АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Функціональна схема роботи

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II Методика виконання курсової роботи.
  3. II. ЗМІСТ І ОФОРМЛЕННЯ РОБОТИ
  4. IX. СИГНАЛИ, ЩО ЗАСТОСОВУЮТЬСЯ ПІД ЧАС МАНЕВРОВОЇ РОБОТИ
  5. VI. Методичні вказівки до виконання курсової роботи.
  6. А - схема строения лиосорбной пленки
  7. А. Виконується при підготовці до роботи
  8. Аналитическая профессиограмма и общая схема профотбора
  9. Аналіз стану виховної роботи
  10. Аппаратурная схема производства драже
  11. Аэродинамическая схема
  12. База даних для роботи з Project Expert

 

Функціональна схема роботи М3 відображає послідовність повного циклу роботи М3 у режимі автоматичного заряджання при ввімкненні стабілізатора озброєння та іншої апаратури.

Цикл заряджання починається з установки важеля перемикання балістики в положення, відповідне заданому типу пострілу, і натискання кнопки М3 на прицілі-далекомірі.

При цьому вмикається виконавчий двигун ІД гідронасоса М3, який подає масло під тиском у гідросистему М3 (Рис.2.5). Важіль механізму подачі підтискається в нижнє положення, конвеєр починає обертатися. При підході лотка з вибраним типом пострілу до лінії заряджання конвеєр гальмується і зупиняється. Одночасно з обертанням конвеєра гармата стопориться на куті заряджання гідромеханічним стопором, і лоток з пострілом подається на лінію досилання. На лінії досилання відбувається розкриття лотка і досилання пострілу. Клин затвора гармати закривається. У полі зору прицілу загоряється зелений індекс, що сигналізує про те, що гармата заряджена. При поверненні ланцюга досильника відбувається перекладання піддона з уловлювача в лоток, що звільнився. Важіль механізму подачі повертає порожній лоток в нижнє положення, і гармата, розстопорившись, йде в узгоджене положення з лінією прицілювання.

Цикл заряджання закінчений, гармата готова до здійснення пострілу.

Взаємодія вузлів МЗ і послідовність виконання операцій під час роботи МЗ при повному автоматичному циклі заряджання ілюструється циклограмами.

Поворот конвеєра. При натисканні кнопки МЗ на прицілі вмикаються реле блока управління МЗ, що забезпечують увімкнення електромагнітів ЭМ1, ЭМ7 і виконавчого двигуна. З увімкненням електромагніта плунжер переміщається в крайнє праве положення, масло по трубопроводах з гідронасоса через золотникову коробку поступає до отвору корпусу стопора системи, а з протилежної порожнини - через отвір на злив. Тим самим забезпечується підтискання стопора гармати в початкове положення.

Одночасно з увімкненням електромагніта плунжер переміщається в крайнє ліве положення і відкриває магістраль подачі масла під тиском в порожнину на дросельний золотник, відкриваючи повністю шлях маслу на злив з гідромотора механізму повороту конвеєра.

Крім того, масло по трубопроводах через штуцер подається на стопор конвеєра для його розстопорювання і через магістраль - на штуцер МПК. Після спрацьовування стопора конвеєра МПК обертає конвеєр. Із розстопорюванням конвеєра перемикається перемикач стопора конвеєра, внаслідок чого в блоці управління МЗ вмикається реле, що вмикає електромагніт ЭМ4 і електромагніт ЭМ1.

З увімкненням електромагніта ЭМ4 плунжер переміщається в крайнє праве положення, масло під тиском по маслопроводу поступає на силовий циліндр механізму подачі до підведення, а з протилежної порожнини через отвір на злив, забезпечуючи підтискання важеля в нижньому початковому положенні на період обертання конвеєра. Сигнал про положення важеля видає перемикач нижнього положення важеля. Якщо важіль знаходиться в піднятому положенні, то сигнал перемикача блокає увімкнення реле в блоці управління М3, що забезпечує вимкнення електромагніта ЭМ7.

Вибір пострілу і зупинка конвеєра. При підході до лінії заряджання вибраного пострілу і одночасному спрацьовуванні контакту барабана в блоці управління вимикаються реле, що забезпечують вимкнення електромагніта ЭМ7. З вимкненням електромагніта ЭМ7 плунжер золотника стопора конвеєра переміщається в початкове положення, з’єднуючи при цьому:

- порожнину із зливом через дросельний золотник, який під дією пружини повертається в початкове положення, частково перекриваючи злив масла з гідромотора МПК, тим самим здійснюється гальмування конвеєра;

- порожнину стопора конвеєра зі зливом.

Пружини стопора конвеєра повертають його в початкове положення, і конвеєр при обертанні до повного кроку стопориться. Стопор перемикає перемикач в початкове положення, при цьому в блоці управління М3 вимикаються реле, що забезпечують вимкнення електромагніта ЭМ4.

Приведення гармати до кута заряджання і гідростопоріння. Одночасно з початком обертання конвеєра відбувається автоматичне приведення гармати до кута заряджання. Після натискання кнопки М3 на прицілі через контакти реле блока управління М3, що замкнулися, подається сигнал на початок приведення в блок управління стабілізатором. Унаслідок цього гармата під впливом виконавчого циліндра із стабілізованого положення йде в зону кута заряджання. Сигнал про положення гармати подається з приладу приведення.

У зоні заряджання гармата стає на гідростопор циліндра. У цьому положенні вона залишається на весь час обертання конвеєра.

Стопоріння гармати. Після стопоріння конвеєра і приведення гармати в зону кута заряджання в блоці управління МЗ вмикається реле, що забезпечує увімкнення електромагніта ЭМ2; плунжер переміщається в крайнє ліве положення, масло під тиском подається в стопор на з’єднання в кришці; протилежна порожнина стопора гармати через з’єднання, по трубопроводах з'єднується з зливом.

