АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Технологічні вимоги

Читайте также:
  1. II. Вимоги до приміщень зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних засобів.
  2. III. Особливі вимоги, які пред'являються до зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних речовин.
  3. IV. Вимоги до оформлення ветеринарних документів на переміщення тварин
  4. V. Вимоги до транспортування вакцин, анатоксинів та алергену туберкульозного
  5. А)економія за рахунок масштабів, тов..диференціація, вимоги інцест., перехідні витрати, доступ до каналів розподілу, відносні перевитрати незалежно від масштабу
  6. Б) Вимоги безпеки під час роботи
  7. Б) Вимоги безпеки під час роботи.
  8. Бланк документа, вимоги, що пред’являються до нього.
  9. Будинки і споруди. Громадські будинки. Загальні вимоги
  10. Ветеринарно-санітарні вимоги до будівництва і експлуатації м'ясопереробних підприємств
  11. Види обліку. Господарський облік. Основні функції та вимоги.
  12. Види службових листів. Ділове листування. Вимоги до офіційного листування. Етикет ділового листування.

 

5.1 Технологія зливу-наливу рідин, що перевозяться в вагонах-цистернах, залежить від вантажообігу-СНН, фізико-хімічних властивостей нафти і нафтопродуктів, інтенсивності вантажно-розвантажувальних робіт.

Операції по зливу-наливу, як правило, виконуються на під’їздних залізничних коліях СНН, обладнанних спеціальними зливо-наливними пристроями, установкою наливу цистерн, розрахованими в залежності від вантажообігу на маршрутний, груповий або одночасний злив-налив цистерн.

Злив-налив залізничних цистерн може виконуватись одночасно за допомогою відповідної кількості зливно-наливних пристроїв-естакадне навантаження, або наповнюватись у складі поїзда одна за другою на одному місці установкою наливу цистерн (точковий налив).

5.2 Перелик нафти і нафтопродуктів, допущених до перевезення наливом в вагонах-цистернах, а також підготовка транспортних засобів для наливу і транспортування встановлюється вимогами ГОСТ 1510-84.


ВБН В.2.2-58.1-94 С.11

Вантажопідйомність залізничних маршрутів брутто і состав цистерн по їх вантажопідйомності в маршрутах встановлюється погодженням в відомствах, відповідальними за експлуатацію залізниць і рухомого складу.

5.3 Розрахунок добової подачі цистерн під злив-налив виконується по максимальному місячному вантажообігу, у відповідності з графіками (планами) надходження та реалізації для кожного сорту рідин.

При відсутності вказаних графіків добова подача приймається множенням середньо-добової на К=1,5 для нафтопродуктів і К=1,2 для нафти.

5.4 При естакадному навантаженні кількість зливно-наливних пристроїв приймається з умови забезпечення зливу (наливу) добової подачи одного сорту рідини, вимагаючого максимальної кількості цистерн, по формулі:

 

, (5)

 

де Qмм - максимальний місячний вантажообіг, т;

30 - розрахункова кількість діб в місяці;

р - вантажопідйомність однієї цистерни, т.

 

Якщо по умовах відвантаження передбачається добове надходження цистерн, що перевищує розрахункову кількість зливно-наливних пристроїв, допускається викрнувати злив їх за 2-3 подачі.

При сумарній кількості поступаючих (відвантажуваних) рідин на СНН за добу (Qдоб), що перевищує вантажність (вантажопідйомність) маршруту (Qнорм), кількість зливно-наливних пристроїв приймається по таблиці 6.

5.5 В залежності від кількості одночасно оброблюваних залізничних цистерн, за СНН рекомендується передбачити:

- до 3 цистерн - одиночні зливно-наливні пристрої;

- понад 3 до 6 вкл. - односторонні естакади (груповий злив-налив);

- понад 6 цистерн - односторонні або двосторонні естакади або установки точкового наливу (маршрутний злив-налив).

Протяжність залізничних зливо-наливних естакад визначається в залежності від кількості одночасно оброблюваних цистерн, але повинна бути не більше максимальної довжини одного маршрутного состава залізничних цистерн.

 

Таблиця 6

 

Кількість зливно-наливних пристроїв, що приймається
0,35 до 1 вкл. на 1/3 маршрути
Понад 1 до 3 вкл. на 1/2 маршрути
Понад 3 до 6 на 1 маршрут
Примітка. Qнорм приймається вага нетто

 

5.6 Злив і налив рідин повинен проектуватись з урахуванням вимог ГОСТ 1510-84 по системі зливних пристроїв і колекторів.

