АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

І підготовки до іспиту (заліку)

Читайте также:
  1. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  2. V. МАТЕРІАЛИ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ
  3. VII. Система підготовки кадрів до здійснення процесу формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя
  4. VІ. Основна нормативно-правова і навчальна література для підготовки до заліку (іспиту) з Кримінально-виконавчого права.
  5. Анотований перелік питань для тестового державного іспиту з навчальної дисципліни «Організація рекреаційних послуг»
  6. Базовий рівень підготовки
  7. Базовий рівень підготовки
  8. Базовий рівень підготовки
  9. Базовий рівень підготовки.
  10. Визначення вимог до підготовки і умов атестації фахівця
  11. ВИЗНАЧЕННЯ ДО ІСПИТУ З ООП
  12. Вимоги до звіту про технологічну практику за напрямком підготовки

1. При вкладенні капіталу у фінансову установу «Альфа» з 200 випадків був одержаний прибуток: 250 тис. грн у 20 випадках, 300 тис. грн – у 80; 400 тис. грн – у 100.

При вкладенні капіталу у фінансову установу «Бета» з 240 випадків був одержаний прибуток: 300 тис. грн у 144 випадках, 350 тис. грн – у 72; 450 тис. грн – у 24. Вибрати варіант вкладення капіталу із розрахунку середнього очікуваного прибутку.

2. Визначити розмір збільшення прибутку на одну акцію фінансової установи «Альфа» після поглинання нею фінансової установи «Бета». Установа «Альфа» має річний прибуток 1200 тис. грн та 1100 одиниць випущених акцій. Установа «Бета» має річний прибуток 300 тис. грн та 600 одиниць випущених акцій.

Обмінне співвідношення за акціями при мерджері складає 1:5.

3. В процесі аналізу діяльності підприємства харчової промисловості встановлено, що грошовий потік за звітний рік склав 120,5 тис. грн. Сума вартості всіх активів підприємства складає 58,4 тис. грн. Коефіцієнт дисконтування, який прогнозується на наступний рік, дорівнює 1,15. Потенційний чистий виробничий прибуток, який може бути отриманий підприємством у наступному році (вартість доходу за вирахуванням витрат і податків) складає 126 тис. грн. Очікуваний інвесторами розмір прибутку (нормативної капіталізації) визначається у розмірі 8%.

4. Сім’я із трьох чоловік продає будинок, в якому проживала постійно. Продає вперше після вступу в дію законодавства про оподаткування доходів фізичних осіб від операцій з нерухомістю. Ставка оподаткування – 30%. Згідно чинному законодавству платникам податку у даному конкретному випадку надається пільга: дохід, що підлягає оподаткуванню, зменшується на 3000 неоподатковуваних мінімумів. Визначити суму податку на дохід сім’ї від продажу будинку при таких даних: ціна продажу будинку – 65,7 тис. грн.; державне мито стягується у розмірі 5% від ціни продажу; нотаріальні послуги становлять 1% від ціни продажу.

5. Індивідуальний приватний житловий будинок оціночною

вартістю 52, 4 тис. грн. має загальну площу 94 кв.м. У будинку проживає сім’я із 2 чоловік непенсійного віку. База оподаткування для даного конкретного випадку зменшується на суму, виходячи із 40 кв.м, на сім’ю. Будівля оподатковується за ставкою 2% від її оціночної вартості. Необхідно визначити суму податку на нерухомість.

6. Фінансові установи залучають фінансові активи вкладників на рік. Сума коштів складає 1000 грн. Визначити прибутковість вкладення коштів:

а) при нарахуванні процентів щоквартально в розмірі 20% річних з капіталізацією доходу;

б) при нарахуванні 22% річних раз на рік.

7. Номінальна вартість векселя складає 20000 грн. Термін обігу векселя від дня обліку до дня погашення – 165 днів. Процентна ставка по обліку векселя – 18% на рік. Визначити дохід за векселем.

