АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Системи водопостачання і каналізації

Читайте также:
  1. III. ОПЛАТА ПРАЦІ, ВСТАНОВЛЕННЯ ФОРМИ, СИСТЕМИ, РОЗМІРІВ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ Й ІНШИХ ВИДІВ ТРУДОВИХ ВИПЛАТ
  2. VI. Вплив виборчих систем на політичні системи
  3. Автоматизовані системи управління проектами
  4. Автоматичні системи аналогового регулювання
  5. Адаптація національної інноваційної системи до умов глобалізації та підвищення її конкурентоспроможності
  6. Адаптація операційної системи до зміни її завантаження за критеріям витрат
  7. Аналіз системи «витрати-випупуск-прибуток» як інструмент обгрунтування виробничо-маркетингових рішень
  8. Аналіз та оцінка екологічної складової регіональної системи
  9. Асиметричні криптосистеми
  10. Б. Політичні та економічні системи країн
  11. Багатоточкові системи регулювання.
  12. Бази моделей і системи управління базами моделей

 

18.1.1 Системи водопостачання на СНН повинні забезпечити водою належної якості і в необхідній кількості на виробничі потреби СНН, а також забезпечити потребу у воді на поповнення протипожежного запасу, полив території і зелених насаджень.

Системи водопостачання на СНН і внутрішній водопровід слід проектувати у відповідності до СНиП 2.04.02-84 і 2.04.01-85, якщо вимоги до них не визначені даним розділом.

Системи водоаостачання на товарно-сировинних парках нафтопереробних і нафтохімічних підприємств і вимоги до проектування водопостачання встановлюються нормами технологічного проектування цих підприємств.

18.1.2 На СНН слід передбачати, як правило, системи господарсько-питного, виробничого і протипожежного водопостачання. Допускається об’єднання протипожежного водопроводу з господарсько-питним і виробничим.

На СНН, де пожежогасіння у відповідності до розділу 17.2 даних норм передбачається тільки з ємкостей (резервуарів, водойм), протипожежний водопровід не передбачається.

Вибір схем і систем водопостачання для СНН слід визначати на основі техніко-економічного порівняння варіантів і технічних умов на водопостачання.

18.1.3 Витрати (норму) води споживачами СНН слід передбачати;

- на побутові потреби, полив, а також внутріщнє пожежогасіння адміністативно-побутових будинків і приміщень (допоміжних) і складських приміщень загального призначення – по СНиП 2.04.01-85;

- на внутрішнє пожежогасіння виробничих будівель (в тому числі складських будівель для нафтопродуктів у тарі) і на пожежогасіння технологічних споруд (резервуарів, зливно-наливних пристроїв та ін.) – по розділу 17.2 даних норм;

- на виробничі потреби – по паспортних даних встановленого обладнання і у відповідності до технологічного розрахунку;

При визначенні витрат на виробничі потреби повинні бути розглянуті заходи по зменшенню витрат свіжої води за рахунок застосування раціональних технологічних процесів, обороту води, повторного використання стічних вод (очищених і знешкоджених).

18.1.4 Максимальний строк відновлення (поповнення) пожежного запасу води, що визначається по вимогах розділу 17.2, повинен бути не більше 96 годин.

При розташуванні СНН на відстані до 200 м включно від природніх водойм протипожежні резервуари і штучні водойми передбачати на СНН не слід.

При поповненні пожежного запасу води по одному водопроводу додаткового об’єму води на пожежогасіння передбачати не вимагається, за винятком сейсмічних районів будівництва.

18.1.5 Ємкості для зберігання протипожежного запасу можуть використовуватись для інших цілей (в якості циркуляційних об’ємів оборотних систем, приймання очищених стічних вод повторного використання допустимої якості) при умові, що цей запас являється додатковим до максимального запасу на пожежогасіння, що визначається вимогами розділу 17.2.

18.1.6 На СНН каналізацію слід передбачати для виробничих, дощових (забруднених нафтою або нафтопродуктами) і побутових стічних вод.

Системи каналізації СНН повинні виключати погіршення умов використання за межам санітарної зони.


ВБН В.2.2.-58.1-94 С.86

Системи каналізації побутових стічних вод і вимоги до їх влаштування слід передбачати у відповідності до вимог СниП 2.04.01-85, 2.04.03-85.

