АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Визначення редукуючи сахарів

Читайте также:
  1. D. Визначення енергетичної цінності та нутрієнтного складу добового раціону на підставі статистичної обробки меню-розкладок
  2. Definitions. Визначення.
  3. I. Визначення сімейства рослини.
  4. II. Визначення видової приналежності рослини.
  5. IV. Основні поняття і визначення,
  6. А) Визначення термінології
  7. А.Визначення розмірів і площі зони хімічного зараження
  8. Аналітичні прцедури для визначення основних тенденцій стану та руху об’єкту дослідження.
  9. АНКЕТА ВИЗНАЧЕННЯ ЗДАТНОСТІ ПОДАЛЬШОГО ФУНКЦІОНУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВА
  10. Багатоваріантність визначення кризових явищ на макро- та мікрорівнях в
  11. Багатоваріантність визначення кризових явищ на макро- та мікрорівнях в
  12. Багатоваріантність визначення кризових явищ на макро- та мікрорівнях в економіці: збій, кризова ситуація, локальна криза, системна криза, стратегічна криза, катастрофа.

Визначення проводять в такій послідовності:

1.1.1. В склянці взяти наважку (маса приблизно 10 г). Результат зважування записати до четвертого знаку після коми.

1.1.2. Наважку перенести у мірну колбу місткістю 250 мл, змиваю­чи склянку декілька разів водою. Кількість води для перенесення на­важки не повинна перевищувати 120 мл.

1.1.3. Органічні кислоти, що містяться у наважці, нейтралізувати розчином вуглекислого натрію до рН 7±0,5, застосовуючи для контролю універсальний індикаторний папір.

1.1.4. Після нейтралізації колбу разом з вмістом нагріти на водяній бані при температурі 80 °С протягом 15 хвилин при частому перемішу­ванні. Потім охолодити вміст колби до кімнатної температури. Цю операцію проводять для екстрагування сахарів у розчин.

1.1.5. Провести осад речовин, що заважають визначенню сахарів. Для цього до розчину додати циліндром 7 мл розчину оцтовокислого свинцю, добре перемішати і залишити стояти на 5 хвилин. Поява прозорого шару рідини над осадом вказує на повноту осадження.

1. 1.6. Для вилучення надлишку оцтовокислого свинцю внести 18-20 мл розчину фосфорнокислого калію. Вміст колби перемішати і дати осаду відстоятися (приблизно 10 хвилин).

1.1.7. Вміст колби довести водою до позначки, перемішати і профільтрувати крізь фільтр у суху колбу.

1.1.8. Досліджуваний розчин розбавити водою у 2 рази. Для цього 50 мл цього розчину внести піпеткою у мірну колбу на 100 мл і довести во­дою до позначки (розчин А)

1.9. У конічну колбу місткістю 250 мл внести піпеткою 20 мл фероціаніда калію, 5 мл розчину гідроксида натрію концент­рацією 2,5 моль/дм3, 8 мл розведеного розчину і 2 мл води. Колбу приєднати до зворотного холодильника, вміст нагріти до кипіння, кип'ятити 1 хвилину і після цього обережно охолодити під холодною водою до кімнатної температури.

1.1.10. Визначити редукуючий сахари за допомогою фотоколориметра. Для цього визначають оптичну густину розчину та по калібровочному графіку (рис.1) по одержаному значенню оптичної густиниі знаходять масу редукуючих сахарів у міліграмах.

1.1.11. Масову частку редукуючих сахарів (х) у відсотках обчис­лити за формулою:

(2.1)

де m - маса наважки продукту, г;

m1 - маса редукуючих сахарів, що знайдено за графіком, мг;

V - об¢єм досліджуваного розчину, що приготували із наважки, мл;

V1 - об¢єм розчину, що використовувався для розведення, мл;

V 2 - об¢єм, до якого було доведено розведений розчин, мл;

V3 - об¢єм розведеного розчину, що використовували для визначен­ня, мл.

Рис. 1. Графік для визначення вмісту сахарів

(l=440 нм, d=10 мм)


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)