АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Виконання покарання у виді службових обмежень для військовослужбовців

Читайте также:
  1. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  2. Алгоритм виконання роботи
  3. Алгоритми виконання команд
  4. Аналіз виконання договірних зобов'язань по відвантаженню продукції
  5. Безспірне списання коштів державного бюджету за бюджетною програмою для забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів
  6. В нормах Особливої частини кримінального права передбачені умови звільнення від кримінального покарання за окремі види злочинів.
  7. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  8. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  9. В якій відповіді (відповідях) названі обставини, які пом’якшують покарання, що передбачені в ст.66 Кримінального Кодексу?
  10. В якій відповіді названа ознака кримінального покарання.
  11. Варіанти виконання завдань
  12. Видає дозволи на початок виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Стаття 58 КК України містить загальну характеристику нового для вітчизняного кримінального законодавства покарання — службових обмежень для військовослужбовців.

Покарання у виді службових обмежень для військовослужбовців відповідно до ч. 1 ст. 58 КК України є основним покаранням. Тобто воно призначається у випадках вчинення військовослужбовцями тих зло­чинів проти військової служби, за які санкціями відповідних статей Особливої частини ККтаке покарання передбачене. Крім цього, зазна­чене покарання може призначатися і в тих випадках, коли воно не пе­редбачене санкцією статті Особливої частини КК, але суд, зважаючи на обставини справи та особу засудженого, вважає за доцільне замість об­меження чи позбавлення волі на строк не більше ніж два роки призна­чити військовослужбовцю службові обмеження на той самий строк.

Покарання у виді службових обмежень може бути також застосоване до військовослужбовця в порядку заміни покарання або невідбутої його частини більш м'яким на підставі ч. 4 ст. 83 чи статей 85-87 КК України.

Зміст кримінального покарання у виді службових обмежень для військовослужбовців полягає у тому, що протягом строку його відбуван­ня, визначеного вироком суду:

— засуджений не підлягає підвищенню за посадою;
- не може бути підвищений у військовому званні;

—покарання не зараховується йому в строк вислуги років для при­
своєння чергового військового звання;

—із суми його грошового забезпечення в обов'язковому порядку
здійснюється відрахування в дохід держави в межах від 10 до 20% з усієї
суми грошового забезпечення незалежно від наявності претензій до за­
судженого за виконавчими документами.

Покарання у виді службових обмежень для військовослужбовців є строковим, тобто його виконання обмежується певними рамками в часі, які визначаються вироком суду в кожному конкретному випадку, вихо­дячи з положень ч. 1 ст.58 КК України, де встановлено, що службові об­меження застосовуються на строк від шести місяців до двох років.

За своєю суттю покарання у виді службових обмежень дуже схоже на покарання у виді виправних робіт, але насправді це покарання є спеціальним, оскільки застосовується тільки до військовослужбовців


(крім військовослужбовців строкової служби) і відбувається засудженим за місцем його військової служби.

До числа військовослужбовців, які несуть відповідальність у виді службових обмежень, належать: військовослужбовці Збройних Сил Укра­їни, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, Міністерст­ва з питань надзвичайних ситуацій та захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи і інших військових формувань, створених у відповідно до законів України. Порядок виконання покарання у виді службових обмежень для військовослужбовців визначається ст. 47 КВК України, де зазначено, що суд, який виніс вирок про службове обмежен­ня для військовослужбовця, після набуття ним законної сили надсилає копію цього вироку командиру військової частини або начальнику того органу, де проходить службу засуджений військовослужбовець.

Після отримання копії вироку командир військової частини або начальник іншого органу видає відповідний наказ, в якому зазначається розмір утримань у дохід держави з грошового утримання засудженого військовослужбовця, строк, впродовж якого його не може бути підви­щено в посаді, у військовому званні, а також строк, який не зарахо­вується йому в строк вислуги років для присвоєння чергового військо­вого звання. Наказ в обов'язковому порядку оголошується особовому складу військової частини або іншого органу, де проходить службу за­суджений, і доводиться до відома засудженого військовослужбовця.

Такий порядок реалізації вимог вироку суду говорить про те, що командир військової частини або іншого органу, видаючи зазначений наказ, несе персональну відповідальність за його чітке виконання.

Про прийняття вироку до виконання командир військової частини або інший відповідний начальник протягом трьох днів сповіщає суд, який виніс вирок.

Оскільки зміст покарання у виді службових обмежень містить у собі елементи, що стосуються порядку проходження служби військовослуж­бовцями (просування по службі, отримання чергового військового зван­ня, вислуга років, грошове утримання), розглянемо більш детально пи­тання, що стосуються реального виконання цього покарання, базую­чись на відповідній нормативній базі.

Указом Президента України «Про положення про проходження військової служби відповідними категоріями військовослужбовців» №1053/2001 від 7 листопада 2001 р. із змінами, внесеними згідно з Ука­зами Президента №381/2002 від 25 квітня 2002 р. та №469/2002 від 17 травня 2002 р., введені в дію Положення про проходження військової служби особами офіцерського складу, прапорщиками (мічманами) Збройних Сил України та Положення про проходження військової служби за контрактом та кадрової військової служби у Службі безпеки України. При цьому, в п.2 цього Указу зазначається, що чинність Поло-


ння про проходження військової служби особами офіцерського скла-* Прапорщиками (мічманами) Збройних Сил України поширюється на

'йськовослужбовців внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, а також інших військових формувань, утворених відповідно до

аконів України, крім військовослужбовців Служби безпеки України, яка, як вже зазначалося, має своє відповідне положення.

