АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Позначте рядок, у якому всі числівники кількісні:

Читайте также:
  1. б) Визначте обсяг продукції, при якому граничні витрати будуть мінімальними.
  2. В якому відділі барабанної перетинки проводиться парацеятез?
  3. Ви приступили до надання допомоги дорослому постраждалому на місці події. Він без свідомості й лежить на животі. У якому випадку Ви перевертаєте постраждалого на спину?
  4. Виділіть речення, в якому є обставина мети:
  5. Визначте рядок, у якому всі слова пишуться через дефіс
  6. Камеральная налоговая проверка : сущность, порядок, сроки проведения и ее отличие от выездной налоговой проверки.
  7. На якому рівні доцільно виконати ампутацію?
  8. Позначте рядок, у якому всі прикметники присвійні
  9. Позначте українські землі, які на поч. ХІХ ст. входили до складу Російської імперії (чотири правильні відповіді).
  10. Порядок, методика расчета и ставки единого налога по УСН
  11. Порядок, ограничения и регулирования денежного обращения

А сім, тринадцять, дев’яносто, п’ятсот шістдесят;

Б сто три, півтора, п’ятий, тисяча;

В тридцять три, восьмеро, кілька, мільйон;

Г три, одна друга, дві сьомих, сорок другий;

Д три п’ятих, дванадцять, дев’ятсот, перший.
13. Перепишіть слова, вставте, де треба, апостроф.
В…юн, черв…як, розв…язати, бур…як, М…юнхен, з…явитися, ад…ютант, Монтеск…є, уп…ятьох, прем…єра, об..єднати, пан..європейський, р…яжанка, б…юргер, кон… юктивіт, ф…юзеляж, б…юджет, р…юмсати, пів…ящика, В…єтнам, мереф..янський, міжгір..я, пів..Європи, кур..єр, св..ященик, без..язикий, лл..ю, дит..ясла, рум..яний, р..ядно, поцв..яхований, кав..ярня.
14. Поставте іменники в орудному відмінку однини.

Сажа, круча, хода, м’ята, лопата, сторона, праця, огорожа, Докія, олія, господиня, молодь, ртуть, лють, галузь, рись, міць, річ, подорож, туш, піч, вісь, латунь, юнь, сіль..

Напишіть слова відповідно до правил написання складних слів.

Мово/знавство, західно/європейський, дівчина/голубка, гідро/енерго/ресурси, пів/Миколаєва, пів/гриба, мати/й/мачуха, військово/зобов’язаний, напів/зварений, чорно/білий.

Перепишіть слова, вставте пропущені букви:

Доне..ина, Київ..ина, че..кий, пта..во, л..тчик, л..довик, да..ий, жи..я, обли..я, чес..ий, переї..ати, пр..звище, пр..красити, пр…красний, пр..звисько, доро..ий, ви..ий, ро..писка,ни…ий, ви…ий, доро…ий, ду…ий, бли…ий, кра…ий, бли…ати (на сонці), бли…ати (наближатися), пі…аний, лі…ина, во…ина, вере…ати, бря…ати, тя…че, ни…ча.
17. Спишіть речення, розкрийте дужки, вставте пропущені букви і розділові знаки.
Скрізь (на) д…ревах (на) кризі (на) сивій пел…ні снігу л…жала мовчазна засторога пр….снулої (не)бе…пеки (Ю.Мушкетик). Оце і є той випадок єдиний коли (най)більша мужність утекти (Л.Костенко). (Не) вирішувати пита…я бути чи (не) бути а діяти треба (А.Шиян). А ти а ти х…мерна Мотре яку (ж)отруту ти знайшла? (Ю.Дараган). І нарешті що …кажуть вони ці твої екранові люди для н…ого який жит…ме десь (в) третім тисяч…лі(т,тт)і десь (по)за межами нашого бу(т,тт)я? (О.Гончар). Пора нам ро…статися вже з панува(н,нн)ям подумав Андрій Петрович защібаюч… лівий манжет і прийнявш…сь за правий згадав одразу як гула радіс…но (з,с)ходка коли він пояснив їй права на землю (М.Коцюбинський).

Встановіть відповідність.

Односкладне речення

1 означено-особове

2 неозначено-особове

3 узагальнено-особове

4 безособове

Приклади

А Спочатку наносять воском деталі орнаменту.

Б Пахне в’ялою травою, квітами.

В Не хвались, ідучи на торг, а хвались, ідучи з торгу.

Г Хутень вислизаю з-під ковдри, хлюпаюсь холодною водицею і, сяк-так перекусивши, біжу до Андрієвого обійстя.

Д Зелений луг, задумані хмарини… У морі трав сную я серця спів.

Власне висловлювання.

Підтримайте або спростуйте думку: «Краще вибирати фах престижний чи за покликанням?».

Прочитайте наведений текст.

Батьки старшокласника К., який закінчив столичний ліцей з відзнакою, наполягали на тому, щоб він вступив до Національного технічного університету України «КПІ» на факультет математичного аналізу. Ні для кого не секрет, що це золота путівка в життя. Хлопець переконував рідних, що йому цікавіше було б пов’язати своє майбутнє з мистецтвом, зокрема з фортепіанною музикою. Контраргумент був «залізний»: «Чим зароблятимеш на хліб? Грою в ресторанах?» Хлопець успішно закінчив університет, віддав батькам диплом і вступив до столичної консерваторії.

Викладіть свій погляд на цю проблему.

Ключові слова:

¾ покликання;

¾ престиж;

¾ професія;

¾ спеціальність;

¾ фах.

 

 

Варіант № 29


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)