко, доцент

 

Обговорено та схвалено на засіданні кафедри філософських та соціальних наук «15» жовтня 2008 р., протокол № 7

Розглянуто і схвалено Радою ФБС _________2008 р., протокол № ___

 

 

Рецензенти:

В.А. Малько, канд. філос. наук, доц.,

Н.П. Статінова, канд. пед. наук, доц.

 

Методичні рекомендації щодо роботи з опорним конспектом

 

Готельно-ресторанний бізнес є однією з основних складових туристичної індустрії, що динамічно розвивається та включає комплекс послуг для гостей (туристів). Створення розвинених готельних господарств визначено як один з пріоритетів в «Державній програмі розвитку туризму на 2002-2010 роки». (Постанова Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2002 р. №583).

Тільки високопрофесійні кадрі в галузі культури сервісу зможуть забезпечити майбутнє готельно-ресторанних комплексів як високоефективних і конкурентноспроможних.

Без отримання знань та передового досвіду в цій галузі всі інші зусилля по по модернізації індустрії гостинності будуть марними. Наприклад, закордонні соціологи встановили, що більш ніж 80% клієнтів відмовляються від послуг готелю, якщо їх не задовольняє пропонуємий сервіс. Вивчення питань культури сервісу в готельно-ресторанних комплексах допоможе знайти відповіді на різноманітні питання, що стоять перед індустрією гостинності.

Забезпечення культури сервісу в готельно-ресторанних комплексах неможливо без наявності в їхніх штатах високопрофесійних спіробітників, що володіють питаннями культури сервісу та орієнтуються на потреби гостя (туриста). Такі фахівці повинні володіти всіма компонентами культури сервісу (психологічими, етичними, естетичними, організаційними та інш.), знати, як впливає культура сервісу на концепцію (ідеологію) готельно-ресторанного комплексу, стратегію і тактику його поведінки на ринку готельно-ресторанних послуг (продуктів), вміти цивілізованно протиставляти послуги свого готельно-ресторанного комплексу продукції конкурентів, реалізувати різні заходи щодо «завоювання» свого споживача та «утримання» його на довгий термін.

Опорний конспект лекцій (ОКЛ) з дисципліни «Культура готельно-ресторанної справи» розроблено відповідно до програми та робочої програми курсу та рекомендується для студентів напряму підготовки 140101 «готельно-ресторанна справа» освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр».

Метою створення ОКЛ є намагання зробити роботу студентів на лекціях більш конструктивною і продуктивнішою.

ОКЛ складається з 7 тем, кожна з яких містить план, рекомендовану літературу, міні-лексикон та стислий конспективний виклад основних положень змісту дисципліни, а також питання для самоконтролю.

Запропоновані структурно-логічні схеми та інші графічні зображення складено таким чином, щоб зробити ОКЛ необхідним для постійного використання під час лекцій, оскільки студенту слід заповнити порожні місця в схемах і занотувати пояснення на спеціально відведених для цього полях. Це вимагає бути старанним, зосередженим і уважним під час лекцій.

Для повноцінного вивчення матеріалу наприкінці ОКЛ надається список рекомендованих джерел, що сприяє більш ефективному опануванню дисципліни.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)