АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Характеристика сортувальних пристроїв

Читайте также:
  1. III.2. Преступление: общая характеристика
  2. XV. 1. Загальна характеристика електрохімічних процесів
  3. А) Статическая вольт-амперная характеристика
  4. Автобіографія. Резюме. Характеристика. Рекомендаційний лист
  5. Автоматизовані системи управління процесом розформування составів на сортувальних гірках
  6. Активные операции коммерческих банков: понятие, значение, характеристика видов
  7. Альтернативные системы растениеводства и их краткая характеристика
  8. АМПЛИТУДНО-ЧАСТОТНАЯ ХАРАКТЕРИСТИКА, ПОЛОСА ПРОПУСКАНИЯ И ЗАТУХАНИЕ
  9. Анатомо-физиологическая характеристика периода новорожденности.
  10. Б) Динамическая вольт-амперная характеристика дуги.
  11. Б.Обладает пространственными, физико-химическими и энергетическими характеристиками.
  12. Бактериологическое оружие: общая характеристика, поражающее действие

 

Нижче наведено характеристику сортувальних пристроїв у відповідністі з [2].

Сортувальні гірки підвищеної потужності. Сортувальні гірки підвищеної потужності (ГПП) проектують при переробці більше 6000 вагонів за добу або при кількості колій у сортувальному парку більше 48. Конструкція горловин і колійний розвиток повинні забезпечувати можливість масового використання паралельного розпуску составів. ГПП проектують тільки на односторонніх сортувальних станціях. ГПП повинні мати чотири або п’ять колій насуву, три спускні колії, які з’єднані між собою. При цьому не менше двох колій насуву повинні мати вихід на всі сортувальні колії.

У передгірковій горловині парку приймання сортувальної системи з ГПП передбачають напівкільцеву колію для приймання поїздів у розформування з напрямку, протилежного напрямку сортування, або гірковий колієпровід для розв’язки в різних рівнях маршрутів насуву составів на гірку та пропускання поїзних локомотивів з парку приймання на колії локомотивного господарства. Для передачі в парк приймання (в обхід гірки) з сортувальних колій вагонів, що вимагають повторної переробки, пропуску гіркових локомотивів і виконання інших операцій ГПП необхідно проектувати з двома обхідними коліями з сортувального парку.

Сортувальні гірки великої потужності. Сортувальні гірки великої потужності (ГВП) проектують при переробці 3601-6000 вагонів за добу або при кількості колій у сортувальному парку 33-48. Конструкція горловини та колійний розвиток ГВП повинні забезпечувати можливість застосування паралельного розпуску составів із незначною часткою вагонів перехресних маршрутів скочування.

Колійний розвиток ГВП може складатись з двох (або трьох) колій насуву та двох спускних колій. ГВП повинні мати дві обхідні колії. Необхідність використання паралельного розпуску та відповідне для цього технічне забезпечення повинні бути обґрунтовані.

У сортувальній системі з ГВП необхідність колієпроводу та напівкільцевої колії для приймання поїздів через вхідну горловину парку приймання має бути обґрунтованою. Якщо за місцевими умовами будівництво колієпроводу неможливе при обґрунтуванні можуть проектувати шлюз або додаткову ходову колію в парку приймання для пропускання поїзних локомотивів.

Сортувальні гірки середньої потужності. Гірки середньої потужності (ГСП) проектують при переробці 1501-3600 вагонів за добу або при кількості колій у сортувальному парку 17-32. ГСП проектують з однією (при кількості сортувальних колій до 24) або двома (від 25 до 32 колій) коліями насуву. Для підвищення маневреності проектують дві спускні колії. На ГСП обов’язково укладають в обхід гірки з’єднувальну колію із сортувального парку до парку приймання (або гіркової витяжної колії) з боку розташування сортувальних колій, призначених для вагонів з технічними та комерційними несправностями.

На сортувальних гірках, які мають дві та більше колій насуву (ГПП, ГВП, ГСП), горби гірок на кожній колії проектують на однакових позначках землі. При техніко-економічному обґрунтуванні залежно від структури вагонопотоку та інших місцевих умов допускають розташування вершин на різних відмітках з дотриманням габаритних відстаней, вимог до конструкції земляного полотна та безпеки праці складачів поїздів.

Сортувальні гірки малої потужності. Гірки малої потужності (ГМП) проектують при переробці 250-1500 вагонів за добу або при кількості колій у сортувальному парку 4-16. ГМП проектують, як правило, з однією колією насуву та однією спускною колією. На ГМП може проектуватись два виходи з окремих пучків підгіркових колій в обхід горба.

На дільничних (при обґрунтуванні – на окремих сортувальних) станціях план і профіль ГМП та ГСП повинні забезпечувати можливість відправлення поїздів в обхід горба гірки з частини сортувальних колій (крайнього пучка) у бік, протилежний напрямку сортування.

На спускній частині (до граничних стовпчиків сортувальних колій) ГПП, ГВП та ГСП слід проектувати дві механізовані гальмові позиції, які обладнують вагонними уповільнювачами (не менше двох). На спускній частині ГМП при кількості колій більше 8 слід проектувати одну механізовану пучкову гальмову позицію. ГМП, які мають 8 та менше колій і незначний (до 600 вагонів у середньому за добу) обсяг переробки можуть проектуватись без гальмової позиції на спускній частині за умови відповідності гірки конструкційним і технологічним вимогам.

На сортувальних коліях гірок будь-якої потужності слід проектувати механізовану паркову гальмову позицію (ПГП), яку розташовують на початку (за напрямом скочування вагонів) корисної довжини сортувальних колій. При обґрунтуванні може передбачатись друга (додаткова) гальмова позиція на сортувальних коліях.

На ГМП допускають проектувати немеханізовану паркову гальмову позицію, на якій гальмування відчепів здійснюють гальмовими башмаками. Таку гальмову позицію обладнують башмакоскидачами.

Для виконання функцій допоміжних сортувальних пристроїв проектують ГМП та безгіркові пристрої у вихідних горловинах сортувальних або перед групувальними парками.

Витяжні колії зі стрілочною горловиною на ухилі або площадці проектують для сортування до 250 вагонів за добу, а також для закінчення формування та перестановки составів у вихідній горловині сортувальних парків.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)