С.12 ВБН В.2.2-58.1-94

 

Зливно-наливні пристрої для рідин повинні бути закритими, як правило, безшланговими у вигляді систем шарнірно зчленованих труб і телескопічних пристроїв.

На зливно-наливних естакадах, при естакадному завантаженні, як правило, слід передбачати зливні пристрої для нижнього закритого (герметичного) зливу для всіх рідин. Для нафтопродуктів з температурою спалаху вище 120°С і мазутів допускаються відкриті (негерметичні) зливні пристрої з використанням міжрейкових або бокових жолобів, закритих знімними плитами.

Для зливу несправних цистерн дозволяється використання резинотканинних рукавів (шлангів) з з’єднаннями з неіскрячих матеріалів.

Довжина налівних пристроїв незалежно від способу налива повинна розраховуватись з умови забезпечення відстані від кінця наливного пристрою до нижчьої утворюючої цистерни, не більш 200 мм, а нижню лапку цих пристроїв слід передбачити з металу, який виключає іскроутворення при ударі.

5.7 На СНН I категорії зливно-наливні естакади для легкозаймистих і горючих рідин, повинні бути роздільними. На зливно-наливних естакадах для нафти допускається передбачити злив мазуту.

На СНН II i III категорії зливно-наливні естакади можуть бути загальними для легкозаймистих і горючих рідин, при цьому зливно-наливні пристрої повинні розміщуватись, як правило, в одну лінію в послідовності, відповідаючій убуванню вибухопожежної і пожежної небезпечності нафтопродуктів.

5.8 На СНН III категорії злив і налив мазуту і масел і розвантаження горючих нафтопродуктів в тарі допускається передбачити на одній ділянці тупикової колії в різний час.

5.9 При прийомі з залізниці допускається використовувати самотічний злив в проміжні підземні резервуари.

При самотічному зливі в проміжні резервуари слід передбачити одночасну відкачку з них в резервуари резервуарного парку.

Проміжний резервуар повинен розраховуватись на 75% сумарного об’єму цистерн, що зливаються одночасно.

Продуктивність відкачки з цих резервуарів повинна складати не менше 50% продуктивності їх заповнення. При цьому резервуар повинен мати захист від переливу.

На СНН II категорії проміжні резервуари для мазуту і масел повинні розміщуватись, як правило, з зовнішньої сторони залізничних колій з зливно-наливною естакадою.

На СНН III-б і III-в підкатегорій проміжні резервуари для мазуту і нафтопродуктів з температурою спалаху вище 120°С допускається розміщувати як з зовнішньої сторони залізничних колій з зливно-наливним пристроями, так і під залізничними коліями.

5.10 Крок зливно-наливних пристроїв в межах однієї зливно-наливної естакади встановлюється в залежності від складу цистерн в залізничному маршруті і повинні забезпечувати злив (налив) без розчеплення чотирьохвісних, шестивісних і восьмивісних цистерн.

При точковому наливі слід передбачити пристрій, що не допускає самочинні переміщення цистерн, що знаходяться під наливом.

5.11 Зливно-наливні естакади повинні мати необхідну механізацію по підключенню і заправці зливно-наливних пристроїв і нагрівальних приладів, що забеспечує безпечні умови праці для обслуговуючого персоналу.

5.12 При естакадному навантаженні залізничні естакади для наливу авіаційних масел, налив для реактивних двигунів і авіабензинів повинні бути обладнані навісами і покривлями. Допускається не встановлювати навіси і покрівлі у випадках, якщо естакади обладнані пристроями, що виключають попадання в цистерну атмосферних опадів і пилу під час зливно-наливних операцій.


ВБН В.2.2-58.1-94 С.13

 

 

5.13 Конструкція зливно-наливних пристроїв і колекторів повинна забезпечувати можливість звільнення їх від залишків-рідин.

На трубопроводах для наливу і зливу повинні встановлюватись на випадок аварії засувки з дистанційним керуванням на відстані не більше, ніж 50 м (рахуючи від осі залізничної колії з зливно-наливною естакадою) і не ближче:

15 м – при зливі і наливі легкозаймистих нафти і нафтопродуктів;

10 м – при зливі і наливі горючих нафти і нафтопродуктів.

Керування приводом аварійних засувок слід передбачити з естакади (з кроком розтановки кнопок зупинки не більш 100 м при естакадному навантаженні) і з насосної.

При одиночних зливно-наливних пристроях аварійні засувки можуть бути з ручним керуванням.

В якості аварійних можуть прийматись вимикаючі засувки на технологічних трубопроводах, встановлені в межах вказаних відстаней.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)