8. Обмінний пункт надає такі котирування доларів США: USD/UKR – 5,37/5,42. Один клієнт продав 1000 дол., а інший купив 1000 дол. Який прибуток отримав банк на цих двох угодах?

9. Якщо 1 USD = 1,24 євро, то скільки доларів буде коштувати 1 євро?

10. Валютний дилер купив 1 млн євро за долари за курсом 1,242. У кінці дня він продав євро за курсом 1,243. Яким буде результат цих угод для дилера?

11. Англійська компанія хоче придбати американські долари для сплати за поставку товарів з США. Банк надає наступні котирування: фунт стерлінгів/долар – 1,8715/1,8725. За яким курсом буде зроблено обмін: а) 1,8725; б) 1,8715; в) 1,8720?

12. Американський імпортер купує 2 млн євро для того, щоб виконати платіж за товар. Скільки йому потрібно доларів, якщо банк котирує USD/євро = 1,175/1,176?

13. Курс доларів США в швейцарських франках дорівнює 1,5072, курс долара в сінгапурському доларі – 1,8408. Чому дорівнює крос-курс сінгапурського долара у франках, крос-курс франка в сінгапурському доларі?

14. Розрахувати крос-курс фунта стерлінгів у євро до долара США, якщо фунт стерлінгів до долара США дорівнює 1,6147; долар/євро – 1,8408.

15. Англійський експортер джему отримує платіж в євро. За яким курсом він обмінює євро на фунти стерлінгів, якщо курси цих валют до долара будуть такими: фунт стерлінгів до долара США дорівнює 1,6012; долар/євро – 1,4056?

16.Компанія має намір отримати позику в 10 млн японських єн на один рік під фіксовану ставку 7% річних. Але є можливість отримати кредит під «плаваючу» ставку. Компанія може отримати кредит в євро на міжнародному ринку під 6% річних, купувати єни на отримані євро на «споті» та продати єни за євро за форвардом на один рік. Скільки потрібно взяти євро в кредит та за яким форвардним курсом компанії вигідно продати єни за євро, якщо курс «спот» на момент отримання єврокредиту дорівнював 5 єн за євро?

17. Банк «Надра» приймає рішення щодо кредитування підприємства «Світоч», що може сплатити кредит з виручки 2400 тис.грн, яку воно зможе одержати через 6 місяців. Процентна ставка за короткостроковим кредитом складає 18% річних. Яким буде обсяг кредиту підприємства?

18. Банк приймає рішення щодо кредитування підприємства, що може сплатити кредит з виручки 1260 тис. грн, яку воно зможе одержати через 4 місяці. Процентна ставка за короткостроковим кредитом складає 22% річних. Яким буде обсяг кредиту підприємства?

19. ВАТ «Іскра» отримало кредит під 20% річних на суму 250 тис. грн терміном на два роки, а через 1,5 року продовжило термін кредитування від попередньої домовленості ще на 2 роки під 22% річних, що сплачуються в кінці кредитної угоди. Яку суму треба буде сплатити в кінці терміну кредитування?

20. Банк приймає рішення щодо кредитування підприємства, що може сплатити кредит з виручки 400 тис. грн, яку воно зможе одержати через 6 місяців. Процентна ставка за короткостроковими кредитами складає 15%, які він має сплачувати щоквартально. Яким буде обсяг кредиту підприємства?

21. Підприємство одержало в комерційному банку кредит у 25 тис. грн на 4 роки під 8% річних. Після закінчення цього терміну воно не змогло його сплатити. Банк погодився продовжити термін кредитування ще на 4 роки під 12% річних. Розрахувати остаточну суму погашення кредиту.

22. Підприємство одержало в комерційному банку кредит у 12 тис. грн на 2 роки під 6% річних. Після закінчення цього терміну воно не змогло його сплатити. Банк погодився продовжити термін кредитування ще на 2 роки під 12% річних. Розрахувати остаточну суму погашення кредиту.