Системи каналізації на товарно-сировинних парках, новтових родовищ, нафтопереробних і нафтохімічних підприємств, вимоги до проектування каналізації (мереж і споруд) встановлюються нормами технологічного проектування цих підприємств.

18.1.7 До системи виробничо-дощової каналізації слід відводити:

а) виробничі стічні води (від миття бочок з-під нафтопродуктів, зливу площадок зі зливно-наливними пристроями, підлог в продуктових насосних, де є необхідність в зливі та ін.), підпродуктових вод з резервуарів (крім резервуарних парків) магістральних нафтопроводів і нафтопродуктопроводів;

б) дошові води з відкритих площадок для зливно-наливних пристроїв та іншого технологічного обладнання (де ці води можуть бути забруднені нафтою і нафтопродуктами), з обвалованої площадки резервуарного парку або зберігання нафтопродуктів в тарі, а також дощової води з зони поверхневого стоку на ділянках наливу в автоцистерни і стоянок автотранспорту;

в) баластних вод з ділянок наливу танкерів, що повинно підтверджуватись завданням на проектування;

г) води від охолодження резервуарів при пожежі.

Каналізація для прийому підпродуктових вод з резервуарних парків магістральних нафтопроводів і нафтопродуктопроводів не передбачається (при умові обладнання резервуарів розмиваючими головками).

Виробничі стічні води від продуктових насосних дозволяється відводити в резервуари для скидання технологічних витоків.

Дощову каналізацію для відведення дощових вод з обвалованих площадок резервуарного парку або зберігання нафтопродуктів в тарі допускається не передбачати в районах з кількістю опадів менше 600 мм на рік, де випаровування на 200 мм і більше перевищує кількість опадів.

При відсутності дощової каналізації з обвалованої території воду від охолодження резервуарів при пожежі слід відводити через найпростіший фільтр з сорбуючим завантаженням, що встановлюється в колодязі за межами обвалування, в систему водовідведення другої зони у відповідності до п.18.1.38.

До виробничо-дощової каналізації допускається відводити попередньо очищені на місцевих очисних спорудах стічні води від душових і умивальників при відсутності на СНН побутової каналізації і кількості цих вод не більше 5 м3/добу.

18.1.8 Стічні води від резервуарів і технологічних установок, зв’язаних з зберіганням і застосуванням етилованих бензинів, а також стічні води лабараторії, що містять тетраетилсвинець (ТЕС), можуть видалятись окремою системою спецканалізації на очисні споруди, призначені для очистки і знешкодження цих вод, або скидатись до мережі виробничо-дощової або виробничої каналізації СНН з очисткою загального стоку до норм, які вимагаються.

Окрему каналізацію для вказаних вод (з вмістом ТЕС) передбачати не слід:

- при скиданні очищених стічних вод (з вмістом ТЕС) на ставки-випаровувачі;

- при розрахунковій середньо-добовій кількості виробничо-дощових вод до 120 м3/добу включно або стічні води з ТЕС складають 2.3 і більше загальної витрати і доочистки у відповідності до п.18.1.20 на ставках тривалого відстоювання або на озонаторних установках.

При значній середньо-добовій кількості виробничо-дощових стічних вод можливість проведеняя очистки цих стоків по єдиній технологічній схемі, без окремої системи спецканалізації стічних вод, що містять ТЕС, вирішується проектом на основі техніко - економічного порівняння варіантів в залежності від вибраних методів
С.87 ВБН В.2.2.-58.1-94

 

доочистки з забезпеченням ступеня очистки, який вимагається, можливості повторного використання стічних вод у відповідності до таблиці 41.

Якщо наявність ТЕС укладнює або виключає очистку загального стоку до норм, що вимагаються, слід передбачати для вод, що містять ТЕС, окрему систему спецканалізації. У цьому випалку скидання цих вод до системи виробничо-дощової каналізації СНН допускається після повного знешкодження їх від ТЕС.

18.1.9 Стічні води і нафтошлами від зачистки резервуарів для нафти і нафтопродуктів не допускається скидати до мережі каналізації.

Ці води, а також розмитий в резервуарах для зберігання нафти і нафтопродуктів нафтошлам, повинні відводитись по трубопроводах з збірно-розбірними з’єднаннями на вузлі зневоднення нафтошламу або в шламонакопичувачі, або на установки по їх утилізації. Вода, що відстоялась у вузлах зневоднення або шламонакопичувачах, мережею виробничо-дощової або виробничої каналізації може відводитись до очисних споруд СНН.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)