АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Корисна інформація. Важливим етапом у розвитку спорту в Україні стало проведення I Російської Олімпіади, яка відбулася в Києві в кінці серпня 1913 р

Читайте также:
  1. Глава 3. Комерційна інформація та її захист
  2. Дезінформація як метод маніпулювання людською свідомістю.
  3. Довідкова інформація
  4. Довідкова інформація до виконання курсового проекту
  5. Довідкова та статистична інформація
  6. Довідником називається об'єкт програми, у якому зберігається структурована інформація, яка використовується при заповнені документів і при ведені аналітичного обліку.
  7. Додаткова інформація
  8. Додаткова інформація.
  9. Додаткова інформація.
  10. Додаткова інформація.
  11. Додаткова інформація.
  12. Економічна інформація її класифікація та призначення у науково-дослідному процесі

Важливим етапом у розвитку спорту в Україні стало проведення I Російської Олімпіади, яка відбулася в Києві в кінці серпня 1913 р., а також створення навесні того ж року Київського олімпійського комітету під головуванням О.К.Анохіна. Для проведення цієї Олімпіади в Києві був побудований стадіон. В Україні не було жодної капітальної спортивної споруди, за винятком цього стадіону. В ці роки в державі налічувалося біля 200 різних спортивних колективів, у яких займалися спортом усього біля 8 тис. людей.

Майстерність спортсменів України було переконливо показано на Всесоюзній спартакіаді 1928 р., де українські спортсмени виявилися переможцями у багатьох видах спорту: волейболі, гандболі, баскетболі, водному поло, гімнастиці та ін.

Тридцяті роки стали періодом бурхливого розвитку українського спорту. У 1930 р. у Харкові було засновано Державний інститут фізичної культури України (ДІФКУ). У 1935 р. В. Титов встановив два світових рекорди у кульовій стрільбі. Важкоатлет Г.Попов, застосовуючи науково обґрунтовану систему підготовки, протягом трьох років (1938-1940) установив 126 рекордів СРСР, 79 із яких перевищували світові.

На жаль, спортсмени України майже не мали можливостей для участі у значних змаганнях за кордоном. У СРСР тоді не було Національного Олімпійського комітету, а атмосфера ізоляції СРСР від світової спільноти боляче відображалася на розвитку спорту.

Уже в перші повоєнні роки відновлювалися зруйновані під час війни спортивні споруди, почалося будівництво нових стадіонів, залів, басейнів. До 1948 р. на Україні було досягнуто довоєнного рівня з усіх основних показників розвитку фізичної культури і спорту вищих досягнень.

Принципово новий етап розвитку спорту вищих досягнень розпочався після визнання Міжнародним олімпійським комітетом Олімпійського комітету СРСР та прийняття останнім рішення про участь радянських спортсменів в Іграх XV Олімпіади в Хельсінки (1952 р.). Достойно показали себе спортсмени України і на Олімпійських іграх у 50-60-ті роки. Протягом п’яти олімпіад внесок спортсменів України в досягнення збірної команди СРСР був достатньо високим і стабільним. Спортсмени України на Іграх XV Олімпіади в Хельсінки вибороли 10 золотих, 9 срібних і 1 бронзову медалі. (спортсмени Росії, які виступали в збірній СРСР, отримали в Хельсінки 15 золотих, 31 срібну і 15 бронзових медалей, а представники ще восьми союзних республік, які брали участь у складі збірної команди СРСР, завоювали загалом 7 золотих, 12 срібних і 3 бронзових медалі). Наведені цифри свідчать про великий потенціал спорту України тих років.

Після визнання Міжнародним Олімпійським комітетом Національного Олімпійського комітету України в 1992 р. олімпійський рух України став самостійним і зразу зіткнувся з великою кількістю гострих проблем. У Росії залишилися практично всі структури колишнього СРСР: федерації з олімпійських видів спорту, провідні спеціалісти – головні тренери збірних команд, представники колишнього СРСР у міжнародних структурах – у МОК і в міжнародних федераціях, кваліфікований склад суддів, які мали великий міжнародний досвід. Найскладнішим виявилося те, що переважна більшість спеціалістів олімпійського спорту України мала обмежені можливості для роботи в міжнародному олімпійському спорті, не мала досвіду підготовки збірних команд в ролі їхніх головних тренерів. не знали іноземних мов.

Виняток складали окремі видатні тренери України, які мали великий досвід роботи як головні та старші тренери збірних команд СРСР, керівники великих спортивних центрів, а також деякі вчені, які протягом років відповідали за науково-методичне забезпечення збірних команд СРСР.

Велику організаційну роботу у вкрай короткі терміни довелося виконати НОК, який очолив дворазовий олімпійський чемпіон Валерій Борзов, і федераціям з олімпійських видів спорту. У лютому 1994 р. вперше в історії олімпійського спорту в XVII зимових Олімпійських іграх у Ліллехаммері взяла участь делегація України. Дебют виявився досить успішним: золота і бронзова медалі, 18 очок у неофіційному командному заліку. Першою олімпійською чемпіонкою стала видатна українська фігуристка Оксана Баюл.

ТЕМА 15. Контроль і самоконтроль у процесі фізичного удосконалення

План до основної частини

1. Педагогічний контроль.

2. Медико-біологічний контроль(самоконтроль).

3. Методичні основи лікарського контролю під час оздоровчого тренування.

Література

 

1. Конституція України, ст.26 “Про фізичну культуру і спорт”.

2. Стимулювання самостійних занять з фізичної культури студентів: Метод. рекомендації /Укладач О.Т.Кузнєцова. – К.: Вид-во Європ. ун-ту, 2003. – 30 с.

3. Фізичне виховання. Навчальна програма для вищих навчальних закладів України III-IV рівнів акредитації. – К., 2003.

4. Ткач П.М. Фізичне виховання студентів вузу: Навчальний посібник. – Кн.1. – Луцьк: Надстир’я, 1996. – 178 с.

5. Шиян Б.М., Папуша В.Г., Приступа Є.Н. Теорія фізичного виховання. – Львів: ЛОНМІО, 1996. – 220 с.

6. Шиян Б.М. Теорія і методика фізичного виховання школярів. Частина 1-2. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2002.

7. Физическая культура студента: Учебник // Под ред. В.И.Ильинича.- М.: Гардарики, 2003. – 448 с.

 

Контрольні запитання

1. Дати визначення педагогічного контролю.

2. Які показники контролю вихідного рівня можливостей студентів?

3. Що передбачає контроль факторів, які впливають на студентів у процесі фізичного виховання?

4. Як Ви розумієте фізкультурний самоконтроль?

5. Що передбачає оперативно-поточний контроль?


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)