АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПРОГРАМА. Для студентів денного відділення економіко-правового факультету

Читайте также:
  1. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма
  2. де Nміс – програма випуску деталей за місяць, шт.
  3. Державна цільова програма
  4. Додаток. Програма дисципліни і методичні
  5. Лабораторна робота № 1. НАЛАШТУВАННЯ РОБОЧОГО СТОЛУ. СТАНДАРТНА ПРОГРАМА РАІNT
  6. НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА
  7. НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА
  8. НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА КУРСУ «ЗЕМЕЛЬНЕ ПРАВО»
  9. Навчальна програма навчальної дисципліни
  10. Навчальна програма підвищення кваліфікації вчителів у Педагогічному інституті (1965 – 1967 рр.)
  11. Національна програма інформатизації та її завдання.
  12. Програма

ПРОГРАМА

КУРСУ ТА МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ВИВЧЕННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНІ

 

«КРИМІНАЛЬНИЙ ПРОЦЕС

УКРАЇНИ»

 

Особлива частина

 

 

Для студентів денного відділення економіко-правового факультету

Спеціальність: 6.060101 «Правознавство»

Освітньо-кваліфікаційний рівень «Бакалавр»

Одеса - 2010

Укладач: канд. юрид. наук, доцент О. М. Миколенко

Рецензенти: заслужений діяч науки і техніки України, д-р юрид. наук,

професор Є.Л. Стрельцов

канд. юрид. наук, доцент кафедри кримінального права,

кримінального процесу та криміналістики Л.К. Гаврильченко

Затверджено на засіданні кафедри кримінального права, кримінального процесу та криміналістики, 29 серпня 2010 року, протокол № 1

Рекомендовано до друку Вченою Радою Економіко-правового факультету Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова, 19 вересня 2010 року, протокол № 1.

 

 

Програма курсу та методичні рекомендації з вивчення навчальної дисципліни «Кримінальний процес України». Укладач: О.М. Миколенко - Одеса.: Астропринт, 2010. - с.

 

 

ЗМІСТ

Вступ

Програма курсу з навчальної дисципліни «Кримінального процесу України» (Особлива частина)

 

Тематичний план навчальної дисципліни «Кримінальний процес України» (Особлива частина)

 

Список рекомендованої літератури до навчальної дисципліни «Кримінальний процес України» (Особлива частина)

 

Методичні вказівки і плани семінарських і практичних занять

 

Питання для самостійної роботи студентів з навчальної дисципліни «Кримінальний процес України»

 

Контрольні тестові завдання з навчальної дисципліни «Кримінальний процес України»

 

Питання до іспиту з навчальної дисципліни «Кримінальний

процес України».

 

Рекомендації щодо написання курсової роботи з дисципліни

«Кримінальний процес України»

 

 

Вступ

«Кримінальний процес України» - є однією з основних дисциплін, що передбачені для обов’язкового вивчення при підготовці фахівців з правознавства. Засвоєння студентами матеріалу цього курсу складає основу для професійної підготовки студентів - юристів. Метою викладання навчальної дисципліни є отримання глибоких теоретичних знань щодо діяльності органів та посадових осіб, які виконують функції розслідування, обвинувачення та вирішення справи, правового становища осіб, які зацікавлені у справі, або представляють інтереси інших осіб та правового статусу осіб, які не мають свого інтересу до справи, але допомога яких має дуже велике значення для збирання доказів. Студент також повинен вміти правильно тлумачити і застосовувати норми кримінального, кримінально-процесуального права, самостійно поповнювати й поглиблювати свої знання.

Курс “Кримінальний процес України” складається з Загальної і Особливої частин і вивчається на протязі двох семестрів. В Загальній частині розглядаються основні положення: поняття кримінального процесу, його завдання, основні категорії і система, джерела кримінально-процесуального права, принципи і склад учасників кримінального судочинства, теорія доказів та деякі інші загальні питання провадження у кримінальних справах. Особлива частина призначена для докладного висвітлення всіх стадій кримінального процесу і особливостей провадження по окремих категоріях справ.

Для підготовки до занять рекомендується така методика роботи з матеріалами при освоєнні кримінального процесу:

а) уточнюється коло питань, що підлягають вивченню по темі;

б) аналізується нормативний матеріал, в тому числі і відповідні зміни і доповнення, що внесені в діюче кримінально-процесуальне законодавство;

в) після вивчення діючого кримінально-процесуального законодавства рекомендується ознайомитися з науково-практичними коментарями правових норм, а також відомчими нормативними актами, що відносяться до питань теми;

г) необхідно ретельно опрацювати теоретичні джерела з питань, що вивчаються, тобто підручники, навчальні посібники, монографії, окремі наукові статті, аналітичні обзори, навчально-методичні рекомендації, узагальнення практики;

д) вивчаються додаткові теоретичні джерела, зазначені в методичних вказівках та завданнях, а також рекомендовані викладачем.

При вивченні цієї дисципліни студенти повинні використовувати знання, які вони отримали під час вивчення дисциплін: конституційне право, адміністративне право та судові та правоохоронні органи України”, а також нормативну літературу: Конституція України 1996, Кримінально-процесуальний кодекс України 1960р зі змін. та доп., Кримінальний кодекс України від 5. 04. 2001р, Закон України “Про прокуратуру” від 5.11.91 зі змінами та допов., Закон України „Про адвокатуру” від 19.12.92, Закон України „Про міліцію” від 20.12.92, Концепція судово-правової реформи в Україні від 12 серпня 1994 и ін.; підручники і навчальні посібники, монографічну та періодичну літературу. Глибокий аналіз студентами рекомендованої літератури є позитивним моментом в підготовки до практичних занять, і взагалі підготовки майбутніх кваліфікованих правознавців.

При підготовці до практичних занять студент повинен розв’язати питання та задачі. Рішення кожної задачі повинно бути аргументоване і мати відповідні посилання на норми національного кримінального та кримінально-процесуального законодавства і положення теорії кримінального процесу. Завдання до семінарських та практичних занять, передбачених планом, виконуються письмово в робочому зошиті. Ведення робочого зошита є обов’язковою умовою допуску до заліку або іспиту.

 

 

ПРОГРАМА


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)