АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Побудова градуювального графіку для визначення сантохіну або ніфлексу-Д у топленому жирі

Читайте также:
  1. D. Визначення енергетичної цінності та нутрієнтного складу добового раціону на підставі статистичної обробки меню-розкладок
  2. Definitions. Визначення.
  3. I. Визначення сімейства рослини.
  4. II. Визначення видової приналежності рослини.
  5. IV. Основні поняття і визначення,
  6. А) Визначення термінології
  7. А.Визначення розмірів і площі зони хімічного зараження
  8. Аналітичні прцедури для визначення основних тенденцій стану та руху об’єкту дослідження.
  9. АНКЕТА ВИЗНАЧЕННЯ ЗДАТНОСТІ ПОДАЛЬШОГО ФУНКЦІОНУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВА
  10. Багатоваріантність визначення кризових явищ на макро- та мікрорівнях в
  11. Багатоваріантність визначення кризових явищ на макро- та мікрорівнях в
  12. Багатоваріантність визначення кризових явищ на макро- та мікрорівнях в економіці: збій, кризова ситуація, локальна криза, системна криза, стратегічна криза, катастрофа.

 

Жир, який служить початковим зразком для приготування серії проб, готують з масовою часткою антиоксиданта 0,05 % (на 50 г кормового жиру 25 міліграм антиоксиданта).

У шість хімічних стаканів місткістю 100, 150 мл вносять жир з антиоксидантом і без антиоксиданту в співвідношеннях, передбачених табл. 6.

Визначення антиоксиданту проводять за методикою визначення сантоніну – кількісний метод.

Вимірювання інтенсивності забарвлення починають з розчину, що має якнайменшу концентрацію антиоксиданту. При цьому кювети споліскують два-три рази невеликою кількістю вимірюваного розчину.

Таке визначення проводять три рази, починаючи кожного разу з приготування нового початкового розчину, і беруть середні дані для кожного розчину однієї і тієї ж концентрації.

 

 

Таблиця 6

Масова частка антиоксиданту в жирі, % Кількість
основного зразка жиру з антиоксидантом, г додаткового жиру без антиоксиданту, г розчину після проведення кольорової реакції, мл антиоксиданту в 1 мл розчину, мкг
0,050   ––    
0,040        
0,030        
0,020        
0,010        
0,005        

За отриманими даними будуютьградуювальний графік на міліметровому папері розміром приблизно 25x25 см.

На осі абсцис відкладають концентрацію антиоксиданту (мкг/1 мл забарвленого розчину), на осі ординат – відповідну величину оптичної густини D (див. обов'язковий додаток 4).

 

Побудову градуювального графіка для визначення сантохіну або ніфлексу-Д в кормовій муці.

Готують кормову муку з масовою часткою антиоксиданту 0,01 % (10 мг антиоксиданту розчиняють в 10–15 мл 96 %-ного етилового спирту і змішують з 100 г кормової муки). Отримана суміш служить початковим зразком для приготування серії проб. У шість хімічних стаканів місткістю по 100, 150 мл кожен вносять муку без антиоксиданту і з антиоксидантом в співвідношеннях, вказаних в табл. 7.

Таблиця 7

 

Масова частка антиокси-данту в муці, % Кількість
основного зразка муки з антиокси-дантом, г додаткової муки без антиокси-данту, г розчину після проведення кольорової реакції, мл антиокислювача в 1 мл розчину, мкг
0,0002 0,4 19,6    
0,001 2,0 18,0    
0,002 4,0 16,0    
0,004 8,0 12,0    
0,006 12,0 8,0    
0,008 16,0 4,0    

 

Визначення антиоксиданту в зразках проводять по п. 4.10, доводячи об'єм розчинів перед вимірюванням інтенсивності забарвлення до 40 мл. Кювети спектрофотометра перед вимірюванням споліскують два-три рази невеликою кількістю досліджуваного розчину.

Підготовку проб для градуювального графіка проводять три рази, починаючи кожного разу з приготування нового основного зразка кормової муки.

Всі три вимірювання вносять в табл. 7 і беруть середні дані для кожного розчину однієї і тієї ж концентрації. За одержаними середніми даними будують градуювальний графік на міліметровому папері розміром 25x25 см.

На осі абсцис відкладають концентрацію антиоксиданту (мкг/мл забарвленого розчину), на осі ординат – відповідне значення оптичної густини D (див. обов'язковий додаток 5).

 

МЕТОДИ АНАЛІЗУ


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)