23. Банк надає кредити підприємству під 22% річних. Експертна комісія визначила, що середньорічний рівень інфляції складає 11%. Яка ставка повинна бути визначена в кредитній угоді, щоб платежі за кредитом були застраховані від знецінення?

24. Підприємство здійснює вибір кредитування у двох банках. Перший банк пропонує кредит на 3 роки під 10% річних, що нараховуються за складними процентами. Другий банк здійснює кредитування за простими процентними ставками. Який процент другий банк повинен запропонувати підприємству, щоб досягти еквівалентних з першим банком умов?

25. Банк надав підприємству кредит у сумі 100 тис. грн на 5 років. Номінальна ставка за таким кредитом – 5% річних. Банк змінив умови кредитування і визначив нарахування процента не в кінці року, а в кінці кварталу. Якого збитку зазнало підприємство?

26. АТ надало кредит на 3 роки. Сума кредитування – 100 тис. грн. Ставка – 20% річних. Через рік АТ додатково надало кредит 50 тис. грн на два роки під 25% річних. Визначити суму, яку необхідно повернути підприємству через 3 роки.

27. ТОВ «Інвест» отримало кредит на рік під 30% річних. Однак через 6 місяців ставку було змінено на 40% річних. Визначити суму, яку буде повернуто, якщо величина кредиту становить 150 тис. грн.

28. Визначити, яку суму підприємству необхідно повернути банку через рік за кредит в 100 тис. грн. Кредит надано під 30% річних. Після двох місяців ставку збільшили на 5% річних. Після трьох місяців – ще на 2%, а після 8 місяців користування кредитом і до кінця року ставка склала 60%.

29. Банк надав підприємству кредит у сумі 250 тис. грн. на 5 років. Номінальна ставка за таким кредитом – 10% річних. Банк змінив умови кредитування і визначив нарахування процентів не в кінці року, а в кінці кварталу. Якого збитку зазнало підприємство?

30. АТ надало кредит на 4 роки. Сума кредитування – 150 тис. грн. Ставка – 10% річних. Через рік АТ додатково надало кредит 50 тис. грн на два роки під 20% річних. Визначити суму, яку необхідно повернути підприємству через 4 роки.

31. Підприємство здійснює вибір кредитування у двох банках. Перший банк пропонує кредит на 3 роки під 12% річних, які нараховуються за складними процентами. Другий банк здійснює кредитування за простими процентними ставками. Який процент другий банк повинен запропонувати підприємству, щоб досягти еквівалентних з першим банком умов?

32. Визначити можливість розрахунку за кредитні ресурси, використані позичальником на придбання обладнання вартістю 250 тис. грн у перший рік його використання, якщо ставка за кредит становить 20% річних і було реалізовано продукції, виробленої на цьому обладнанні, на суму 100 тис. грн (без ПДВ) із прибутком у 23,2 тис. грн.

33. Визначити, яку суму підприємству необхідно повернути банку через рік за кредит в 200 тис. грн. Кредит надано під 25% річних. Після двох місяців ставку збільшили на 5% річних. Після трьох місяців – ще на 2%, а після 8 місяців користування кредитом і до кінця року ставка склала 40%.

34. На початку 2005 року підприємство отримало кредит на 2 млн грн, а суміжне підприємство-партнер – на 1 млн грн. Терміни виплати відповідно 1 серпня 2005 року і 1 жовтня 2005 року. Ставка процента за обома кредитами – 28% річних. Незабаром обидва підприємства злилися в одне АТ і перестали існувати як самостійні юридичні особи, їх баланси були консолідовані. Для зручності обліку банком його новим клієнтом прийнято рішення об’єднати обов’язки за кредитами та відсунути строк кінцевої сплати до 1 грудня 2005 року, за умови що 1,2 млн грн повинні бути сплачені до 1 вересня 2005 року. Яку суму нове АТ повинно сплатити банку до 1 грудня 2005 року?

