АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Робота з підручником. Порівняйте старовинне зображення легендарного козака Мамая, виконане народним художником, та ілюстрацію до повісті «Тарас Бульба»

Читайте также:
  1. II. Методична робота.
  2. VIIІ. Самостійна робота.
  3. Архівація даних. Робота з програмами - архіваторами Win Zip, Win Rar та ін.
  4. Будова і робота фільтрів.
  5. Вимоги безпеки при виконанні робіт на повітряних лініях (робота на опорах)
  6. ГЛАВА 1. СОЦІАЛЬНА РОБОТА ЯК ПРАКТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ
  7. Дана робота може бути використана класними керівниками 5-11 класів загальноосвітніх шкіл.
  8. Дипломна (магістерська) робота на тему: «Психологічне становлення соціометричного статусу школяра в учнівському колективі»
  9. ДИПЛОМНА РОБОТА
  10. за підручником А.Несвіт
  11. І. Методична робота.
  12. ІІІ. Методична робота

Порівняйте старовинне зображення легендарного козака Мамая, виконане народним художником, та ілюстрацію до повісті «Тарас Бульба», створену сучасним професійним художником. (ст. 179)

Погляньте на образи козаків, створені в техніці витинанки. Придивитесь до зображень: загалом їх композиція симетрична. В одному випадку – це дзеркальна симетрія, в інших – включені окремі елементи асиметрії. (ст. 181)

V. Практичне завдання

Створіть ілюстрацію до зоряного літопису із зображенням козаків. Оберіть художню техніку: гуаш, акварель, витинанка.

VІ. Фізкультхвилинка

VІІ. Узагальнення та систематизація знань та вмінь.

· Що таке ілюстрація?

· Яке значення ілюстрацій в літературному творі?

VIII. Рефлексія.

IX. Підсумок уроку. Виставлення оцінок.

X. Домашне завдання.

Подивиться більш ілюстрацій до літературних творів за допомогою інтернету. Спробуйте розпізнати в якій із художніх технік вона виконана.

Урок №29

Тема: Симфонія кольорів Всесвіту.

Мета: ознайомитись з поняттям «абстракція»; розширити знання про видатних художників-абстракціоністів; пригадати відомі картини-абстракції; дізнатись про правила побудови абстракції; навчитись «малювати музику», передавати свій настрій від музики за допомогою малюнку; розвивати уяву, фантазію, образне мислення, конструктивні здібності; виховувати старанність, акуратність.

 

Обладнання: підручник, альбом, олівці, лінійка, гумка, гуаш, акварель, палітра, пензлі, магнітофон, аудіозаписи класичної музики; ілюстрації абстракцій, портрети художників-абстракціоністів.

Тип уроку: комбінований.

 

ХІД УРОКУ

І.Організаційний момент

IІ.Актуалізація опорних знань

· Що таке абстрактний живопис?

· Як називаються художники цього жанру?

· Яких художників-абстракціоністів ви знаєте?

 

ІІІ. Мотивація навчальної діяльності

Мистецький фестиваль ознаменувався цікавою подією: відбувся виступ великого симфонічного оркестру з демонстрацією дивовижного середовища – кольорового світлового шоу. Поєднання музики і кольору справило на всіх присутніх незабутнє враження. Треба вразити його на папері в абстрактній живописній композиції.

ІV. Вивчення нового матеріалу

Абстрактний живопис (або безпредметний) – зображення, в якому відсутні реальні предмети та явища. Абстрактний твір створюється за допомогою таких художніх засобів, як кольорові плями, лінії, фактура. Важливе значення в абстрактному живописі має композиція. Видатні художники-абстракціоністи – це В.Кандинський, М.Ларіонов. Ви, напевно, всі знаєте відому картину К.Малевича «Чорний квадрат». М.Чюрльоніс створював свої композиції за мотивами музичних творів. Побудова композиції абстрактного живописного твору може бути різною. Деякі художники створюють її вільно, безпосередньо під враженням від музики. Інші митці продумують свої композиції детально. Колорит абстрактного живопису може бути контрастним чи нюанс ним, теплим або холодним. Відтінки кольорів можуть плавно перетікати один в інший, як мелодія, а можуть звучати як окремі музичні акорди. Давайте сьогодні і ми спробуємо намалювати абстрактний живопис під супровід класичної музики.

Придумайте музичні назви до композицій, які ви бачите (демонстрація репродукцій)

V. Практичне завдання

Створіть абстрактну живописну композицію під час прослуховування класичної музики (гуаш, акварель). Відразу, перебуваючи під враженням від почутого зобрази кольорами свої почуття. Передавайте їх через напрямок мазків, характер ліній, розмір кольорових плям, певний колорит.

VІ. Фізкультхвилинка

 

VІІ. Узагальненн і систематизація знань та вмінь учнів.

· Назви головні виражальні засоби абстрактного живопису

· Яка роль кольору в передаванні емоційного стану у безпредметній композиції?

· Яких художників ми сьогодні вивчили?

VIII. Рефлексія.

IX. Підведення підсумків уроку. Виставлення оцінок.

X. Домашнє завдання:

Спробуйте намалювати в уяві абстрактну картину, яка б підходила до помешкання в якому ти мешкаєш? Або створіть фотошпалери своєї кімнати в цьому стилі.

Урок №30


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)