АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Рівень складності 1 (15 балів). 1. Статистичний індекс – це завжди іменована величина: а) так; б) ні

Читайте также:
  1. I рівень
  2. I рівень
  3. IV рівень (одне завдання 4 бали)
  4. Абсолютний рівень цін з позицій кількісної теорії
  5. Аналіз факторів, що впливають на рівень фінансово-економічних ризиків
  6. Базовий рівень знань
  7. Базовий рівень підготовки
  8. Базовий рівень підготовки
  9. Базовий рівень підготовки
  10. Базовий рівень підготовки.
  11. В Україні немає свого фільмофонду і державного кіномузею, низький рівень кіноосвіти. Зовсім зникла кінопреса (журнали “Новини кіноекрана”, “Вавилон”).
  12. Визначте економічні чинники, функціональні та структурні ознаки гнучкості підприємства (5 балів).

1. Статистичний індекс – це завжди іменована величина: а) так; б) ні.

2. Статистичний індекс як відносна величина може вимірюватися у: а) натуральних одиницях; б) відсотках; в) частках до одиниці.

3. Індекс динаміки певного статистичного показника і темп зростання того ж самого показника за один й той самий період часу за економічним змістом співпадають: а) однозначно сказати не можна; б) ніколи; в) завжди; г) інколи.

4. Індекс динаміки певного статистичного показника і темп зростання того ж самого показника за один й той самий період часу співпадають: за економічним змістом: а) так; б) ні; у кількісному вираженні: в) завжди; г) ніколи; д) іноді.

5. Якщо статистичний індекс характеризує зміну рівня будь-якого суспільного явища в часі або просторі, то при його обчисленні в чисельнику і знаменнику повинні стояти однойменні показники, що мають однаковий економічний зміст: а) жодна з відповідей не вірна; б) так, але іноді вимога до однойменності показників не обов‘язкова; в) так, але іноді вимога до однаковості економічного змісту не обов‘язкова; г) так, завжди.

6. Статистичний індекс називають індивідуальним, якщо він характеризує зміну в динаміці або відображає співвідношення в просторі якогось одного явища: а) так; б) ні.

7. Індивідуальні індекси бувають: а) агрегатні; б) зведені; в)середньозважені.

8. Зведені агрегатні індекси – це співвідношення рівнів показника, до складу якого входять різнорідні елементи: а) так; б) ні.

9. Індекс змінного складу це: а) індивідуальний індекс; б) зведений індекс середніх величин; в) зведений середньозважений індекс; г) зведений агрегатний індекс.

10. Індекс структурних зрушень це: а) індивідуальний індекс б) зведений середньозважений індекс; в) зведений індекс середніх величин; г) зведений агрегатний індекс.

11. Будь-який індекс у статистиці – це співвідношення двох однойменних показників: а) так, завжди; б) ні; в) так, іноді.

12. Якщо статистичний індекс має характеризувати зміну якогось складного явища за рахунок окремого фактора – інтенсивного чи екстенсивного, то такий індекс називають: а) змінного складу; б) індивідуальним; в) факторним.

13. При побудові агрегатних індексів, що відбивають вплив окремих факторів на зміну певного економічного агрегату, інтенсивний фактор-співмножник виступає: а) вагою або сумірником в залежності від економічного змісту економічного агрегату; б) сумірником; в) вагою

14. В економіко-статистичному аналізі середньозважені індекси використовують, якщо неможливо вивчити динаміку складного економічного явища на основі безпосередньо агрегатної форми індексу: а) так; б) ні.

15. На промисловому підприємстві вивчається вплив зміни цін та фізичного обсягу реалізованої різнойменної продукції на динаміку її вартості. Даний вид аналізу слід проводити, використовуючи систему індексів: а) зведених індексів в агрегатній формі; б) середніх величин.

16. Якщо вивчається динаміка такого економічного агрегату як загальні витрати на виробництво продукції, то інтенсивним фактором-співмножником буде: а) жодна відповідь не вірна: б) собівартість одиниці продукції; в) кількість виробленої продукції у натуральних одиницях виміру; г) ціна за одиницю продукції.

17. Якщо вивчається динаміка такого економічного агрегату як загальні витрати на виробництво продукції, то екстенсивним фактором-співмножником буде: а) жодна відповідь не вірна; б) собівартість одиниці продукції; в) кількість виробленої продукції у натуральних одиницях виміру; г) ціна за одиницю продукції.

18. Якщо вивчається динаміка такого економічного агрегату як фонд заробітної плати на підприємстві, то інтенсивним фактором-співмножником буде: а) жодна відповідь не вірна; б)середня продуктивність праці працюючих кожної категорії; в) кількість працюючих окремих категорій; г) середня заробітна плата працюючих кожної категорії.

