АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

СТАТТЯ 6. ЗАГАЛЬНІ ЗБОРИ АКЦІОНЕРІВ

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. I. Загальні положення
  3. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  4. Б)приріст власності акціонерів за час існування
  5. Глвав 2. ЗАГАЛЬНІ ПРАВИЛА ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ
  6. Документування операцій по статтях власного капіталу
  7. Допомоги та загальні принципи її надання
  8. З ДИСЦИПЛІНИ «ЗАГАЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ» РОЗДІЛ «ТЕХНОЛОГІЯ М’ЯСА І М’ЯСОПРОДУКТІВ
  9. Загальні вимоги
  10. Загальні вимоги
  11. ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПРИ ВИКОНАННІ ВАНТАЖНО-РОЗВАНТАЖУВАЛЬНИХ РОБІТ
  12. ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПРИ ЕКСПЛУАТАЦІЇ СИСТЕМ, ЩО ПРАЦЮЮТЬ ПІД ТИСКОМ

6.1. Вищий орган Товариства. Вищим органом Товариства є Загальні збори Акціонерів: Чергові або Позачергові. Загальні збори Акціонерів мають усі права та повноваження, встановлені чинним законодавством України і цим Статутом.

6.2 . Чергові та Позачергові збори.

6.2.1. Чергові Загальні збори Акціонерів (надалі "Чергові збори") скликаються та проводяться один раз на рік протягом 90 (дев'яноста) календарних днів після закінчення Фінансового року Товариства.

6.2.2. Позачергові збори Акціонерів (надалі "Позачергові збори") скликаються в разі неплатоспроможності Товариства для вирішення термінових питань, що виходять за межі компетенції відповідних органів управління Товариства, та в інших випадках, якщо цього вимагають інтереси Товариства. Позачергові збори повинні бути скликані Правлінням Товариства на письмову вимогу Спостережної ради Товариства або Ревізійної комісії. Правління Товариства зобов'язане протягом 20 (двадцяти) днів з моменту отримання пись­мової вимоги прийняти рішення про скликання Позачергових зборів з порядком денним, запропонованим Спостережною радою Товариства або Ревізійною комісією.

6.2.3. Акціонери, які володіють у сукупності більш як 10 (десяти) відсотками голосів, мають право вимагати скликання Поза­чергових зборів у будь-який час і з будь-якого приводу. Якщо протягом 20 (двадцяти) днів Правління не виконало зазначеної вимоги, Акціонери мають право самі скликати Позачергові збори відповідно до вимог чинного законодавства України.

6.2.4. У випадку неплатоспроможності Товариства, загрози існуванню Товариства, а також, коли діяльність Правління суперечить інтересам Товариства та його Акціонерам, Акціонери, які володіють у сукупності більш як 20 (двадцяти) відсотками голосів, у разі, якщо вони вирішили не використовувати надане їм законом право вимагати від Правління скликання Позачергових зборів (підпункт 6.2.3 цього Статуту), можуть негайно самі скликати Позачергові збори. У цьому випадку такі Акціонери не менш ніж за 5 (п'ять) днів до дати проведення Позачергових зборів зобов'язані зробити загальне повідомлення про скликання Позачергових зборів у місцевій пресі за місцезнаходженням Товариства і в одному із офіційних друкованих видань Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України чи Державної Комісії з цінних паперів та фондового ринку із зазначенням часу і місця проведення Позачергових зборів та порядку денного.

6.3. Повідомлення про скликання Чергових або Позачергових зборів повинно щонайменше містити таку інформацію:

1. Назва та адреса Товариства.

2. Дата, місце і час проведення Зборів.

3: Питання, які мають розглядатися на таких Зборах (далі "Порядок денний").

4. Вказівку щодо типу Зборів - Чергові чи Позачергові. Якщо інше не встановлено цим Статутом та чинним законодавством України, Повідомлення про скликання Чергових зборів або Позачергових зборів надсилається Акціонерам листом через пошту України або вручається особисто за адресами, наведеними у Реєстрі, не менше як за 45 (сорок п'ять) днів до скликання таких Чергових зборів або Позачергових зборів. Крім того, повідомлення про скликання Чергових зборів або Позачергових зборів розміщується на дошці оголошень Товариства. У випадку, якщо серед Акціонерів Товариства є іноземні особи, повідомлення про скликання Чергових зборів або Позачергових зборів повинно бути також передано кожній з цих осіб факсом або через особу, призначену іноземним Акціонером. Повідомлення про скликання Позачергових зборів може надсилатися за меншу кількість днів та у інший спосіб за рішенням Спостережної ради Товариства, якщо цього вимагають інтереси Товариства.

6.4. Участь у Загальних зборах Акціонерів. У Загальних зборах Акціонерів мають право брати участь усі Акціонери, незалежно від кількості акцій, власниками яких вони є.

6.4.1. У Загальних зборах Акціонерів з правом дорадчого голосу можуть брати участь і члени виконавчих органів, які не є Акціонерами.

6.4.2. Правочинність Загальних зборів Акціонерів та прийняття ними рішень, порядок та термін їх скликання визначається відповідно до чинного законодавства України, цього Статуту та Регламенту Загальних зборів Акціонерів ВАТ "Торговий дім “Україна”, який затверджується Загальними зборами Акціонерів.