Відбувається підтискання стопора гармати до казенника. Одночасно за сигналом перемикача в блоці управління М3 запускається генератор імпульсів, що забезпечує через контакти реле формування сигналу в блок управління стабілізатором на імпульсне приведення гармати до кута заряджання. У разі збігу осей стопора гармати і втулки стопора гармата стопориться на куті заряджання гідромеханічним стопором (Рис.2.5).

Стопор гармати перемикає ПСП, за сигналом якого в блоці управління М3 вмикається реле. Контакти реле, що розімкнулися, забезпечують формування в блоці управління стабілізатором сигналу гідростопоріння, і гармата додатково стає на гідростопор циліндра на весь цикл заряджання. Крім того, за сигналом в блоці управління М3 вимикається реле, що забезпечує вимкнення електромагніта ЭМ2, з вимкненням якого плунжер переміщається в початкове положення. Трубопроводи від обох порожнин стопора перекриваються, при цьому забезпечується гідростопоріння стопора на час повного циклу заряджання.

Одночасно за сигналом перемикача в блоці управління М3 вмикається реле, що забезпечує увімкнення електромагніта ЭМ3, який переміщає плунжер в крайнє ліве положення, і масло під тиском по шлангу поступає в силовий циліндр механізму подачі, а з протилежної порожнини по шлангу на злив, при цьому забезпечується підйом важеля з лотком, завантаженим вибраним типом пострілу на лінію досилання.

При підході важеля до верхнього положення або в кінці повернення його в початкове положення з ціллю зменшення динамічних навантажень хід важеля загальмовується. Інтенсивність гальмування забезпечується в цих зонах регулювальними дроселями. З відходом важеля від нижнього положення спрацьовує перемикач, за сигналом якого в блоці управління М3 додатково розривається ланцюг живлення реле, що виключає можливість обертання конвеєра при піднятому важелі. Крім того, за сигналом блокується увімкнення реле в блоці управління М3, забезпечуючи в подальшому формування сигналу готовності М3 до пострілу.

Досилання пострілу в камору і скидання відмітки візуального покажчика. Сигнал із перемикача вмикає в блоці управління М3 реле, що забезпечує увімкнення електромагніта ЭМ5. З увімкненням електромагніта ЭМ5 плунжер переміщається в крайнє ліве положення, масло під тиском по трубопроводах поступає до з’єднання в порожнину рейкового силового циліндра, а з протилежної порожнини через з’єднання на злив, забезпечуючи рух рейки рейкового силового циліндра, і через редуктор механізму досилання робочий хід ланцюга досильника. Починається досилання пострілу (Рис.2.2).

На початку ходу ланцюга спрацьовує контакт досильника. За сигналом додатково розмикається ланцюг живлення обмоток реле, що забезпечують блокування увімкнення електромагніта ЭМ4 при висунутому ланцюзі досильника.

У кінці ходу ланцюга заряд фланцем гільзи збиває лапки екстрактора, утримуючі клин затвора гармати у відкритому положенні, і клин закривається. При цьому перемикається контакт клина, сигнал з якого відключає в блоці управління МЗ реле, що забезпечує відключення електромагніта ЭМ5.

Крім того, за сигналом контакту клина спрацьовує реле в блоці управління МЗ, що забезпечує увімкнення електромагніта скидання відмітки ЭМ8 візуального покажчика, що призводить до скидання відмітки вибраного типу пострілу на шкалі візуального покажчика. Щоб не було поломки візуального покажчика, на час увімкнення електромагніта ЭМ8 здійснюється блокування повороту конвеєра шляхом розриву ланцюга увімкнення реле через контакти реле, що розімкнулися.

Повернення ланцюга досильника. З вимкненням електромагніта ЭМ5 плунжер пересувається в початкове положення. Масло по трубопроводах через з’єднання під тиском поступає на механізм досильника і з механізму досильника через з’єднання на злив, при цьому механізм досильника забезпечує повернення ланцюга досильника (Рис.2.2). При поверненні ланцюга досильника через тросовий привод скидання йде дія на защіпку створки уловлювача. В процесі повернення ланцюга відбувається перекладання піддона з уловлювача в лоток, що звільнився, спрацьовує перемикач блокування перекладання піддона. У крайньому задньому положенні ланцюг досильника перемикає контакт досильника.

Опускання важеля з порожнім лотком. За сигналом контакту досильника і перемикача блокування перекладання піддона в блоці управління МЗ вмикаються реле, що забезпечують увімкнення електромагніта ЭМ4. З увімкненням електромагніта ЭМ4 плунжер переміщається в крайнє праве положення, при цьому масло по каналах через з’єднання поступає в силовий циліндр, а з протилежної порожнини через з’єднання на злив. Відбувається повернення важеля в початкове положення.

При відході важеля від верхнього положення перемикається перемикач, за сигналом якого в блоці управління М3 реле забезпечує вимкнення електромагніта ЭМ8 візуального покажчика. При підході важеля до нижнього положення перемикається перемикач, за сигналом якого спрацьовує реле в блоці управління МЗ, що забезпечує формування сигналу дозволу на здійснення пострілу, при цьому у полі зору прицілу з'являється зелений індекс, який сигналізує прозакінчення циклу заряджання.

Одночасно за сигналом перемикача ПРН відбувається вимкнення реле в блоці управління М3, що забезпечує вимкнення електромагніта ЭМ4 і увімкнення електромагніта ЭМl. З вимкненням електромагніта ЭМ4 плунжер повертається в початкове положення, шланги від обох порожнин перекриваються. Відбувається гідростопоріння силового циліндра.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)