АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Правила і порядок виконання віртуальної роботи. Зовнішній вигляд лабораторної установки для визначення залежності між гідравлічним ухилом і середньою швидкістю при турбулентному русі води приведений на рис

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. C. порядок расчета коэффициента чувствительности «b»
  3. Dress-code: правила официальных мероприятий
  4. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  5. II. Основные принципы и правила поведения студентов ВСФ РАП.
  6. II. Порядок заполнения Запроса
  7. II. Порядок заполнения Заявления
  8. II. Порядок обращения за получением социального обслуживания
  9. II. Порядок подачи и рассмотрения ходатайств о предоставлении политического убежища иностранным гражданам и лицам без гражданства в Республике Казахстан
  10. II. Порядок подготовки, защиты и оценки квалификационной работы
  11. II. Порядок прийняття і звільнення працівників
  12. II. Порядок проведения оценки качества звучания.

Зовнішній вигляд лабораторної установки для визначення залежності між гідравлічним ухилом і середньою швидкістю при турбулентному русі води приведений на рис. 1.23.

 

 

Рис. 1.23. Початковий стан віртуальної лабораторної роботи №1.8

 

Звернете увагу, що при кожному включенні або після натиснення овальної кнопки «скидання» в роботі встановлюється нова температура води, і значення кінематичного коефіцієнта її в'язкості необхідно кожного разу перераховувати відповідно до таблиці 1.6.

Кнопкою «Пуск води» включається процес заповнення напірного бака і горизонтальної труби водою. Після наповнення бака до верхнього рівня переливної воронки слід приступати до відкриття головного вентиля.

Управляти вентилем можна як безпосередньо лівою кнопкою миші, так і клавішами клавіатури із стрілками «вліво» і «вправо». Управляючи ступенем відкриття вентиля, ви зможете збільшувати і зменшувати швидкість протікання води, відповідно змінюватиметься швидкість обертання лічильника витрати води.

Оскільки при малому ступені відкриття вентиля переважає ламінарний режим руху рідини, роботу рекомендується починати виконувати при повністю відкритому вентилі, тобто при максимальній витраті води. При цьому втрати на горизонтальній ділянці труби також будуть максимальні. Параметри трубопроводу: діаметр — 16 мм, довжина — 650 мм.

Показання диференціального манометра необхідно прочитувати за спеціальною відносною шкалою, переміщаючи лівою кнопкою миші вимірювальну лінію і суміщаючи її з верхніми рівнями рідини в лівій і правій трубках відповідно. Для підвищення точності відліку необхідно збільшувати зображення за допомогою команди «Zoom In».

Лічильник (водомір) підраховує кількість води, що протекла. Цифра синьо-зеленого кольору має розмірність 0,1 літра, наприклад, цифра 8 синьо-зеленого кольору означатиме, що протекло 0,8 літра.

Група червоних цифр справа-наліво має відповідно розмірності: 1, 10 і 100 літрів. Таким чином, якщо показання лічильника складаються з трьох червоних цифр, наприклад 127, і синьо-зеленою — 4, значить, на даний момент загальну витрату води складає 127,4 літра.

Для оцінки витрати рідини необхідно скористатися віртуальним секундоміром, включеним до складу лабораторної роботи. Зазвичай вимірюють час, за який протікає десять літрів води.

При цьому користуватися будь-яким іншим секундоміром забороняється, бо швидкість відтворення ролика безпосередньо залежить від швидкодії конкретного комп'ютера і може дуже відрізнятися від реальної. Для обнуління секундомір досить навести покажчик миші на його показання і кликнути лівою кнопкою, див. мал. Крім того, секундоміром можна управляти за допомогою відповідних клавіш клавіатури в англійській розкладці клавіатури «En»: пуск - клавіша <Р>, стоп - <S>, обнулити - <0>.

Послідовно прикриваючи вентиль, проведіть 7...8 вимірів і занесіть отримані дані в таблицю 1.8. Не забудьте внести до таблиці дані про температуру води.

Далі переходьте до обчислень, заповніть відповідні елементи підсумкової таблиці і побудуйте необхідні графіки.

 

Рис. 1.24. Номограма Колбрука — Уайта


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)