АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Стаціонарна майстерня хімічного чищення речового майна

Читайте также:
  1. А.Визначення розмірів і площі зони хімічного зараження
  2. Аналіз складу майна та джерел його утворення.
  3. Безпека харчування в умовах хімічного забруднення навколишнього середовища.
  4. В якій відповіді дано визначення способу (форми) розкрадання чужого майна?
  5. В якій відповіді правильно вказано злочини, за вчинення яких встановлюється конфіскація майна?
  6. Взяття крові для біохімічного дослідження
  7. Взяття крові з вени для біохімічного дослідження
  8. Видів майна громадян, на яке не може бути звернено стягнення за виконавчими документами
  9. Визначення загального хімічного складу з однієї наважки досліджуваної проби
  10. Визначення можливих втрат робітників і службовців об'єктів господарювання і населення в осередку хімічного ураження
  11. Визначення параметрів зон хімічногозабруднення.
  12. Виконання рішення про конфіскацію майна

 

В даний час у системі Головного речового управління МО є стаціонарні майстерні хімічного чищення, обладнані установками «Спеціма», «Гофман», «Трімор – 25» і ін.

Хімічним чищенням називають спосіб видалення забруднення з одягу шляхом обробки її органічними розчинниками. Хімічне чищення включає ряд операцій: підготовка і сортування забрудненого одягу, безпосереднє чищення, віджимання, сушка, провітрювання виробів, ремонт і упаковку очищених виробів.

Чищення, віджимання, сушка і провітрювання роблять в машинах механічним шляхом, інші операції вручну.

У залежності від застосовуваного обладнання хімчистка може мати безупинний технологічний цикл, при якому усі машинні операції здійснюються в одному агрегаті без перевантаження оброблюваного одягу. Так працюють установки для хімічного чищення «Спеціма – 25», «Трімор – 25», «Іпокс – 24», КХ – 007, АМХЧ – 30 “Українка” і інші.

Є обладнання, де застосовується роздільний цикл обробки. При цьому чищення, віджимання і сушка проводяться роздільно на різноманітних машинах – це такі установки як «Гофман» і «Лаундрі».

 

стаціонарні майстерні хімічного чищення, які оснащені обладнанням системи «Гофман» із роздільним технологічним циклом

Стаціонарні майстерні хімічного чищення створені при ремонтних комбінатах ОК і в складі гарнізонних банно-пральних комбінатів.

Речове майно, що вимагає хімічного чищення, речовий склад ОК передає в стаціонарну майстерню хімічного чищення при ремонтному комбінаті ОК. Стаціонарними майстернями хімічного чищення гарнізонних банно – пральних комбінатів користуються військові частини даного гарнізону.

У стаціонарній майстерні хімічного чищення технологічний процес хімічного чищення складається з:

- підготовки і розсортування брудного обмундирування;

- хімічного чищення в спецмашинах ХЧ;

- віджимання в центрифугах;

- сушки в сушильній машині або природному сушінні;

- розсортування вичищеного майна.

Як правило, у такій майстерні повинні бути:

- приміщення для прийому і сортування брудного майна (склад брудного обмундирування);

- приміщення для готування розчинника (дистиляторна);

- приміщення для безпосереднього чищення (цех обслуговування);

- приміщення для виведення плям (цех плямовиведення);

- приміщення для сортування і тимчасового збереження майна (склад чистого обмундирування).

Основним технологічним обладнанням, що використовується в стаціонарній майстерні, є машини хімічного чищення «ХЧ», центрифуга і сушильні машини. Якщо центрифуга і сушильні машини не мають суттєвої відмінності в будові від тих центрифуг і сушильних машин, що застосовуються в пральних, то машина «ХЧ» у порівнянні з пральними машинами мають свої особливості (особливістю машини «ХЧ», крім основних технічних даних є те, що, внутрішня поверхня барабана закрита дерев'яними планками, що виключають можливість іскріння в результаті тертя металевих гудзиків, гапликів, петель об метал внутрішнього барабана). Ємність завантаження майна – 60 кг (застосовується машина з ємністю 80 кг).

Правила експлуатації машини «ХЧ» аналогічні правилам по експлуатації пральних машин. Мийна машина з'єднана трубопроводами з камерою уловлювання, фільтром, підігрівачем розчинника і вакуум – насосом.

Призначення камери уловлювання – затримувати тверді предмети і волокно, що потрапили в розчинник. Вона складається з циліндричного кожуха, сітки і кришки. Проходячи через сітку, розчинник залишає на сітці тверді предмети і волокно.

Фільтр звільняє розчинник від механічних забруднень, що знаходяться у зваженому стані. Він складається з циліндричного корпуса, набору фільтрових сіток, дренажної труби, люка для видалення бруду.

Поруч із мийною машиною розміщається насос із підігрівачем розчинника. Розчинник підігрівається до +21 – 280С.

Для повного очищення розчинника застосовується перегонка у вакуум – дистиляторі з наступним охолодженням. Дистилятор являє собою металевий циліндр, у нижній частині якого установлені випарник і калорифер (підігрівач). У верхній частині знаходиться холодильник, що охолоджується проточною водою.

Калорифер нагрівається парою високого тиску, викликаючи випар розчинника. Для кращого випару включається ежектор і в випарнику створюється розрідження. Пари розчинника сконденсуються в холодильнику, відкіля розчинник перекачується насосом у вологопоглинач. Проходячи через шари бавовняного шматка, набитого у вологопоглиначі, розчинник обчищається від води.

Другим способом очищення розчинника, застосовуваного в установці, є хімічне чищення шляхом обробки лугом (регенерація). Для очищення розчинник у спеціальних баках оброблюється концентрованим розчином їдкого калію КОН. При цьому відбувається омилення жирових забруднень. Протягом 15 – 20 хв. розчинник перемішується з лугом, потім суміші дають відстоятися протягом доби, після чого відстояні забруднення випускаються.

До допоміжного обладнання відносяться наземні і підземні баки, насоси з моторами і трубопроводи.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)