АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методичні рекомендації. Щоб створити нову таблицю БД, спочатку слід клацнути на вкладинці Таблицы Головного вікна, а потім на кнопці Создать

Читайте также:
  1. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  2. Деякі рекомендації щодо правил поведінки в умовах небезпеки землетрусу
  3. Додаток. Програма дисципліни і методичні
  4. Завдання № 1 та методичні рекомендації до його виконання
  5. Загальні методичні вказівки
  6. Загальні методичні вказівки.
  7. Загальні методичні рекомендації
  8. ЗАГАЛЬНІ Методичні рекомендації до вивчення тем, що виносяться на семінарські заняття та на самостійну роботу.
  9. Загальні методичні рекомендації щодо виконання контрольних робіт
  10. Загальні рекомендації
  11. Загальні рекомендації до змісту та структури курсової роботи.
  12. Загальні рекомендації щодо припинення тютюнопаління

Щоб створити нову таблицю БД, спочатку слід клацнути на вкладинці Таблицы Головного вікна, а потім на кнопці Создать. Після цього з’явиться діалогове вікно Новая таблица, в якому передбачено п’ять способів створення таблиці:

1. Режим таблицы - для введення даних в рядки й поля абстрактної таблиці.

2. Конструктор - для самостійного проектування таблиці.

3. Мастер таблиц - для отримання допомоги Access при створенні таблиці.

4. Импорт таблиц - для імпортування даних із таблиць інших баз даних Access, DBase, Fox Pro, Paradox або інших ODBC-сумісних, а також для імпорту текстового файлу чи електронної таблиці Excel.

5. Связь с таблицами - для створення таблиці, що зв’язана з таблицею із зовнішнього файлу.

Хоча спосіб створення Мастер таблиц найпростіший, але він не враховує всіх особливостей. Тому доцільно на початковому етапі вивчення СУБД Access розглянути спосіб Конструктор.

У вікні конструктора таблиці містяться такі області:

Область введення полів - призначена для введення імен полів і типів даних, а також для описування окремих полів.

Область властивостей полів - призначена для введення опцій поля, які називаються властивостями.

Поля створюються шляхом введення імені поля і типу даних у кожний рядок області введення. Імена полів в одній таблиці не повинні повторюватись. За замовчуванням, Access присвоює текстовий тип даних кожному новому полю. Для того щоб присвоїти полю інший тип даних, слід клацнути на кнопці зі стрілкою, і вибрати потрібний тип із списку, що відкрився. Для чисел, які містять знаки пунктуації (дефіси в номерах телефонів і т.д.), слід використовувати числовий тип даних і маску введення для числового поля.

Використання описування поля не обов’язкове, воно потрібне лише тоді, коли необхідно нагадати призначення конкретного поля. Описування поля зручне тим, що воно з’являється в рядку стану при введенні даних у це поле.

Кожне поле має ім’я, тип і властивості. Імена полів можуть мати не більше 64 символів, до яких належать букви, цифри і пробіли. Імена полів в одній таблиці не повинні повторюватись. Одне або декілька полів необхідно визначити як ключові.

Тип даних визначає вид інформації, яка зберігається в полі. Коли вказується тип даних, ACCESS визначає, які дані можуть зберігатися в цьому полі, а також скільки місця для них потрібно зарезервувати. На основі типу даних визначаються типи розрахунків або інших операцій, які можливі для даного поля.

В ACCESS передбачені 10 основних типів полів:

1. Текстовый. Можуть записуватись літери, цифри та інші символи до 255 байт (1 байт на 1 символ).

2. МЕМО. Це довге поле, або, як на нього ще кажуть, - поле приміток. Можуть записуватись літери, цифри та інші символи до 64 Кбайтів.

3. Числовой. Можуть записуватись цілі числа й числа з плаваючою комою.

4. Дата/Время. Використовують для запису дат або часу у визначених форматах. Довжина поля - до 8 байтів.

5. Денежный. Використовується для запису чисел до 15 знаків зліва від десяткової крапки і 4 десяткових знаків.

6. Счетчик. Використовують як лічильник записів, тобто для послідовної нумерації, яка автоматично збільшується. Його також використовують як ключове поле.

7. Логический. Можна записувати тільки одне з двох значень: «ТАК» або «НІ», «ХИБНЕ» чи «ІСТИННЕ», «ВВІМКНЕНО» чи «ВИМКНЕНО». Найчастіше використовують в анкетних даних, де є тільки дві можливі відповіді.

8. Поле объекта OLE. Це поле вміщує безпосередньо не інформацію про об’єкт, а вказівку на ім’я об’єкта. Об’єктами можуть бути малюнки, відео, звукозаписи та інші файли.

9. Гиперссылка. Використовується для зберігання гіпер­текстових посилань на визначені об’єкти.

