АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Мета професійної підготовки

Читайте также:
  1. Атестація професійної діяльності вчителів в організації післядипломної педагогічної освіти в Греції
  2. Базовий рівень підготовки.
  3. в) фіксовані правила поведінки, що пропонують визначений тип моральних взаємовідносин, які є оптимальними з точки зору професійної діяльності.
  4. Джерела для підготовки.
  5. Ділові папери як засіб писемної професійної комунікації
  6. Загальна характеристика фондового ринку та основні види професійної діяльності його учасників.
  7. Заняття 3. Офіційно-діловий стиль як основа професійної діяльності юриста
  8. Зміст і характер професійної діяльності бухгалтера – економіста, основні посадові інструкції.
  9. Зміст професійної освіти у вищій школі
  10. І. Зміст та мета самостійної підготовки.
  11. Лекція № 5. Спеціальні розділи охорони праці в галузі професійної діяльності, актуальні проблеми в наукових дослідженнях
  12. Матеріали для самоконтролю щодо якості підготовки.

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ,

МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

Луганський державний університет внутрішніх справ

Імені Е.О. Дідоренка

 

ЗАТВЕРДЖУЮ Перший проректор з навчально-методичної та наукової роботи

професор

Е.В. Віленська

 

КРИМІНАЛЬНИЙ ПРОЦЕС

Р о б о ч а н а в ч а л ь н а п р о г р а м а

для курсантів і студентів 2-го курсу денної форми навчання

спеціальність „правознавство”

оствітньо-кваліфікаційний рівень „бакалавр”

 

Луганськ - 2011

Розробники: О.І. Литвинчук, заступник начальника кафедри кримінального

процесу та правосуддя, канд. юрид. наук, доцент

Ю.О. Гришин, доцент кафедри кримінального процесу

та правосуддя, канд. юрид. наук, доцент

Рецензенти:

Завідувач кафедри правосуддя Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, доктор юридичних наук, професор; заслужений юрист України

М.В. Руденко

 

Професор кафедри криміналістики Луганського державного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор В.В. Бірюков

 

Затверджено на засіданні кафедри кримінального процесу та

правосуддя 29 серпня 2011р., протокол № 1

 

МЕТА ДИСЦИПЛІНИ. При викладанні курсу «Кримінальний процес» ставляться чотири групи цілей наступного характеру.

Мета пізнавального характеру.

У результаті навчання студенти повинні одержати знання й сформувати уявлення щодо основних положень науки кримінального процесу, кримінально-процесуального законодавства та практики його застосування.

Мета розвиваючого характеру.

Під час вивчення кримінального процесу учні задовольняють свої потреби в інтелектуальному, культурному й моральному розвитку, удосконалюють свої здатності до аналізу і тлумачення положень науки й законодавства, до обліку та використання в правозастосовчій діяльності матеріалів слідчо-судової практики.

Мета виховного характеру.

У ході навчального процесу необхідно формування поваги до процесуальної форми, прав і законних інтересів учасників кримінального процесу, переконаності у необхідності суворого й неухильного виконання Конституції України, законів і заснованих на них підзаконних актів. Бакалавр права повинен мати цивільну зрілість, володіти професійною етикою й правовою культурою, глибокою повагою до закону й дбайливим відношенням до соціальних цінностей правової держави, честі і достоїнству громадянина, високою моральною свідомістю, гуманністю, твердістю моральних переконань, відповідальністю за долю людей та доручену справу, принциповістю й незалежністю у забезпеченні прав, свобод і законних інтересів особистості, її охорони й соціального захисту, необхідною свободою й наполегливістю у виконанні прийнятих правових рішень, почуттям нестерпності до будь-якого порушення закону у власній професійній діяльності.

Мета професійної підготовки.

У викладанні дисципліни важливе місце приділяється засвоєнню студентами усіх вимог кримінально-процесуального законодавства, змісту врегульованої ним діяльності та положень науки кримінального процесу; вироблення умінь ефективного застосування кримінально-процесуальних норм, особливо у стадіях порушення кримінальної справи і досудового розслідування з тим, щоб забезпечити розкриття злочинів і гарантувати захист прав та законних інтересів громадян; прищеплення навичок прийняття процесуальних рішень, а також складання процесуальних документів і ділових паперів.

 

 

ПЕРЕДМОВА

 

Програму з навчальної дисципліни «Кримінальний процес» розроблено відповідно до вимог державного освітнього стандарту вищої професійної освіти, навчальним планом вищого навчального закладу і чинним кримінально-процесуальним законодавством України.

Кримінальний процес належить до числа навчальних дисциплін, засвоєння яких створює фундамент професійної підготовки фахівців з вищою юридичною освітою для роботи в слідчих підрозділах, органах дізнання, судах, а також інших правоохоронних та правозахисних органах.

