АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Технологічний процес хімічного чищення обмундирування

Читайте также:
  1. A) это основные или ведущие начала процесса формирования развития и функционирования права
  2. A.для контроля качества сырья пищевых продуктов, для контроля технологических процессов
  3. AMDEC Процесс (продукт)
  4. APQC структура классификации процессов SM
  5. B) подготовка, системно построенная с помощью методов-упражнений, представляющая по сути педагогический организованный процесс управления развитием спортсмена
  6. B. на процессе сбора, передачи и хранения информации
  7. CISC и RISC архитектуры процессоров
  8. D. процессы самоорганизации, информационные процессы и процессы управления в живых системах
  9. g) процесс управления информацией.
  10. I. Расчет термодинамических процессов, составляющих цикл
  11. III. Психофизиологические механизмы психических процессов и регуляции поведения личности
  12. IV. АЛЛЕРГИЯ И АУТОИММУННЫЕ ПРОЦЕССЫ В КОЖЕ

 

Одяг обчищається від сухих забруднень і сортирується. Перед завантаженням мийна машина заправляється розчинником до середнього рівня на мірному склі (50% обсягу барабана). Потім наповняють розчинником фільтр і заповнюють пластини фільтра порошком, одночасно вносять фільтрований порошок у барабан і включають машину до повного осадження порошку у фільтрі. Після цього завантажують машину з розрахунку заповнення 50% внутрішнього обсягу барабана. У барабан ємністю 60 кг можуть завантажуватися вироби одного з наступних найменувань у кількості: шинелей 18шт., кожушків – від 12 до 15 шт., тілогрійок ватних – 40 шт., шапок – вушанок – 200 шт. При обробці дуже забрудненого одягу фільтр відключається з метою зберігання його сіток. Обробка в мийній машині продовжуються протягом 20 – 35 хв. По закінченні обезжирювання розчинник із машини відключається, а одяг із мийної машини по лотку перевантажується в центрифугу. Віджимання у центрифузі продовжується 10 – 15 хв. до припинення витікання розчинника з дренажної труби.

Після віджимання виріб просушується в сушильному барабані. Просушування ведеться при температурі не вище 60 0С. Тривалість сушки 20 – 25 хв. У літню пору сушку рекомендується проводити на відкритому повітрі під навісом.

Витрата розчинника на 1 кг одягу складає 180 – 200 г.

Очищений і висушений одяг проглядається, розсортировується по категоріях ремонту й укладається в пачки. Після чищення виріб не повинен мати запах розчинника, плям і жирових затікань.

Вогненебезпечність уайт – спірита, що застосовується в установці системи «Гофман», вимагає суворого виконання правил протипожежної безпеки.

Для видалення плям, що залишаються після обробки, у майстерні хімічного чищення можуть бути організовані цехи плямовиведення.

Ми розглядали стаціонарну майстерню хімічного чищення, оснащену обладнанням «Гофман» із роздільним технологічним циклом.

В даний час багато стаціонарних майстерень цивільних й військових в якості основного обладнання мають машину «Трімор – 25» або «Трімор – 25 – 3», тобто застосовуються установки з безупинним циклом.

При використанні цих машин технологічний процес буде наступним:

1. Прийом і документальне оформлення речового майна, яке підлягає хімічному чищенню.

2. Розсортування брудного майна по ступені забруднення (малозабруднене або сильно забруднене майно).

3. Хімічне чищення (прання, віджимання, сушка).

4. Ремонт і волого – теплова обробка.

5. Перевірка, збереження і видача вичищеного речового майна.

Безсумнівно, що установки з безупинним циклом роботи більш прогресивні, продуктивні і безпечні, ніж машини, що працюють по роздільному технологічному процесі.

Основною технологічною характеристикою машин для хімічного чищення є їхня продуктивність.

Продуктивність машини хімічного чищення (машини, що обезжирює), визначається по формулі:

 

П = (q / t) x 60, кг/ч.

де: П – продуктивність машини, кг\ч;

q – вага однієї партії завантаження майна (разового завантаження), кг;

t – час обробки однієї партії, хв.;

60 – перевідний коефіцієнт (хвилин у години).

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)