АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Міністр М. В. Оніщук

Читайте также:
  1. Адміністративна відповід-ть: поняття та підстави.
  2. Адміністративна відповідальність за порушення податкового законодавства
  3. Адміністративне правопорушення як підстава юридичної відповідальності: ознаки і елементи.
  4. Адміністративне правопорушення, його склад.
  5. Адміністративне стягнення: поняття та види.
  6. Адміністративні зміни кінця 18-19 ст. та утворення нових архівів
  7. Адміністративні проступки за Кодексом України про адміністративні правопорушення
  8. Адміністративні стягнення: поняття і види
  9. Адміністративній поділ
  10. Адміністративно-правовий статус громадян України та іноземців
  11. Адміністративно-правові відносини, їх структура, особливості та види.
  12. Адміністративно-територіальний устрій

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказом Міністерства юстиції
України
12.01.2008 N 26/5


ПОРЯДОК
взаємодії Департаменту державної виконавчої
служби та Секретаріату Урядового
уповноваженого у справах Європейського суду
з прав людини під час забезпечення
представництва України в Європейському суді
з прав людини та виконання рішень
Європейського суду з прав людини


Цей Порядок регламентує питання взаємодії Департаменту державної виконавчої служби (далі - Департамент) та Секретаріату Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини (далі - Секретаріат) щодо збору необхідних документів та інформації під час розгляду Європейським судом з прав людини (далі - Європейський суд) справ щодо виконання рішень судів, вжиття заходів щодо їх термінового виконання та вжиття заходів з виконання рішень Європейського суду.

1. Взаємодія Департаменту та Секретаріату під час розгляду Європейським судом справ щодо виконання рішень судів

1.1 Секретаріат протягом 10 днів з дня отримання від Європейського суду матеріалів справи, у якій має бути подана позиція України, надсилає до Департаменту відповідний запит з метою отримання необхідної інформації та матеріалів у цій справі, встановивши строк для його виконання.

1.2 Розгляд Департаментом запиту Секретаріату здійснюється шляхом:

1.2.1 вивчення обставин, що стали причиною надходження до Європейського суду відповідної заяви;

1.2.2 проведення перевірки виконавчого провадження;

1.2.3 вжиття термінових заходів щодо виконання рішення суду, про невиконання якого йдеться у справі Європейського суду, якщо на момент надходження запиту Секретаріату воно не виконане;

1.2.4 інформування Секретаріату відповідно до запиту.

1.3 З цією метою в межах строків, встановлених запитом Секретаріату, Департамент:

1.3.1 дає доручення відповідному органу державної виконавчої служби здійснити збір усіх матеріалів, які висвітлюють перебіг виконання рішення суду, та усієї наявної інформації щодо боржника;

1.3.2 самостійно здійснює або організовує перевірку повноти, адекватності та законності виконавчого провадження;

1.3.3 аналізує причини невиконання або тривалого виконання рішення суду, розробляє пропозиції щодо усунення причин невиконання рішення суду, вживає заходів реагування на виявлені порушення під час виконання рішення суду, в тому числі заходи для притягнення до передбаченої законодавством України відповідальності працівників та посадових осіб органів державної виконавчої служби, що допустили порушення законодавства при здійсненні виконавчого провадження, а також інших осіб, що не виконують законних вимог державного виконавця щодо виконання рішення суду;

1.3.4 бере участь у терміновому виконанні відповідним органом державної виконавчої служби рішення суду шляхом надання роз'яснень та практичної допомоги;

1.3.5 інформує Секретаріат про перебіг виконання рішення суду, надає копії матеріалів виконавчого провадження, наявну інформацію про боржника, копію постанови за результатами перевірки виконавчого провадження, інформацію про вжиті заходи для притягнення до відповідальності працівників та посадових осіб органів державної виконавчої служби, що допустили порушення законодавства при здійсненні виконавчого провадження, інформацію про заходи, вжиті з метою виконання рішення суду. У випадку, якщо на цей час рішення виконати неможливо, Департамент інформує Секретаріат про вжиті заходи, перепони до виконання рішення та реальні строки такого виконання з відповідним обґрунтуванням.

1.4 Якщо рішення суду не виконано, Департамент вживає всіх заходів для його якнайскорішого виконання. Вказане питання знаходиться на постійному контролі Департаменту до повного виконання рішення національного суду. Щоквартально до 5 числа наступного за звітним періодом місяця Департамент подає Секретаріату інформацію про стан виконання такого рішення суду.

1.5 У разі неможливості виконання запиту або доручення Секретаріату у визначений строк, Департамент повідомляє про це листом Секретаріат з викладенням причин подовження строку розгляду. У будь-якому разі загальний строк виконання такого запиту чи доручення не може перевищувати 15 днів з дня його отримання.