Основна мета викладення дисципліни полягає в підготовці висококваліфікованих фахівців, які знають кримінальне судочинство і вміють застосовувати його норми у боротьбі зі злочинністю.

Структура та зміст навчального курсу визначені з урахуванням єдиної системи знань, у рамках якої відбувається процес вузівського навчання.

При розробці програми курсу враховувалася не тільки послідовність вивчення суспільних і юридичних дисциплін у ЛДУВС, але й об'єктивний зв'язок кримінального процесу з теорією держави та права, кримінального права, криміналістики та інших юридичних дисциплін.

До предмету курсу «Кримінальний процес» входять теорія кримінального процесу, кримінально-процесуальне законодавство й кримінально-процесуальна діяльність.

За результатами вивчення курсу бакалавр повинен мати фундаментальні та професійно-орієнтовані знання та уміння щодо узагальненого об'єкту роботи та здатний вирішувати загальні типові професійні завдання, передбачені для слідчого, органу дізнання, прокурора та суду (судді).

Вимоги до рівня освоєння дисципліни:за підсумками вивчення курсу студенти повинні

ЗНАТИ:

- роль та місце кримінального судочинства в системі правоохоронної діяльності держави;

- процедурні особливості кримінально-процесуальної діяльності, її роль і місце у зміцненні законності та правопорядку;

- правові й організаційні основи кримінального процесу відповідно до профілю підготовки;

- розуміти сутність, характер і взаємодію кримінально-процесуальних явищ і пов'язаних з ними приписів закону, уяснити фундаментальні теоретичні й нормативні положення дисципліни, що визначають конкретну область його діяльності у сфері кримінального судочинства, розуміти їх взаємозв'язок у цілісній системі знань і значення для реалізації повноважень у професійній діяльності посадових суб'єктів кримінального процесу;

- мати професійно значимі вольові й моральні якості та психологічну стабільність;

ВМІТИ:

- тлумачити й застосовувати кримінально-процесуальний закон і пов'язані з ним нормативні правові акти;

- юридично правильно кваліфікувати факти й обставини кримінально-процесуальної значимості;

- приймати процесуальні рішення і робити юридичні дії під час провадження по кримінальних справах у точній відповідності із законом;

- використовувати у професійній діяльності особливості процесуального алгоритму попередження, припинення, виявлення, розкриття і розслідування злочинів відповідно до профілю підготовки;

- застосовувати кримінально-процесуальні заходи забезпечення безпеки учасників кримінального процесу;

- встановлювати причини та умови, що сприяють вчиненню злочинів;

- здійснювати кримінально-процесуальну діяльність у взаємодії з органами, службами й співробітниками інших правоохоронних органів, представниками державних органів, органів місцевого самоврядування, суспільних об'єднань, із трудовими колективам, громадянами.

Програма побудована за вимогами кредитно-модульної системи організації навчального процесу у вищих навчальних закладах та узгоджена з примірною структурою змісту навчального курсу, рекомендованою Європейською Кредитно-Трансферною Системою (ECTS).

Основними формами навчання є лекції, семінарські, практичні заняття, самостійна та індивідуальна робота на основі методів ак­тивного навчання та інших форм сучасних педагогічних технологій.

Важливим моментом використання акумулюючої кредитної системи є можливість використати при оцінці рівня підготовки студентів всі їхні досягнення, а не тільки результати персональної участі в навчальних заняттях.

У цьому зв'язку вагомий акцент робиться на оцінці якості виконання педагогами навчально-наукових завдань, які є різновидом індивідуальної роботи студентів поза навчальною аудиторією.

Курс навчальної дисципліни складається з 5 розділів і 33 тем.

Перевірка рівня освоєння дисципліни завершується складанням екзамену, а також державного екзамену.

 

ЗМІСТОВНИЙ МОДУЛЬ 1

ТЕМА1. Кримінальний процес та його місце в структурі правоохоронної діяльності

ТЕМА 2. Джерела кримінально-процесуального права

ТЕМА 3. Принципи кримінального процесу

ТЕМА 4. Учасники кримінально-процесуальної діяльності

 

ЗМІСТОВНИЙ МОДУЛЬ 2

ТЕМА 5. Докази та доказування у кримінальному процесі

ТЕМА 6. Запобіжні заходи та інші заходи кримінально-процесуального примусу

ТЕМА 7. Цивільний позов у кримінальному процесі

ТЕМА 8. Процесуальні документи, строки та судові витрати

 

ЗМІСТОВНИЙ МОДУЛЬ 3

ТЕМА 9. Порушення кримінальної справи

ТЕМА 10. Досудове розслідування

ТЕМА 11. Загальні умови досудового слідства

ТЕМА 12 Взаємодія слідчого з органами дізнання

ТЕМА 13. Слідчі дії

 

(Теми змістовних модулів 4-7 вивчаються на 3-му курсі та викладені в окремій робочій навчальній програмі)

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.008 сек.)