АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Із навчальної дисципліни

Читайте также:
  1. VIII. КОНТРОЛЬНІ ПИТАННЯ ДО ІСПИТУ З ДИСЦИПЛІНИ «ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»
  2. VIІ. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛИНИ «ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»
  3. В результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен
  4. Варіанти завдань для домашньої контрольної роботи із дисципліни
  5. Вивчення дисципліни
  6. Відмінності між поняттям господарського права — як правової науки, як галузі права, як навчальної дисципліни.
  7. Вопроси до іспиту з дисципліни
  8. Вплив мотивації на успішність навчальної діяльності.
  9. Графік розподілу навчального часу за темами навчальної дисципліни і видами навчальної роботи за ОПП
  10. Дисципліни «ГОСПОДАРСЬКЕ ПРАВО»
  11. З ДИСЦИПЛІНИ « ГОСПОДАРСЬКЕ ПРАВО»
  12. З ДИСЦИПЛІНИ « ГОСПОДАРСЬКЕ ПРАВО»

 

ТЕХНОЛОГІЇ ВИВЧЕННЯ ГАЛУЗІ «Мова та література»

 

спеціальність 7.01010201 – початкова освіта

спеціалізація: англійська мова, інформатика, музика, хореографія

факультет підготовки вчителів початкових класів

 

Укладач:

 

канд.. пед..наук, доц.. Макарова Л.М.

 


Методичні рекомендації щодо організації самостійної роботи

Важливою і обов’язковою складовою навчального процесу є організація самостійної роботи студента, яка передбачена робочою навчальною програмою «Технології вивчення галузі «Мова і література» на У курсі у загальному обсязі 72 години. Самостійна робота включає вивчення основних положень про технології вивчення галузі «Мова та література» у основних навчальних та методичних посібниках „Інноваційні педагогічні технології” (Дичківська І., 2004), „Освітні технології” (за заг. ред. О. М. Пехоти, 2001), „Інтерактивні технології навчан­ня: теорія, практика, досвід” (за ред. Пометун О., Пироженко Л., 2002); „Настільна книга педагога. Посібник для тих, хто хоче бути вчителем-майстром” (Андрєєва В.М., Григораш В.В.,2006) тощо.

Теми, що виносяться для самостійного опрацювання, безпосередньо пов’язані з навчальним матеріалом, який вивчається під час проведення аудиторних занять. Для самостійної роботи студенту пропонується ряд завдань, що мають розширити, систематизувати й узагальнити знання, отримані при вивченні навчальної дисципліни та вміти застосувати їх на практиці.

Основний зміст завдань самостійної роботи студента-заочника – складання тез, опорних конспектів і таблиць. Завдання для самостійної роботи і література окремо систематизовані. Головне, щоб студент в окремому зошиті для самостійної роботи із навчальної дисципліни вказував тему й завдання, робив необхідні записи й міг їх раціонально використати при підготовці до семінарських і практичних занять, а також при написанні домашньої контрольної, яка є однією з умов допуску до складання іспиту, під час підготовки до іспиту та у майбутній професійній діяльності.

Для того, щоб самостійну роботу обліковувати і записи систематизувати, доцільно створити свій каталог чи картотеку за зразком бібліотечного або ввести свої умовні позначення, обов’язково вказуючи авторів, назви і сторінки опрацьованих джерел.


Зміст самостійної роботи студентів із навчальної дисципліни

«Технології вивчення галузі «Мова та література»