1.6 У разі необхідності Урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини може ініціювати проведення перевірки дій чи бездіяльності посадових осіб державної виконавчої служби, якщо такі дії чи бездіяльність впливають на забезпечення представництва держави у Європейському суді з прав людини. Про результати перевірки Департамент повідомляє Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини протягом трьох днів після її проведення.

2. Взаємодія Департаменту та Секретаріату під час виконання рішень Європейського суду, в тому числі у справах щодо тривалого виконання (невиконання) рішень судів в частині вжиття заходів індивідуального характеру
2.1 Якщо Європейським судом постановлено рішення, за яким передбачається вжиття додаткових заходів індивідуального характеру шляхом виконання рішення національного суду, Секретаріат протягом 10 днів після отримання офіційного тексту рішення Європейського суду повідомляє Департамент про необхідність вжиття таких заходів.

2.2 З метою виконання рішення Європейського суду Департамент вживає заходів, передбачених пп. 1.2-1.4 цього Порядку та Законами України "Про виконавче провадження" (606-14) та "Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини" (3477-15). Щомісяця до 1 та 15 числа Департамент подає до Секретаріату інформацію про стан виконання рішень Європейського суду за формою, що додається.

2.3 Якщо кошти, присуджені заявнику рішенням Європейського суду, було виплачено з порушенням строку, встановленого у рішенні Європейського суду, Департамент протягом трьох днів з дати отримання підтвердження сплати пені повідомляє про це Секретаріат із зазначенням причин пропуску строку виплати та дати сплати пені. До зазначеної інформації має бути додано копії платіжних документів, що підтверджують сплату пені.

2.4 У разі необхідності Урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини може ініціювати проведення перевірки дій чи бездіяльності посадових осіб державної виконавчої служби, якщо такі дії чи бездіяльність впливають на виконання рішення Європейського суду з прав людини. Про результати перевірки Департамент повідомляє Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини протягом трьох днів після її проведення.

 

 

Порядок взаємодії органів державної виконавчої служби та митних органів при переданні майна, конфіскованого за рішеннями судів, та розпорядженні ним, затверджений Наказом Міністерства юстиції України, Державної митної служби України від 12 жовтня 2009 р. № 1833/5/943 // Офіційний вісник України. – 2009. – № 84 (09.11.2009). – ст. 2847 (Електронна адреса доступу – http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0978-09).

 

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Н А К А З

12.10.2009 N 1833/5/943

Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
23 жовтня 2009 р.
за N 978/16994

 

Про затвердження Порядку взаємодії органів
державної виконавчої служби та митних органів
при переданні майна, конфіскованого
за рішеннями судів, та розпорядженні ним

Відповідно до Митного кодексу України (92-15), Закону України "Про виконавче провадження" (606-14) та з метою вдосконалення механізму розпорядження конфіскованим за рішеннями судів майном, що було вилучене митними органами, Н А К А З У Є М О:

1. Затвердити Порядок взаємодії органів державної виконавчої служби та митних органів при переданні майна, конфіскованого за рішеннями судів, та розпорядженні ним (додається).

2. Визнати такими, що втратили чинність, Порядок передачі митними органами майна, конфіскованого за рішеннями судів, органам державної виконавчої служби, затверджений наказом Міністерства юстиції України та Державної митної служби України від 17.08.2001 N 46/5/571 (z0720-01), зареєстрований у Мін'юсті 17.08.2001 за N 720/5911 (зі змінами), та наказ Міністерства юстиції України, Державної митної служби України від 28.11.2003 N 146/5/804 (z1097-03) "Про внесення змін до Порядку передачі митними органами майна, конфіскованого за рішеннями судів, органам державної виконавчої служби", зареєстрований у Мін'юсті 28.11.2003 за N 1097/8418.

3. Начальникам Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі, начальникам митних органів у десятиденний строк з моменту набрання чинності цим наказом провести робочі наради, передбачені пунктом 5 Порядку взаємодії органів державної виконавчої служби та митних органів при переданні майна, конфіскованого за рішеннями судів, та розпорядженні ним, затвердженого цим наказом.

4. Департаменту державної виконавчої служби (Стаднік Г.В.) подати цей наказ на державну реєстрацію відповідно до Указу Президента України від 03.10.92 N 493 (493/92) "Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади" (зі змінами).

5. Департаменту державної виконавчої служби (Стаднік Г.В.) та Управлінню справами Державної митної служби України (Погорєлова Т.В.) довести наказ до відома Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі, начальників митних органів.

6. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра юстиції України Цоклана В.І. та заступника Голови Державної митної служби України Федорова О.О.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)