АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Принципи навчання взаємообусловлені

Читайте также:
  1. D. Принципи виваженості харчування та поступового розширення обсягу харчових предметів, що споживаються
  2. I. ПРИНЦИПИАЛЬНЫЕ СООБРАЖЕНИЯ
  3. II. Методологічні засади, підходи, принципи, критерії формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  4. А) основные требования и принципиальная схема лечебно-эвакуационного обеспечения
  5. А) розподіл навчального часу за темами для студентів-магістрів за спеціальністю 8.030109 – «Управління персоналом та економіка праці» стаціонарної форми навчання
  6. Адаптація до шкільного навчання
  7. Адаптивна система навчання з використанням інформаційних технологій.
  8. Адміністративна відповідальність: поняття, мета, функції, принципи та ознаки.
  9. Аналіз уроку виробничого навчання.
  10. Аналіз уроку теоретичного навчання.
  11. Антикорупційні принципи
  12. АРХІВНЕ ОПИСУВАННЯ: ПОНЯТТЯ, ВИДИ, ПРИНЦИПИ І МЕТОДИ

3.

1) Активності і свідомості.

2) Наочності.

3) Систематичності і послідовності.

4) Міцності і прогресування.

5) Доступності та індивідуалізації.

 

 

3.3. МЕТОДИ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ

 

1. Методомнавчання називають спосіб придбання знань, вмінь та навичок, розвиток рухових, моральних та вольових якостей.

2. Методичні прийоми – це:

Шляхи реалізації методів у конкретних випадках і умовах процесу фізичного виховання.

 

Тема №4. ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА І СПОРТ

У ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ

 

1. Фізична культура – це:

Органічна частина культури суспільства й особистості.

Галузь діяльності, що задовольняє потреби суспільства по створенню фізичної готовності людей до різних форм їхньої життєдіяльності і, насамперед, до праці.

Складова частина загальної культури суспільства, що спрямована на зміцнення здоров’я, розвиток фізичних, морально-вольових та інтелектуальних здібностей людини з метою гармонійного формування її особистості.

Вид культури, що являє собою специфічний процес і результат людської діяльності, засіб і спосіб фізичного вдосконалювання людини для виконання соціальних обов’язків.

(Усі відповіді вірні)

2. Фізичне виховання – це:

Педагогічний процес, спрямований на формування спеціальних знань, умінь і навичок, а також на розвиток різнобічних фізичних здібностей людини.

Головний напрям впровадження фізичної культури становить органічна частина загального виховання, покликана забезпечувати розвиток фізичних, морально-вольових, розумових здібностей та професіонально-прикладних навичок людини.

Процес вирішення певних освітньо-виховних завдань, який характеризується всіма загальними ознаками педагогічного процесу, або здійснюється в умовах самовиховання.

(Усі відповіді вірні)

 

3. Спорт – це:

Ігрова, змагальна діяльність, заснована на використанні фізичних вправ і спрямована на досягнення найвищих спортивних результатів.

Органічна частина фізичної культури, особлива сфера виявлення та уніфікованого порівняння досягнень людей у певних видах фізичних вправ, технічної, інтелектуальної та іншої підготовки шляхом змагальної діяльності.

(Усі відповіді вірні)

4. Визначальною рисою спорту є:

Змагальна діяльність, яка допомагає виявити резервні можливості людини і спрямована на досягнення найвищого результату. Їй властиве гостре (але не антогоністичне) суперництво, (чітка регламентація взаємодії учасників змагань, уніфікація змагальних дій, умов їх виконання і способів оцінки досягнень. Все це обумовлено відповідними (локальними, національними, міжнародними) спортивними класифікаціями та правилами змагань.

 

5.

1. Виховна функція.

2. Функція підвищення фізичної активності.

3. Оздоровча і рекреаційно-культурна функція.

4. Виробнича.

5. Пізнавальна функція.

6. Видовищна функція.

7. Функція поліпшення взаєморозуміння між народами і державами.

8. Престижна функція.

Сучасний спорт займає важливе місце як у фізичній, так і духовній культурі суспільства. Як соціальному явищу йому притаманні різноманітні соціальні функції. Серед них:

1. Виховна функція. Вона сприяє всебічному вихованню соціально активної особистості, передбачає підготовку до різних видів суспільної діяльності і формуванню естетичних смаків.

2. Функція підвищення фізичної активності покликана сприяти різнобічному розвитку людини, удосконалювати її фізичні здібності, розширювати арсенал життєво важливих рухових умінь, підвищувати їх надійність у складних умовах.

3. Оздоровча і рекреаційно-культурна функція спрямовані на зміцнення здоров’я людей та забезпечення їх активного відпочинку.

4. Виробнича функція дозволяє сприяти підвищенню продуктивності праці через згуртування виробничих колективів, встановлення в ньому сприятливого психологічного мікроклімату, впровадження норм і правил здорового способу життя.

5. Пізнавальна функція передбачає використання спортивної діяльності як моделі для вивчення фізичних і психічних можливостей людського організму в екстремальних умовах.

6. Видовищна функція, з одного боку, задовольняє прагнення великої кількості людей одержати емоційний заряд як учасників змагань, так і уболівальників, з другого – створює прекрасні умови для просвітницької роботи з метою залучення широкої аудиторії глядачів до регулярних занять фізичними вправами.

7. Функція поліпшення взаєморозуміння між народами і державами.

8. Престижна функція полягає в тому, що успіхи в розвитку спорту та перемоги спортсменів піднімають престиж окремих людей і колективів, регіонів і держави в цілому.

 

 

6. Фізична рекреація (відпочинок)– це:

Здійснення активного відпочинку людей за допомогою фізичних вправ, одержання задоволення від цього процесу.

Використання фізичних вправ, а також видів спорту в спрощених формах для активного відпочинку людей, одержання задоволення від цього процесу, розваги, перемикання зі звичайних видів діяльності на інші.

(Усі відповіді вірні)

 

 

7. Фізична реабілітація (відновлення) – це:

А) процес відновлення за допомогою фізичних вправ тимчасово втрачених або знижених фізичних здібностей, лікування травм, отриманих у процесі праці або спортивних занять.

Б) діяльність по відновленню частково втрачених або ослаблених психофізичних функцій і здібностей людини.

(Усі відповіді вірні)

8. Яка суть розминки та її частин:

Суть її полягає у забезпеченні оптимального впрацьовування систем організму в напрямі, адекватному особливостям наступної діяльності.

Розминка необхідна тоді, коли в основній частині уроку передбачаються координаційно складні, високоінтенсивні рухові дії, що висувають специфічні вимоги до організму.

(Усі відповіді вірні)

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)