35. Перед робітниками кредитного відділу банку стоїть проблема

кредитування свого клієнта. Підприємство як постійний клієнт банку гостро потребує грошових засобів. Погасити кредит підприємство може з виручки в 260 тис. грн., яку він отримає через 4 місяці. Процентна ставка за короткостроковим кредитом складає 22% річних. Розрахувати можливу величину кредиту, що буде наданий даному підприємству.

36.Підприємство – клієнт банку повинен погасити кредит через 4 місяці, сплативши 800 тис. грн з розрахунку 15% річних. Дане підприємство змінило кредитну адресу, переїхало в друге місто, де розміщено дочірній банк з самостійним балансом. У цей час із цього міста в місто, де розташований головний офіс, переїхав клієнт, який повинен був погасити кредит дочірньому банку через 9 місяців у розмірі 810 тис. грн. також з розрахунку 15% річних. Хто і яку суму повинен перевести своєму контрагенту, щоб була дотримана фінансова еквівалентність балансів на даний момент?

37. Підприємство одержало в банку кредит в 20 тис. грн на 4 роки під 8% річних. Проте по закінченні цього строку кредит не був сплачений. Банк згоден продовжити кредит ще на 4 роки, однак під 12% річних. Яка буде кінцева сума для погашення кредиту?

38. Порівняти платоспроможність позичальника (методика НБУ) за коефіцієнтами миттєвої та поточної ліквідності щодо оптимального показника. Поточні зобов’язання позичальника становлять 120 тис. грн. На розрахунковому рахунку підприємства – 25 тис. грн, а на валютному – валюти в еквіваленті 12 тис. грн. Дебіторська заборгованість підприємства за надані послуги та за розрахунками з бюджетом становить 21 тис. грн. Статутний фонд підприємства становить 100 тис. грн.

39. Оцінити динаміку зміни платоспроможності позичальника за коефіцієнтом поточної ліквідності (методика НБУ) за наступною інформацією. У 2004 році грошові кошти та розрахунки складали на підприємстві 100 тис. грн, а в 2005 році вони зменшилися на 24%. У 2004 році підприємство одержало векселів на суму 50 тис. грн, тоді як у 2005 році вони були погашені. Дебіторська заборгованість за товари зменшилася в 2005 році порівняно з 2004 роком на 20% і становить 35 тис. грн, а дебіторська заборгованість з нарахованих доходів у 2004 році становила 20 тис. грн, тоді як у 2005 – тільки 2 тис. грн. Співвідношення довгострокових і короткострокових кредитів банку в 2004 і 2005 роках не змінилося і становить 0,5. Обсяг довгострокових кредитів у 2004 році становив 50 тис. грн, а в 2005 році обсяг виріс на 12 %.

40. Розрахувати рентабельність активів позичальника (за методикою НБУ), якщо фінансовий результат від звичайної діяльності до оподаткування становить 200 тис. грн. Інших видів діяльності позичальник не проводить. Підприємство має основних засобів за залишковою вартістю на 1 млн. грн, грошові кошти в національній валюті – 30 тис. грн, а також готової продукції на складі на суму 45 тис. грн.

41. Надати оцінку платоспроможності позичальника за коефіцієнтом маневреності (методика НБУ), якщо існує така інформація. Статутний капітал складає 200 тис. грн, резервний капітал – 10 тис. грн. Основні засоби підприємства за залишковою вартістю складають 100 тис. грн, а нематеріальні активи – 10 тис. грн. Наскільки мобільно підприємство використовує власні кошти, якщо цільове фінансування становило 60 тис. грн?

42. Зробити оцінку платоспроможності позичальника за коефіцієнтом миттєвої ліквідності (методика НБУ) за інформацією, наведеною в табл. 1 (тис. грн).

Таблиця 1


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)