19. Якщо вивчається динаміка такого економічного агрегату як фонд заробітної плати на підприємстві, то екстенсивним фактором-співмножником буде: а) жодна відповідь не вірна; б) кількість працюючих окремих категорій; в) середня продуктивність праці працюючих кожної категорії; г) середня заробітна плата працюючих кожної категорії.

20. Якщо вивчається динаміка такого економічного агрегату як загальні витрати робочого часу на підприємстві, то інтенсивним фактором-співмножником буде: а) жодна відповідь не вірна; б) середня продуктивність праці працюючих кожної категорії; в) кількість працюючих окремих категорій; г) середня собівартість одиниці продукції.

21. Якщо вивчається динаміка такого економічного агрегату як загальні витрати робочого часу на підприємстві,то екстенсивним фактором-співмножником буде: а) жодна відповідь не вірна; б) середня продуктивність праці працюючих кожної категорії; в) середня собівартість одиниці продукції; г) кількість працюючих окремих категорій.

22. Якщо на підприємстві виробляється три види різнойменної продукції та відомий обсяг її реалізації за минулий період окремо по кожному виду, а також є дані про індивідуальні індекси фізичного обсягу всіх видів продукції, то зведений факторний індекс вартості виробленої продукції в поточному році порівняно з минулим визначатиметься за формулою: а) факторного індексу інтенсивного показника у формі середньогармонійного зваженого індексу; б) факторного індексу інтенсивного показника в агрегатній формі; в) факторного індексу екстенсивного показника у формі середньоарифметичного зваженого індексу; г) факторного індексу екстенсивного показника в агрегатній формі.

23. Якщо на підприємстві виробляється три види різнойменної продукції та відомий обсяг її реалізації за поточний період окремо по кожному виду, а також є дані про індивідуальні індекси цін по всіх видах продукції, то зведений факторний індекс вартості виробленої продукції в поточному році порівняно з минулим визначатиметься за формулою: а) факторного індексу інтенсивного показника у формі середньогармонійного зваженого індексу; б) факторного індексу екстенсивного показника у формі середньоарифметичного зваженого індексу; в) факторного індексу інтенсивного показника в агрегатній формі; г) факторного індексу екстенсивного показника в агрегатній формі.

24. В результаті проведеного економіко-статистичного аналізу було обчислено індекс динаміки середньої заробітної плати співробітників комерційного банку, який становив 1,5. Це означає, що середня заробітна плата співробітників банку: а) зросла в поточному році порівняно з минулим на 1,5%; б) зросла в поточному році порівняно з минулим на 50%; в) зросла в поточному році порівняно з минулим в 1,5 рази.

25. В результаті проведеного економіко-статистичного аналізу було обчислено індекс динаміки середньої продуктивності праці робітників сталепрокатного цеху, який становив 1,2. Це означає, що середня продуктивність праці робітників цеху: а) зросла в поточному році порівняно з минулим на 20%; б) зросла в поточному році порівняно з минулим на 1,2%; в) зросла в поточному році порівняно з минулим в 1,2 рази.

26. Індекс змінного складу середньої ціни на автомобілі фірми «Мерседес» становив 1,05. Це означає, що середня ціна на автомобілі фірми «Мерседес» зросла в поточному періоді порівняно з минулим на 5% за рахунок впливу: а) за рахунок обох факторів; б) тільки зміни кількості автомобілів окремих марок фірми «Мерседес»; в) тільки зміни цін на окремі марки автомобілів фірми «Мерседес».

27. Індекс фіксованого складу середньої ціни на автомобілі фірми «Мерседес» становив 1,05. Це означає, що середня ціна на автомобілі фірми «Мерседес» зросла в поточному періоді порівняно з минулим на 5% за рахунок впливу: а) за рахунок обох факторів; б) тільки зміни кількості автомобілів окремих марок фірми «Мерседес»; в) тільки зміни цін на окремі марки автомобілів фірми «Мерседес».

28. Індекс структурних зрушень середньої ціни на автомобілі фірми «Мерседес» становив 1,05. Це означає, що середня ціна на автомобілі фірми «Мерседес» зросла в поточному періоді порівняно з минулим на 5% за рахунок впливу: а) за рахунок обох факторів; б) тільки зміни кількості автомобілів окремих марок фірми «Мерседес»; в) тільки зміни цін на окремі марки автомобілів фірми «Мерседес».

29. Індекс змінного складу середньої ціни на автомобілі фірми «Мерседес» становив 1,25. Це означає, що середня ціна на автомобілі фірми «Мерседес» в поточному періоді порівняно з минулим: а) зросла на чверть; б) зросла на 25%; в) зросла на 1,25%.

30. Ринкова ціна на прості акції компанії «Промбудінвест» зросла за тиждень з 10 грн. до 12 грн. Тижнева зміна ціни зросла: а) 2 грн.; б) на 20%; в) в 1,2 рази.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)