АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Особливості структурованих іпотечних облігацій

Читайте также:
  1. Адміністративно-правові відносини, їх структура, особливості та види.
  2. Бухгалтерський облік облігацій
  3. Велике князівство Литовське: особливості взаємодії культур литовської і давньоруської.
  4. Види конституції, їх структура та особливості
  5. Відтворення населення та його регіональні особливості
  6. Галузеві особливості, що впливають на організацію обліку
  7. Державна служба та її особливості в Україні
  8. Джерела (форми) трудового права України: поняття, види, особливості
  9. Діагностика і особливості перебігу гострої хірургічної патології
  10. Етнічний склад населення та його територіальні особливості
  11. Загальні особливості духовних процесів і розвитку філософії у ХХ ст
  12. Загальні особливості підприємницької діяльності в сфері ресторанного господарства

Спеціалізована іпотечна установа ‑ це фінансова установа, виключним видом діяльності якої є придбання іпотечних активів (їх продаж у випадках, передбачених законодавством і проспектом емісії) та випуск структурованих іпотечних облігацій у порядку, який установлено законодавством.

Спеціалізована іпотечна установа може бути створена без обмеження строку існування або на строк до повного погашення структурованих іпотечних облігацій. Спеціалізована іпотечна установа має право провадити свою діяльність після внесення її до Державного реєстру фінансових установ у порядку, встановленому законодавством.

До спеціалізованих іпотечних установ не застосовуються вимоги щодо достатності капіталу, ліквідності, ліцензування діяльності.

Ліквідація спеціалізованої іпотечної установи до повного виконання зобов’язань за структурованими іпотечними облігаціями може здійснюватися виключно за рішенням суду.

Спеціалізована іпотечна установа може формувати в порядку, встановленому ДКЦПФР, єдине іпотечне покриття для здійснення кількох випусків структурованих іпотечних облігацій з різними умовами випуску.

Іпотечні активи, які були придбані спеціалізованою іпотечною установою і включені до складу іпотечного покриття, вважаються придбаними у безвідкличному порядку, тобто без права їх заміни, зворотного викупу або передачі.

Загальний розмір зобов’язань за всіма випусками структурованих іпотечних облігацій, виконання зобов’язань за якими забезпечене єдиним іпотечним покриттям, не повинен перевищувати розмір такого покриття.

Доходи від іпотечного покриття, строк сплати яких власникам структурованих іпотечних облігацій ще не настав, можуть розміщуватися управителем:

1) на депозитних рахунках у банках;

2) шляхом придбання цінних паперів держави або цінних паперів, повністю гарантованих державою.

Управителем іпотечного покриття структурованих іпотечних облігацій може бути банк або небанківська фінансова установа, яка отримала ліцензію на управління іпотечним покриттям, видану ДКЦПФР. Порядок видачі такої ліцензії встановлюється нормативно-правовими актами ДКЦПФР.

Управителем не може бути особа, пов’язана з емітентом та з особами, які відступили спеціалізованій іпотечній установі права за іпотечними активами у складі іпотечного покриття.

Функції з управління іпотечним покриттям структурованих іпотечних облігацій можуть покладатися тільки на 1 (одного) управителя.

Діяльність управителя з управління іпотечним покриттям структурованих іпотечних облігацій підлягає аудиторській перевірці з періодичністю, вказаною у договорі про управління іпотечним покриттям, але не рідше ніж 1 (один) раз на рік. Позапланова аудиторська перевірка може проводитися на вимогу загальних зборів власників іпотечних облігацій або ДКЦПФР.

Аудиторський висновок позапланової аудиторської перевірки надається кожному власнику структурованих іпотечних облігацій і ДКЦПФР.

2.5.3 Іпотечні сертифікати

Іпотечний сертифікат ‑ іпотечний цінний папір, забезпечений іпотечними активами або іпотеками. Кредитодавець, який є власником іпотечних активів, має право випустити іпотечні сертифікати відповідно до вимог законодавства.

Іпотечні сертифікати мають строк обігу, сертифікати з фіксованою дохідністю ‑ номінальну вартість, сертифікати участі ‑ частку консолідованого іпотечного боргу, що припадає на один сертифікат. Номінальна вартість та строк обігу сертифікатів одного випуску мають бути однаковими. Номінальна вартість може бути встановлена в національній валюті з урахуванням інфляційного застереження.

Консолідований іпотечний борг – зобов’язання за договорами про іпотечний кредит, реформовані кредитодавцем. Іпотечний борг ‑ основне зобов’язання за будь-яким правочином, виконання якого забезпечене іпотекою.

Строк обігу іпотечних сертифікатів одного випуску не може перевищувати строк існування іпотечних активів, які є забезпеченням цього випуску, та строку відчуження іпотечних активів.

Іпотечні сертифікати можуть бути випущені у вигляді:

ü іпотечних сертифікатів із фіксованою дохідністю;

ü іпотечних сертифікатів участі.

Випуск іпотечних сертифікатів здійснюється з додержанням таких вимог:

1) загальний розмір емісії іпотечних сертифікатів не може перевищувати вартість іпотечних активів;

2) строк обігу сертифікатів не може перевищувати строк дії договорів про іпотечний кредит, реформованих в іпотечні активи, які є забезпеченням випуску сертифікатів, строку існування іпотечних активів та строку відчуження іпотечних активів;

3) загальна номінальна вартість сертифікатів з фіксованою дохідністю або вартість іпотечних активів, що є забезпеченням випуску сертифікатів участі, випущених емітентом, не може перевищувати 50-кратного розміру власного капіталу емітента;

4) обсяг здійснюваного випуску сертифікатів має бути не менше суми, еквівалентної 100 (ста) тисячам євро за курсом НБУ на день прийняття рішення про випуск сертифікатів;

5) ризики за усіма зобов’язаннями, які підлягають об’єднанню у консолідований іпотечний борг, застраховані відповідно до вимог законодавства.

Іпотечні сертифікати є неподільними.

Емісія іпотечних сертифікатів здійснюється окремими випусками. За кожним випуском іпотечних сертифікатів емітент має прийняти окреме рішення про випуск.

Рішенням про випуск іпотечних сертифікатів може бути передбачений розподіл випуску на транші. Транш ‑ частина одного випуску іпотечних сертифікатів, розміщена в рамках обсягу даного випуску в будь-яку дату протягом періоду розміщення іпотечних сертифікатів даного випуску, що не збігається з датою початку розміщення даного випуску.

Розміщення іпотечних сертифікатів здійснюється шляхом проведення відкритого продажу. Іпотечні сертифікати підлягають вільному обігу. Оплата сертифікатів при їх розміщенні здійснюється тільки грошовими коштами.

Іпотечні сертифікати можуть бути випущені в одній з таких форм:

1) іменні іпотечні сертифікати документарної форми випуску (іменні документарні іпотечні сертифікати);

2) іменні іпотечні сертифікати бездокументарної форми випуску (іменні бездокументарні іпотечні сертифікати);

3) іпотечні сертифікати на пред’явника документарної форми випуску (документарні іпотечні сертифікати на пред’явника).

Форма випуску іпотечних сертифікатів установлюється рішенням про випуск сертифікатів. Іпотечні сертифікати одного випуску мають одну форму випуску.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)