АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Інтер’єр зорельота

Читайте также:
  1. ГОТИЧНИЙ СТИЛЬ ЄВРОПЕЙСЬКИХ КРАЇН:КУЛЬТОВИЙ ТА СВІТСЬКИЙ ІНТЕР’ЄРИ,МЕБЛІ
  2. Культовий інтер’єр
  3. РОМАНСЬКИЙ СТИЛЬ ЄВРОПЕЙСЬКИХ КРАЇН: КУЛЬТОВИЙ ТА СВІТСЬКИЙ ІНТЕР’ЄРИ, МЕБЛІ

Мета: ознайомити учнів із загальним поняттям «перспектива» ознайомити з основними правилами побудови лінійної перспективи; розширити знання про лінію горизонту; виховувати естетичне сприйняття навколишнього світу.

Тип уроку: комбінований.

ХІД УРОКУ

І. Організаційний момент

IІ. Актуалізація опорних знань

ІІІ. Мотивація навчальної діяльності

Сьогодні ми з вами потрапили на борт зорельота. Яка краса! Таких кімнат, коридорів удома не побачиш. Уздовж стін розміщено безліч приладів, посередині незвичайної форми приміщень розташовано спеціальне обладнання. Оце так інтер’єр! Давайте навчимося його малювати!

ІV. Вивчення нового матеріалу

Зображення внутрішнього простору приміщень – його інтер’єрів – популярний жанр графіки і живопису. Саме в зображеннях інтер’єрів художники залишили нам детальні свідчення про моду, побут, посуд, меблі різних часів, а також дали уявлення про захоплення їхніх господарів. Так реалістично малювати інтер’єри художникам допомагають закони перспективи. Згідно з ними візуально здається, що предмети у просторі зменшують свій розмір з віддаленням до лінії горизонту – умовної лінії, що знаходиться на рівні очей інтер’єру доцільно використовувати лінійну перспективу. Часто інтер’єр зображають фронтально – коли видно три стіни приміщення. Тоді фронтальна стіна розміщена посередині, паралельно лінії горизонту. Ракурс інтер’єру залежить від зміни розміщення горизонту. Тому спочатку обирають лінію горизонту, а стіни, віддаляючись, сходяться в цій точці. Коли «каркас» побудований, розпочинається перспективна побудова вікон, дверей. Все, що знаходиться паралельно стінам, підлозі, стелі, також спрямовано в точку сходження. У фронтальній перспективі вертикальні й горизонтальні лінії свій напрямок не змінюють. Лінія також відіграє значну роль у виявленні перспективні побудови. На передньому плані вона жирна, насичена, а з віддаленням стає тоншою, світлішою. Штрих змінюється так само.

V. Практичне завдання

Графітними або кольоровими олівцями намалюй інтер’єр зорельота.

VІ. Фізкультхвилинка

VІІ. Узагальнення і систематизація знань і вмінь учнів.

· Назви основні етапи побудови лінійної перспективи

· Що таке інтер’єр?

· Що таке перспектива?

· Визнач фронтальний і кутовий інтер’єри.

VIII. Рефлексія.

IX. Підсумок уроку. Виставлення оцінок.

 

X. Домашне завдання.

Спробуйте дізнатися як льотчики існують в зорельоті, як харчуються, як сплять та інше.


Клас Дата______________

Урок №6

Тема: Засоби художньої виразності графіки (лінія, штрих, крапка, пляма). «Зоряне небо в ілюмінаторі»

Мета: розширити знання учнів про графіку та її види ; ознайомити учнів з видом графіки – плямами; виховувати внутрішню красу;

Обладнання: підручник, альбом, олівці, гумка, лінійка, Тип уроку: комбінований.

ХІД УРОКУ

І. Організаційний момент

IІ. Актуалізація опорних знань

· Що таке рівновага?

· Які картини відомих художників ви вважаєте врівноваженими?

 

ІІІ. Мотивація навчальної діяльності

Зореліт покинув Землю. Ми у космосі. Як завжди, коли мандруєш, хочеться поглянути у вікно і подивитися, що там. Зазирніть в ілюмінатор космічного корабля. На вас чекає дивовижне видовище: нескінченне зоряне небо з переплетінням яскравих сузір’їв.

 

ІV. Вивчення нового матеріалу

Краса художнього твору багато в чому залежить від його гармонійної будови. Ми не зможемо сприймати твір закінченим, якщо його частини візуально не будуть врівноваженими. Встановлення рівноваги в художньому творі залежить від розподілу мас композицій відносно її центра. Врівноважена композиція викликає відчуття спокою, впевненості, стійкості.

У графічній композиції рівновага досягається:

· Взаємним підпорядкуванням великих і маленьких, світлих темних плям;

· Напрямком, товщиною і характером накреслення ліній;

· Скупченням чи розрідженням точок, штрихів

 

Завжди врівноваженою є симетрична композиція адже вона згуртована навколо центра симетрії чи по обидва боки від осі симетрії. Проте рівновага досягається і в асиметричній композиції: за рахунок врівноваження між собою частин зображення за розмірами, конфігурацією, кольором, тоном. Роздивись, як композиційна рівновага досягнута в картині завдяки взаємодоповнюючому розміщенню світлих і темних плям. Для побудови гармонійної композиції необхідною умовою є також досягнення цілісності – такого взаємного підпорядкування та неподільності всіх її складових елементів, коли ні додавати, ні вилучити з композиції вже нічого не можна.

V. Практичне завдання

Намалюй зоряне небо в ілюмінаторі космічного корабля.

VІ. Фізкультхвилинка

 

VІI.Узагальнення і систематизація знань і вмінь учнів.

· Яка роль засобів виразності графіки в досягненні композиційної рівноваги?

· Що є важливим для побудови гармонійної композиції?

VIII. Рефлексія.

IX. Підсумок уроку. Виставлення оцінок.

X. Домашне завдання.

Спробуйте уявити нову зірку або навіть нове сузір’я та дати їм назву.


Клас Дата_______

Урок №7


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)