10. Мастер подстановок. Для вибору значень із списку, що відкривається та містить набір постійних значень або значень з іншої таблиці. Вибір цього типу запускає майстер, який визначає тип даних.

Властивості полів можуть прийматись за замовчуванням. Правильне і оптимальне визначення властивостей полів помітно полегшує введення інформації у базу даних. Властивості полів, які встановлені для таблиці, автоматично переносяться на інші об’єкти БД, які використовують цю таблицю - форми, запити і звіти. Типи властивостей, які наведені в нижній частині вікна режиму “Конструктор”, відповідають визначеному типу даних для цього поля. В загальному випадку поля мають такі властивості:

- Размер поля. Обмежує розмір текстових полів визначеною кількістю символів (від 1 до 255), а для числових полів визначає інтервал значень числа;

- Формат поля. За допомогою спеціальних символів можна задавати вигляд та розмір рядків, що вводяться;

- Число десятичных знаков. Встановлює число знаків після крапки (коми) у полях типів Числовий та Грошовий;

- Маска ввода. За допомогою спеціальних символів можна визначити тип символу у кожній позиції введення. Вона дозволяє одразу визначити, скільки цифр або символів потрібно ввести в поле. Наприклад, у масці цифра «9» означає необов’язкове введення цифри, а «0» - для обов’язкового введення цифр у поле;

- Подпись. По суті, це друге ім’я поля, яке використовується у формах, звітах або в режимі таблиці, замість основного імені поля;

- Значение по умолчанию. Дозволяє автоматично вставляти рядки, які часто повторюються, у всі новостворені поля;

- Условие на значение. Дозволяє створювати фільтр, який забезпечує введення у дане поле тільки тих значень, які відповідають заданій умові;

- Обязательное поле. Встановлюється для даних, які обов’язково повинні бути введені;

- Пустые строки. Дозволяє полям типу Текстовий і МЕМО мати рядок нульової довжини. Набувають двох значень: «ТАК» і «НІ». «ТАК» означає, що порожні рядки дозволені;

- Идексированное поле. Встановлює додатковий індекс, який дозволяє значно прискорити пошук і сортування даних. Індекси можна встановити для полів усіх типів, крім поля об’єкта OLE і логічного типу. Ця властивість має три значення:

§ «НЕТ» (за замовчуванням) - індекс не створюється;

§ «ДА - допускаются совпадения» - створюється індекс, який враховує можливість повторення значення в полях;

§ «ДА - совпадения не допускаются» - створюється індекс, який не допускає повторення значень полів.

Для ефективної роботи в Access кожна таблиця повинна мати ключове поле. Основний ключ є унікальним, який ідентифікує кожен запис. Виходячи з цього, значення поля, яке вибране у якості ключового, повинно відрізнятись для різних записів таблиці. Переваги використання ключового поля:

- швидкість. Використовуючи основний ключ, Access створює індекси, які дозволяють прискорити роботу запитів і ряду інших функцій;

- впорядкування. Access автоматично сортує й відображає записи бази даних у порядку зростання або спадання основного ключа таблиці;

- відсутність повторень. Access не дозволяє користувачу вводити дані з такими ж основними ключами, як і у існуючого запису;

- зв’язки. Access організовує зв’язки між таблицями, використовуючи основний ключ.

Вибір ключового поля – важливий етап створення таблиці, тому при виході з режиму Конструктора таблиці баз вказування ключового поля з’являється нагадування про його створення. Якщо у таблиці немає поля, яке могло б виконувати роль ключового, то можна вибрати комбінацію полів, або поле типу Счетчик, яке і буде ключовим.

Первинний ключ для вибраного поля можна створити, наприклад, за допомогою кнопки Ключевое поле на панелі інструментів об’єкту Таблица, або меню Правка і команди Ключевое поле. Після створення первинного ключа на маркері поточного рядка у режимі Конструктора з’явиться піктограма ключа.

Після створення структури таблиці необхідно заповнити її даними. В режимі таблиці відображаються усі введенні дані.

Оскільки поля мають різні типи, необхідно використовувати для кожного типу визначений спосіб введення даних. Наприклад, для типів даних Числовой, Денежный, Дата/Время, Логический перевірка коректності значення виконується автоматично.

При введенні даних у поле типу МЕМО у таблиці відображається тільки частина тексту. Якщо натиснути комбінацію клавіш [ Shift ]+[ F2 ], з’явиться вікно діалогу зі смугою прокрутки, в яке можна ввести всю інформацію у поле МЕМО.

У полі типу OLE можуть міститися бітові образи, звукові, відео та інші файли. При розміщенні OLE-об’єктів у таблиці можна побачити тільки текст, який вказує на вид об’єкта, а не сам об’єкт.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)