АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні вимоги підготовки самців до кастрації

Читайте также:
  1. Cтиль керівництва: сутність, вимоги у його сучасних умовах
  2. IV. ПИТАННЯ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ ДО ЕКЗАМЕНУ
  3. Адміністративна структура БМР має три органи: загальні збори акціонерів, рада директорів і правління.
  4. Азербайджанська Республіка: загальні відомості
  5. Активні форми навчання під час занять із гуманітарної підготовки
  6. Аналітичні реакції та вимоги до них
  7. Базовий рівень підготовки
  8. Базовий рівень підготовки.
  9. Вентиляція. Вимоги до вентиляції.
  10. Вимоги до бланків документів
  11. Вимоги до бланків документів. Оформлювання сторінки
  12. ВИМОГИ ДО ВЕНТИЛЯЦІЙНИХ СИСТЕМ ПРИ ЕКСПЛУАТАЦІЇ І РЕМОНТІ

При підготовці до кастрації, яка в умовах господарства має здебільшого масовий характер, потрібно відмітити, що кастрація є сильним стресовим фактором для організму тварини, що призводить до послаблення його імунітету. Тому потрібно запобігати як під час кастрації, так і в післяопераційний період будь-яких інших факторів, у тому числі зумовлених технологією утримання (наприклад, у період

відлучення поросят). Проводити кастрацію не рекомендується в пунктах, оголошених неблагополучними щодо гострих інфекційних захворювань даного виду тварин, до зняття карантину, за два тижні до і після масових щеплень, перегрупувань і т. д.

Не пізніше як за добу до операції тварини, які підлягають кастрації, повинні бути клінічно оглянуті. При огляді дорослих самців звертають увагу на загальний стан, частоту пульсу, дихання, стан лімфатичних вузлів, шкірного покриву й слизових оболонок, проводять термометрію. У молодих тварин оцінюють загальний стан, апетит, у підозрілих на захворювання (які відмовляються від корму) проводять термометрію. Хворі, ослаблені, виснажені, відсталі в рості й розвитку тварини кастрації не підлягають. Оглядаючи кнурців, особливу увагу звертають на стан мошонки та сім'яників. Самців із патологією в ділянці мошонки і пахвинного каналу (крипторхізм, пахвинно-мошонкові грижі, розширені пахвинні кільця тощо) мітять, наперед визначають найраціональніший спосіб операції і визначають час для її проведення з метою відповідної підготовки.

Місце для проведення кастрації окремих дорослих тварин бажано обирати за межами тваринницького приміщення, далі від гноєсховищ, на чистій, трав'янистій галявині, у не досить жарку чи холодну і безвітряну погоду Масові операції проводять всередині тваринницьких приміщень, у яких повинні бути забезпечені відповідні санітарні умови (дезинфекція, побілка стін і станків, завезена свіжа підстилка). Влітку каструють в літньому таборі. Тут, якщо немає постійного, тимчасово обладнують місце для проведення операції: ставлять стіл, умивальник і все необхідне для кастрації. Здорові кнури можуть бути зафіксовані в спеціальних операційних установках, або підтягнуті до огорожі петлею через верхню щелепу.

Перед операцією тваринам обов'язково призначають голодну дієту протягом 6—12 год. Особливо це стосується великих тварин (вранці їм не дають навіть води) при виконанні операції у лежачому положенні і застосуванні кривавих способів кастрації. При забрудненій задній частині тіла тварин миють і чистять за день до операції.

Приступаючи до кастрації, необхідно також передбачити належні умови післяопераційного утримання тварин, їх утримують окремо від непрооперованих тварин у чистих, сухих станках, з підстилкою із соломи (тирсу й полову не використовують, щоб дрібні часточки не потрапили в рану). Тваринам протягом трьох днів згодовують малооб'ємні корми, а потім переводять на загальний раціон.

При виконанні операції важливе значення має вирішення проблеми знеболювання. Перкутанні методи кастрації, які здебільшого показані для молодих тварин, виконують без знеболювання. При проведенні кривавих, особливо закритими методами, кастрацій є небезпека розвитку больового шоку, тому в цих випадках бажано використовувати нейролептаналгезію, поверхневий наркоз у поєднанні із місцевою анестезією. В цілому в усіх випадках вибір способу знеболювання повинен поєднувати особливості вибраного методу кастрації (оскільки об'ємне пошкодження м'яких тканин передбачає даний метод), вид і вік тварини (оцінюючи їхню чутливість до больового шоку), індивідуальні властивості організму (лякливі, легко збудливі, злі тварини, особливо чутливі до больових подразнень).

Каструвати можна протягом усього року, але операцію зручніше проводити весною і восени, коли немає мух, помірно холодна температура, відсутність пилу і бруду сприяють кращому загоюванню операційної рани.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)