АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Технологія приготування. Макарони, локшину, вермішель покласти у киплячу підсолену воду (на 1 кг макаронних виробів 5-6 л води і 50 г солі) і варити періодично помішуючи

Читайте также:
  1. CASE-технологія створення інформаційних систем
  2. Визначення категорії «технологія навчання». Технологія та методи навчання
  3. Використання бункерних агрегатів для приготування опари
  4. Еволюція поняття «педагогічна технологія».
  5. Жири для приготування хлібопекарних і
  6. З ДИСЦИПЛІНИ «ЗАГАЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ» РОЗДІЛ «ТЕХНОЛОГІЯ М’ЯСА І М’ЯСОПРОДУКТІВ
  7. Завдання 4. Приготування вихідного розчину йоду
  8. ЗАГАЛЬНА ТЕХНОЛОГІЯ ОБРОБКИ ШКУР
  9. Загальні правила приготування салатів
  10. Легітимність політичної влади: сутність, технологія легітимності Веберата Хелда
  11. Лускою. Технологія приготування котлетної маси та напівфабрикатів з неї.
  12. Напрям «Інженерна механіка (спеціальність «Технологія машинобудування»)

Макарони, локшину, вермішель покласти у киплячу підсолену воду (на 1 кг макаронних виробів 5-6 л води і 50 г солі) і варити періодично помішуючи, до готовності. Відварені макаронні вироби відкинути на друшляк і промити гарячою водою.

Перед подачею відварені макаронні вироби заправити жиром і посипати тертим сиром або бринзою. Сир та бринзу можна подати окремо. Кисломолочний сир протерти, перемішати з макаронними виробами і відразу подати.

 

Вимоги до якості   Зовнішній вигляд – відварені макаронні вироби легко відокремлюються один від одного, зберегли форму, зверху посипані сиром або бринзою, або перемішані з кисломолочним сиром. Консистенція – м'яка, соковита. Колір – кремовий. Смак та запах - властиві макаронним виробам з присмаком сиру, бринзи або кисломолочного сиру.

 

Технологічна карта

 

Найменування страви: Бобові з жиром та цибулею

 

Найменування сировини Витрати сировини в г на 1 порцію Технологічні вимоги до якості сировини
брутто нетто
Бобові відварені -     Сировина відповідає вимогам діючих стандартів або технічних умов
Цибуля ріпчаста    
Сало - шпик    
Маса пасерованої з салом цибулі -  
Вихід    

 

Технологія приготування

 

Підготовлені бобові залити перевареною холодною водою (2,5л на 1 кг) і варити у закритому посуді при слабкому але безперервному кипінні. Коли бобові стануть м'якими, додати сіль, підсмажене з цибулею сало, добре прогріти. Сало нарізати дрібними кубиками і підсмажити, додати ріпчасту цибулю, нарізану кубиками і пасерувати.

Перед подаванням на стіл посипають подрібненою зеленню.

 

Вимоги до якості   Зовнішній вигляд – бобові зберегли свою форму. Консистенція – зерна м'які, добре розварені, повністю набухли. Колір, смак та запах – властиві бобовим з яких приготовлена страва, з присмаком та ароматом підсмаженого сала з цибулею.

 

 


ЛАБОРАТОРНО – ПРАКТИЧНА РОБОТА 5

ТЕМА: Технологія приготування супів


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)