Згідно з п.21 Положення про проходження військової служби осо­бами офіцерського складу, прапорщиками (мічманами) Збройних Сил України (для військовослужбовців Служби безпеки України — п.31 відповідного Положення) чергові військові звання молодшого і старшо­го офіцерського складу присвоюються послідовно за наявності позитив­ної характеристики та відповідності чергових звань військовим званням, передбаченим штатними посадами, які вони займають, після закінчен­ня встановленого строку вислуги у попередніх військових званнях. Пунктом 24 зазначеного положення (для військовослужбовців Служ­би безпеки України — пунктом 34 відповідного Положення) встановлю­ються такі строки вислуги у військовому званні:

- молодшого лейтенанта, лейтенанта — 2 роки;

- старшого лейтенанта, капітана — 3 роки;

- майора (капітана 3 рангу) — 4 роки;

- підполковника (капітана 2 рангу) — 5 років.

Строк вислуги у військових званнях полковника (капітана 1 рангу) і вище не встановлюється.

Це загальне правило, але в разі засудження військовослужбовця до покарання у виді службових обмежень, навіть за умов наявності зазначе­ної вище вислуги років, чергове військове звання в межах строку відбування покарання йому не присвоюється (п.25 Положення про проходження військової служби особами офіцерського складу, прапорщиками (мічмана­ми) Збройних Сил України). Більш того, відповідно до ч. 2 ст. 58 КК Ук­раїни строк відбування цього покарання не зараховується засудженому військовослужбовцю в строк вислуги років для присвоєння чергового військового звання. Тобто відрахування вислуги років у даному випадку припиняється до того моменту, коли військовослужбовець звільняється від відбування покарання за будь якої передбаченої законом підстави.

Питанням призначення на посади та переміщенню по службі при­свячено розділ 4 Положення про проходження військової служби осо­бами офіцерського складу, прапорщиками (мічманами) Збройних Сил України (для військовослужбовців Служби безпеки України — розділ 4 відповідного Положення).

Слід мати на увазі, що ст. 58 КК України встановлює обмеження впродовж відбування покарання не на будь-яке переміщення по службі, а Тільки переміщення на вищу посаду.

Посада вважається вищою, якщо за цією посадою штатним розпи-с°м Передбачено вище військове звання, а за умови рівних військових


звань — більший посадовий оклад. У разі коли штатом передбачено два військових звання або деференційовані посадові оклади, до уваги бе­реться вище військове звання або вищий посадовий оклад (п.35 Поло­ження про проходження військової служби особами офіцерського скла­ду, прапорщиками (мічманами) Збройних Сил України).

Із зазначеного вище випливає, що на рівну або нижчу посаду засу­джений військовослужбовець під час відбування покарання у виді служ­бових обмежень може переводитись на загальних засадах.

Крім розглянутих вище обмежень для засуджених військовослуж­бовців є ще одне досить суттєве — це обов'язкове відрахування з їх гро­шового утримання. Розмір грошових відрахувань з грошового утриман­ня військовослужбовців, засуджених до службових обмежень, визна­чається ч. 2 ст. 58 КК України і складає суму в межах від 10 до 20%.

Розмір грошового утримання військовослужбовців визначається По­становою Кабінету Міністрів №829 від 22 травня 2000 р. «Про грошове забезпечення військовослужбовців», а також постановою Кабінету Міністрів України №452 від 6 квітня 1998 р. «Про упорядкування додат­кових видів грошового забезпечення військовослужбовців».

У межах строку відбування засудженим військовослужбовцем покаран­ня у виді службових обмежень передбачені вироком суду відрахування здійснюються щомісячно з усієї суми його грошового утримання незалежно від наявності претензій до засудженого за виконавчими документами.

Контроль за здійсненням грошових відрахувань, а також інших, передба­чених ст. 58 КК України обмежень, покладається на командира військової частини або іншого начальника, який видав наказ про виконання вироку.

Військовослужбовець, засуджений до службових обмежень, може бути звільнений від їх відбування:

— після відбуття визначеного вироком суду строку покарання;

- з випробуванням (ст. 75 КК України);

—умовно-достроково (ст. 81 КК України);

—у зв'язку з хворобою (ч. З ст. 84 КК України);

 

- у зв'язку з актом амністії (статті 85-86 КК України);

- у зв'язку з помилуванням (ст. 87 КК України).

Частина 5 ст. 47 КВК України визначає, що засуджені, які відбува­ють покарання у виді службових обмежень для військовослужбовців і визнані військово-лікарняною комісією непридатними за станом здо­ров'я до військової служби зі зняттям з військового обліку або непри­датними до військової служби в мирний час, звільняються судом від відбування покарання за поданням командира військової частини або іншого начальника і висновком військово-лікарняної комісії.

За три дні до закінчення встановленого вироком суду строку служ­бового обмеження для військовослужбовця командир військової части­ни або інший начальник видає наказ про припинення його виконання з визначенням дати припинення, з якої всі передбачені законом обме­ження скасовуються.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)