АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Правила і порядок виконання віртуальної роботи. Кнопкою «Пуск води» запустите процес заповнення напірного бака і прозорої горизонтальної труби водою

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. C. порядок расчета коэффициента чувствительности «b»
  3. Dress-code: правила официальных мероприятий
  4. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  5. II. Основные принципы и правила поведения студентов ВСФ РАП.
  6. II. Порядок заполнения Запроса
  7. II. Порядок заполнения Заявления
  8. II. Порядок обращения за получением социального обслуживания
  9. II. Порядок подачи и рассмотрения ходатайств о предоставлении политического убежища иностранным гражданам и лицам без гражданства в Республике Казахстан
  10. II. Порядок подготовки, защиты и оценки квалификационной работы
  11. II. Порядок прийняття і звільнення працівників
  12. II. Порядок проведения оценки качества звучания.

Кнопкою «Пуск води» запустите процес заповнення напірного бака і прозорої горизонтальної труби водою. Після наповнення бака до верхнього рівня переливної воронки, приступайте до відкриття головного вентиля. Управляти вентилем можна як безпосередньо одиночними клацаннями лівою кнопкою миші, так і клавішею клавіатури із стрілкою «вправо». Управляючи ступенем відкриття вентиля, ви зможете тільки збільшувати швидкість протікання води. По технічних причинах демонстраційного ролика зменшувати потік в цій лабораторній роботі не можна. Якщо необхідно буде повернутися до меншої швидкості перебігу води, доведеться скористатися кнопкою «скидання», повторити процес наповнення бака водою і знов встановити потрібну швидкість.

Для візуалізації режиму течії в трубі необхідно відкрити вентиль, що перекриває фарбувальну рідину, для чого досить кликнути по ньому лівою кнопкою миші. Цей вентиль відкриється тільки в тому випадку, якщо головний вентиль буде відкритий хоч би на одне ділення.

 

Віртуальна лабораторна установка для дослідження режиму руху рідини зображена на рис. 1.21.

 

Рис. 1.21. Початковий стан віртуальної лабораторної роботи №7

 

Відкривши вентиль фарбувальної рідини, можна буде спостерігати режим руху рідини в прозорій горизонтальній трубі. Залежно від ступеня відкриття головного вентиля можна буде спостерігати спочатку ламінарний потік рідини, який поступово переходитиме в турбулентний. При цьому ламінарним режимом потрібно вважати тільки той, при якому струмінь фарбувальної рідини в загальному потоці абсолютно не спотворюється, а турбулентним — той, при якому струмінь фарби повністю розмивається, без залишку.

Для вимірювання швидкості потоку досить кликнути лівою кнопкою миші по спусковому клапану, після чого випорожниться мірна посудина і автоматично запуститься віртуальний таймер.

При цьому користуватися будь-яким іншим таймером забороняється, бо швидкість відтворення ролика безпосередньо залежить від швидкодії конкретного комп'ютера і може дуже відрізнятися від реальної. Як тільки в мірній посудині набереться достатня кількість води, зупиніть таймер і занесіть в таблицю 2.7 виміряний об'єм води і час таймера. Крім того, в таблицю необхідно також внести температуру води і діаметр прозорої горизонтальної труби.

Вимірювання повторюють як мінімум для двох режимів — ламінарного і турбулентного.

Далі переходьте до обчислень і заповніть необхідні елементи зведеної таблиці.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)