АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Лабораторна робота № 3. Вивчення конструкції та роботи установки для електродугової металізації

Читайте также:
  1. II. Контрольна робота.
  2. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  3. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  4. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  5. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  6. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  7. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  8. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  9. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  10. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  11. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  12. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.

Вивчення конструкції та роботи установки для електродугової металізації

 

Мета і завдання роботи

Метою роботи є ознайомлення з процесом металізації. Завданням роботи є вивчення конструкції і принципу дії металізатора ЕМ - 14М, вивчення технологічних можливостей, а також отримання практичних навиків його експлуатації.

Тривалість і місце проведення роботи

Робота виконується у лабораторіях кафедри зносостійкості та відновлення деталей. Тривалість роботи – 2 години.

 

Основні теоретичні положення

Суть процесу металізації полягає в тому, що метал, який розплавляється дугою (при електрометалізації), або ацетиленокисневим полум'ям (при газовій металізації) розпиляється струменем стиснутого повітря і покриває поверхню деталі, що відновлюється. Металеві частинки, які попадають на відновлювальну поверхню, зчіпляються з нею і утворюють суцільне покриття.

Процес дугової металізації здійснюється, спеціальним апаратом – металізатором.

Принцип роботи металізатора ЕМ-14М, технічна характеристика та основні параметри якого наведені в таблиці 3.1, полягає в розплавлені двох дротяних електродів електричною дугою, яка утворюється між ними, і розпиленні металу струменем стиснутого повітря.

Металізатор ЕМ-14М призначений в основному для нанесення ручним способом антикорозійних покрить, як в монтажних, так і цехових умовах. Дозволяє також виконувати роботи з метою відновлення зношених поверхонь, декоративної обробки, нанесення жаростійких покрить. Матеріалом покрить може бути: алюміній, цинк, молібден, сталь, мідь та інші метали з температурою плавлення не більше 3000 °С, які випускаються промисловістю у вигляді дроту.

Таблиця 3.1 – Технічна характеристика металізатора ЕМ-14М

 

Назва параметру Значення
1. Діаметр дроту, що використовується, мм   1,5 - 2,0
2. Швидкість подачі дроту, м/хв (м/год) 2 - 12 (120 - 720)
3. Робочий тиск стиснутого повітря, МПа 0,5 – 0,6
4. Робочий струм дуги, А  
5. Робоча напруга дуги, В 17 – 44
6. Потужність дуги, кВт  
7. Продуктивність розпилення, кг/год алюмінію цинку сталі молібдену   12,5
8. Найбільший розхід стиснутого повітря, м3/хв (м3/год)   1,5 (90)
9. Маса, кг 2,3

 

Привід турбінний (рисунок 3.1) забезпечує безперервне обертання роликів механізму подачі дроту і плавне регулювання їх числа обертів. При подачі стиснутого повітря на лопатки робочого колеса турбіни, вал турбіни починає обертатись. Швидкість обертання колеса турбіни може досягати 35000 хв-1.

Ротор турбіни обертається всередині кільцевого зазору утвореного внутрішньою поверхнею стального кільця і зовнішньою поверхнею постійного магніту. В роторі при цьому будуть наводитись індукційні струми, які гальмують його обертання. Величина індукційних струмів, а, відповідно, і гальмівного моменту будуть залежати від степені заглиблення магніту всередину кільця, що регулюється маховичком.

1 – маховичок; 2 – постійний магніт; 3 – ротор;


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)