АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВИСНОВКИ. · Умонографії визначено, що система післядипломної педагогічної освіти в Греції побудована на основі традиційної та інноваційної моделей

Читайте также:
  1. ВИСНОВКИ
  2. ВИСНОВКИ
  3. Висновки
  4. Висновки
  5. Висновки
  6. Висновки
  7. ВИСНОВКИ
  8. Висновки
  9. Висновки
  10. Висновки
  11. Висновки
  12. Висновки

· Умонографії визначено, що система післядипломної педагогічної освіти в Греції побудована на основі традиційної та інноваційної моделей. Завдання кожної із моделей засновані на різних підходах до організації післядипломної педагогічної освіти. Традиційним компонентом передбачено підвищення професійного рівня вчителів і викладачів як працівників закладів початкової та середньої освіти, підпорядкованим шкільним статутам і що мають більше обов’язків, ніж прав. В основу змісту інноваційного компонента покладено професійні та особисті інтереси педагогів, що викликає позитивні відгуки з боку суб’єктів навчання.

· Важливим компонентом в організації післядипломної педагогічної освіти в Греції було виділено атестацію професійної діяльності працівників освіти. Атестація виступає не тільки як процес оцінювання рівня сформованості знань і навичок учителів, але й як передумова організації підвищення професійного рівня педагогів. На основі результатів атестації виноситься резолюція щодо проходження учителем курсів підвищення кваліфікації, відповідних його рівню підготовки.

· У монографії виділено форми організації післядипломної педагогічної освіти в Греції, з-поміж яких чільне місце посідають ті, які реалізуються в обласних центрах підвищення кваліфікації, у Відкритому університеті Греції та за допомогою телекомунікаційних засобів навчання (пропедевтичне, періодичне, спеціальне підвищення кваліфікації, перепідготовка (пост дипломне навчання)).

· Аналіз стану еволюції післядипломної педагогічної освіти в Україні та порівняння тенденцій розвитку системи післядипломної педагогічної освіти України та Греції дозволяє зробити певні узагальнення. Сучасні тенденції розвитку додаткової освіти педагогічних працівників в Україні зумовлені низкою закономірностей, які визначають шляхи вдосконалення всієї системи післядипломної освіти вчителів. У таких умовах її розвитку визначальною освітньою тенденцією є тенденція модернізації. Це передбачає зміни у формах організації та змісті освіти.

· Доцільним стало визначення напрямів модернізації післядипломної педагогічної освіти в Україні на основі позитивного досвіду Греції. Серед них можна виділити такі: децентралізація післядипломної педагогічної освіти; відповідність післядипломної педагогічної освіти інтересам полікультурного суспільства; уведення нових дисциплін у процес підвищення кваліфікації або перепідготовки вчителів, що відображають сучасні тенденції до підготовки вчителів у Європейській Спільноті (наприклад, «Полікультурна освіта в європейському освітньому просторі», «Екологічна освіта», «Міжкультурна шкільна психологія»); професійна адаптація новопризначених учителів; розвиток дослідницьких умінь учителів школи, їх критичного та творчого мислення; зближення закладів післядипломної освіти та школи для підвищення професійної майстерності вчителів без відриву від роботи; створення всеукраїнського віртуального середовища для обміну інформацією та досвідом роботи з метою підвищення кваліфікації педагогів; об’єднання традиційних та телекомунікаційних методів навчання; організація перепідготовки вчителів, які викладають у спеціальних школах для дітей з обмеженими функціональними можливостями.

 

 

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)