АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Нормативні акти та література. 1. Господарський процесуальний кодекс України

Читайте также:
  1. AГIOГРАФІЧНА ЛІТЕРАТУРА
  2. I. Нормативні акти
  3. V. РЕКОМЕНДОВАНІ НОРМАТИВНІ АКТИ І ЛІТЕРАТУРА
  4. Американська література 20 ст.
  5. Апокрифічна та есхатологічна література раннього Середньовіччя.
  6. Базова література
  7. Базова література
  8. Використана література
  9. Використана література
  10. Використовувана література
  11. Давньоіндійська література
  12. Джерела та література

1. Господарський процесуальний кодекс України.

2. Декрет КМУ "Про державне мито" від 12 лютого 1993 р. (зі змінами та доповненнями).

3. Інструкція "Про порядок обчислення та справляння державного мита", затверджена наказом Головної державної податкової інспекції України від 22.04.93 № 15.

4. Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України. Роз'яснення Вищого арбітражного суду України від 19 березня 1998 року з наступними змінами.

5. Про практику застосування ст. 119 Господарського процесуального кодексу України. Роз'яснення Вищого арбітражного суду України від 19 березня 1993 р. зі змінами від 18 листопада 1997 р.

6. Про практику застосування ст. 90 Господарського процесуального кодексу України. Роз'яснення Вищого арбітражного суду України від 02 лютого 1992 р. зі змінами від 18 листопада 1997 р.

7. Про деякі питання, що виникають у вирішенні спорів, пов'язаних з визнанням недійсними рішень органів державної податкової служби та зворотним стягненням списаних ними у безспірному порядку сум. Роз'яс­нення Вищого арбітражного суду України від 19 березня 1998 р.

8. Бородин М., Кройтор В. Судебные и арбитражные расходы. - Ха-рьков: АО «Бизнес Информ», 1998.

Тема 9. Процесуальні строки

(практичне заняття)

 

Під час вивчення цієї теми необхідно засвоїти поняття процесуальних строків, порядок їх встановлення та обчислення, визначити коло законодавчих актів, якими встановлено ці строки, та компетенцію господарського суду у встановленні процесуальних строків.

Вивчаючи питання перебігу процесуальних строків, необхідно з'ясувати обставини, які впливають на їх зупинення, відновлення, продовження та закінчення.

Контрольні питання теми.

1. Процесуальні строки. Види строків.

2. Встановлення та обчислення процесуальних строків. Закінчення процесуальних строків. Зупинення процесуальних строків.

 

Завдання № 1

 

20 жовтня 2005 року Господарським судом Харківської області прийнято позовну заяву до розгляду та порушено провадження у справі. Розгляд справи, призначений у судовому засіданні на 25 листопада 1999 року, було відкладено на 17 грудня 2005 року у зв'язку з необхідністю витребування у сторін додаткових документів. 17 грудня 2005 року в судове засідання відповідач не надав у повному обсязі документи, необхідні для вирішення спору. Представник відповідача пояснив, що документи можуть бути представлені не раніше 4 січня 2006 р., тому що вони знаходяться у його партнера в Німеччині й просив продовжити строк розгляду справи.

Як повинен вчинити суддя?

Яким процесуальним документом має бути оформлено його рішення?

Завдання № 2

Акціонерне товариство "Таурус" звернулося до Харківського апеляційного господарського суду із апеляційною скаргою на рішення суду через 98 днів від дати прийняття рішення, додавши до заяви клопотання про поновлення трьохмісячного строку, встановленого ст. 93 ГПК України, з посиланням на те, що строк було пропущено з провини поштових організацій.

Які обставини повинен з'ясувати суд для прийняття рішення?

Яким процесуальним документом повинно бути оформлено вирішення питання: - про задоволення клопотання про відновлення строку,

- про відмові у задоволенні клопотання?

Чим повинен обґрунтувати своє клопотання заявник?


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)