АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Технологія формування у молодших школярів граматичної компетенції

Читайте также:
  1. CASE-технологія створення інформаційних систем
  2. II. Методологічні засади, підходи, принципи, критерії формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  3. II. Мотивація навчальної діяльності школярів
  4. IV. Формування навчальних умінь та навичок
  5. V. Формування навчальних умінь та навичок.
  6. VII. Система підготовки кадрів до здійснення процесу формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя
  7. VIII. Шляхи, умови та очікувані результати реалізації Концепції формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  8. А. С. Макаренко про програму формування особистості
  9. Аналіз фактів травматизму підтверджує вирішальну роль людини у створенні передумов формування травмонебезпечних ситуацій.
  10. Б. Лікування на стадії формування жовчних каменів : за схемою А, літолітики призначаються протягом 12-24 місяців.
  11. Білет № 16. Обгрунтуйте розповідь учителя, як метод формування природничих знань
  12. Біржовий механізм ціноутворення. Формування цін на біржі. Структура елементів біржової ціни. Сутність та правила біржового котирування.

· Конспект лекції.

· Методика викладання іноземних мов у середніх навчальних закладах. Підручник/ Кол. авторів під керівн. С.Ю. Ніколаєвої. - К.: Ленвіт, 2002 - С.77-80.

· Методика викладання іноземних мов у середніх навчальних закладах у структурно-логічних схемах і таблицях: Навчальний посібник/ Укладачі С.Ю. Ніколаєва, С.В. Гапонова. – К.: Ленвіт, 2004. – С. 56 – 57

· Лекция 7. Обучение языковому материалу // Кулиш В.Г. Курс лекций по методике преподавания английского языка в начальной школе для педагогических училищ и колледжей: Учеб.-метод. пособие. – Донецк: Юго-Восток, 1999. – 169 с.

· Роман С.В. Методика викладання англійської мови у початковій школі: Навч. посібник.-К.: Ленвіт, 2005.- С. 160 – 161

  • Гапонова С.В. Планування граматичного етапу уроку іноземної мови// Інозем­ні мови. - 1997. - № 3. - С.6-10.
  • Скляренко Н.К. Сучасні вимоги до вправ для формування іншомовних мовленнєвих навичок і вмінь// Іноземні мови. - 1999. - № 3. - С.3-7.
  • Wingate J. 10 Ways to … Revive a Lesson// Іноземні мови. -2000- №2. -С.21.

Опрацюйте вказані джерела. Конкретизуйте свої знання про одиницю навчання граматичного матеріалу та етапи формування граматичної навички.

Доберіть по одному прикладу кожного виду граматичних вправ.

 

Практичні завдання

1. Аналіз граматичних вправ у чинних підручниках англійської мови для початкової школи.

· Карп’юк О.Д. Англійська мова: Підруч. Для 2 кл. загальноосвітніх навчальних закладів. – К.: Навч. книга, 2002. – 144 с.

· Плахотник В.М., Полянська Т.К. English: Підручник для 3-го класу. – К.: Ірпінь, 2003. – 158 с.

· Плахотник В.М. English: Підручник для 2-го класу. – К.: Ірпінь, 2004. – 158 с.

Ознайомтеся з граматичними вправами одного з уроків обраного підручника. За наведеною нижче схемою підготуйте їх аналітичний огляд. Будьте готові представити його на практичному занятті у вигляді усної доповіді.

1. Граматичне явище: 3. Практичні цілі вправ:

2. Кількість граматичних вправ: 4. Етапи формування граматичної навички:

 

2.. Ознайомтеся з фрагментом уроку для навчання активного граматичного матеріалу в початковій школі. Зверніть увагу на а) виклик мотивації учнів до вивчення нового граматичного матеріалу, б) навчальні прийоми використані вчителем на кожному з трьох етапів навчання активної граматики, в) різновид опор, які стимулюють висловлювання учнів, г) освітній потенціал граматичного матеріалу.

3. Проаналізуйте фрагмент уроку: навчальні прийоми на кожному з трьох етапів навчання активного граматичного матеріалу; різновид опор, які стимулюють висловлювання учнів; освітній потенціал граматичного матеріалу.

Аргументуйте свою точку зору щодо змін у цьому фрагменті уроку.

4. На основі поданих зразків розробіть власні фрагменти уроків з навчання активного граматичного матеріалу для засвоєння ГС видочасовоі форми Present Simple (всі особи однини у стверджувальній формі). Письмово оформіть укладений фрагмент уроку та будьте готові продемонструвати свої фрагменти на наступному практичному занятті.

 

Фрагмент уроку з навчання молодших школярів активного граматичного матеріалу


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)