6.5. Компетенція Загальних зборів Акціонерів. До компетенції Загальних зборів Акціонерів належать:

6.5.1. Визначення основних напрямів діяльності Товариства і затвердження його планів та звітів про їх виконання.

6.5.2. Внесення змін та доповнень до Статуту Товариства.

6.5.3. Обрання та відкликання членів Спостережної ради Товариства, затвердження Положення про Спостережну раду.

6.5.4. Обрання та відкликання Голови Правління та членів Ревізійної Комісії Товариства.

6.5.5. Затвердження річних результатів діяльності Това­риства, включаючи його дочірні підприємства, затвердження звітів і висновків Ревізійної Комісії, порядку розподілу прибутку, строк та порядок виплати частки прибутку (дивідендів), визначення порядку покриття збитків.

6.5.6. Створення, реорганізація та ліквідація дочірніх підприємств, філій та представництв, затвердження їх статутів та положень.

6.5.7. Прийняття рішення про припинення діяльності Това­риства, призначення Ліквідаційної Комісії, затвердження ліквідаційного балансу.

6.5.8. Прийняття рішення про будь-яку зміну розміру Статутного фонду Товариства, включаючи його збільшення або зменшення, зміну номінальної вартості або анулювання Акцій, випуск нових або додаткових Акцій або Акцій певного класу, а також про розподіл будь-яких Акцій, на які ще не підписалися.

6.5.9. Розгляд та вирішення будь-яких інших питань щодо діяльності Товариства.

6.6. Передача Загальними зборами Акціонерів деяких питань для вирішення іншим органам Товариства. Окремі питання,які в можуть бути передані для вирішення Спостережній раді Товариства або Правлінню Товариства.

6.7. Обмеження щодо передачі Загальними зборами Акціонерів деяких питань для вирішення іншим органам Товариства. Повноваження, передбачені пунктами 6.5.2, 6.5.5, 6,5.6, 6.5.7 і 6.5.8, належать до виключної компетенції Загальних зборів Акціонерів і не можуть бути передані іншим органам Товариства.

6.8. Правочинність Загальних зборів Акціонерів. Будь-які Загальні збори Акціонерів вважаються правочинними, якщо на них присутні особисто Акціонери або їх уповноважені представники, які разом володіють більш ніж 60% (шістдесятьма) всіх голосів Товариства.

6.9. Представники (довіреної особи) Акціонерів. Будь-хто з Акціонерів може бути представлений на Загальних зборах Акціонерів своїм уповноваженим представником (довіреною особою), за умови, що всі призначення таких осіб здійснюються у письмовій або нотаріальній формі згідно з чинним законодавством. Довіреність є дійсною з дати її оформлення до того часу, що зазначений у ній, або доки Акціонер не анулює її у письмовій формі або нотаріальному порядку згідно з законодавством. Акціонер, що є юридичною особою, може реалізувати своє право голосу через будь-який статутний орган, який уповноважений діяти від його імені.

6.10. Голова Загальних зборів Акціонерів. На Загальних зборах Акціонерів головує особа, обрана Загальними зборами Акціонерів.

6.11. Протокол. Голова Загальних зборів Акціонерів призначає секретаря, не обов'язково з-поміж Акціонерів, для ведення протоколу винесених на обговорення питань, при чому такий протокол Загальних зборів Акціонерів заноситься до спеціально призначеного для цього журналу. Правильність і точність викладення у протоколі (який ведеться українською мовою), питань, обговорених на Загальних зборах Акціонерів, підтверджується головою та секретарем Загальних зборів Акціонерів, які зобов'язані під час цих Загальних зборів Акціонерів або протягом 3 (трьох) робочих днів після закінчення Загальних зборів Акціонерів підписати такий протокол, засвідчуючи його правильність і точність, з прикладенням печатки Товариства та передати його Правлінню Товариства. Товариство, на прохання Акціонерів, які є іноземними особами, робить переклад прото­колу таких Загальних зборів Акціонерів англійською мовою.

6.12. Голосування. Порядок голосування (закрите голосування чи відкрите голосування) на Загальних зборах Акціонерів визначається Акціонерами (їх представниками), які беруть участь у зборах акціонерів. Якщо питання не внесене до Порядку денного, голосування по ньому не проводиться.

6.12.2. Кожна акція надає Акціонеру право одного голосу. Всі рішення приймаються більшістю голосів Акціонерів, які присутні або представлені на Загальних зборах Акціонерів, за винятком випадків, встановлених цим Статутом (пункт 6.13 цього Статуту).

6.13. Рішення, що приймаються кваліфікованою біль­шістю голосів Акціонерів. Незважаючи на будь-яке положення цього Статуту, рішення, зазначене у підпунктах 6.5.2, 6.5.6 і 6.5.7 цього Статуту, вимагають 3/4 (три чверті) або більше голосів Акціо­нерів, які беруть участь у Загальних зборах Акціонерів.

6.14. Регламент Загальних зборів Акціонерів. Загальні збори Акціонерів можуть прийняти Регламент Загальних зборів Акціонерів (надалі "Регламент"), цю встановлює процесуальні правила проведення Загальних зборів Акціонерів та прийняття ними рішень. Регламент повинен відповідати положенням, встановленим цим Статутом. Будь-який Акціонер може на Загальних зборах Акціонерів брати участь в обговоренні питань Порядку денного.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)