№ теми Завдання Література Форма контролю
Модуль І. Технології вивчення галузі «Мова та література»(36 год.)
Тема 1. Загальна характеристика банку даних про сучасні навчальні технології в системі початкової освіти з мови та літератури.   Підготовка до практичного заняття «Традиційна та інноваційна модель навчання рідної мови» 1. Химинець В.В., Кірик М.Ю. Інновації в початковій школі. – Тернопіль: Мандрівець, 2009. – 312с. 2. Рибальченко С.Є. Формування культури здоров’я учнів засобами інноваційних технологій. Модель навчального закладу – Школа сприяння здоров’ю. – Х.: Вид. група «Основа», 2010. – 143с. – С.14. Скласти опорний конспект з теми, здійснити аналіз уроку з точки зору напрямків формування культури здоров’я (письмово).    
Тема 2. Інтерактивні технології   Інтерактивні технології: «за» і «проти»   Підготовка до тренінгу з використання інтерактивних технологій 1. Інтерактивні технології навчання: теорія, практика, досвід: метод, посібн. / Авт.-укл.: О.Пометун, Л.Пироженко. – К.: АПН, - 2002. – 136с. 2. Стребна О.В., Сошенко А.О. Інтерактивні технології в практиці роботи початкової школи. – Харків: «Основа», 2007. – 176с. 3..Сиротенко Г.О. Сучасний урок: інтерактивні технології навчання. –Харків: Основа, 2003. – 80с. Проаналізувати сучасні підходи до застосування інтерактивних технологій, заповнити таблицю. Скласти фрагмент уроку читання для 3-го класу з використанням інтерактивних методів – на вибір.
Тема 3. Технологія диференційованого навчання. Диференційоване навчання на різних етапах уроку   Підготовка до практичного заняття Наукова стаття за вибором студента. 1. Коваль Л.В. Сучасні навчальні технології в початковій школі: Навчально-методичний посібник. –Донецьк: ТОВ «Юго-Восток», Лтд, 2006. – 277с. 2. Логачевська С.П. Диференціація у звичайному класі. Посібник для вчителів, методистів, студентів /За заг. ред.. О.Я.Савченко. – Донецьк: Центр підготовки абітурієнтів, 1998. – 288с. Письмовий відгук на наукову статтю. Письмове повідомлення про результати опитування вчителів стосовно використання диференційованого навчання в умовах сучасної початкової школи
Тема 4. Технологія навчальної проектної діяльності Етапи проектування     Большакова О.А. Метод проектів у початковій школі / О.А.Большакова, Л.В.Салуха, Л.В.Кука, Л.І.Дубинська. – Х.: В-во «Ранок», 2011. – 144с. Скласти опорний конспект, запропонувати проект до теми «В гості до книги»
Тема 5. Ігрова навчальна технологія Ігрова технологія в умовах засвоєння учнями змісту галузі «Мова і література». За і проти. Підготовка до заняття-дискусії в стилі телевізійного ток-шоу 1. Скворчевська О.В. Ігрові методики роботи з учнями 1-4 класів. – Х.: Вид. група «Основа», 2007. – 208 с. 2. Дубіч Т.А. Ігрові технології навчання на уроках у початковій школі. – Тернопіль-Харків: Ранок, 2010. – 128с. 3. Сидоренко К.Л. Цікаві ігри та вправи на уроках української мови в початкових класах: Метод. пос. – Тернопіль: Мальва – ОСО, 2010. – 80с.   Укласти тези до дискусії Укласти банк найпоширеніших ігор для використання на уроках української мови та читання
Тема 6. Інноваційна технологія ЧПКМ (читання та письмо для розвитку критичного мислення). Підготовка до практичного заняття «Критичне мислення. Структура методичної системи» 1. Дичківська І. Інноваційні пе-дагогічні технології: Навчальний посібник. – К.: Академ. видав, 2004. –с.297-306. 2. Інноваційні технології на уроках читання: методична система ЧПКМ/ Упоряд. Франчук О.В. – Х.: «Основа», 2009. – 192с. Підготувати набір запитань до тексту (на вибір) для багаторівневого опитування, таблицю передбачень та щоденник подвійних нотаток.
Тема 7. Технологія розвивального навчання Підготовка до практичного заняття «Розвивальні ігри, вправи за завдання в початковій школі на уроках мови та літературного читання» Настільна книга педагога. Посібник для тих, хто хоче бути вчителем-майстром / Упорядники: Андрєєва В.М., Григораш В.В. – Х.: Вид. група «Основа», 2006. –с.257-259 Фрагмент уроку з використанням розвивальних вправ, ігор і завдань з мови.
Тема 8. Технологія саморозвитку М.Монтессорі. Нетрадиційні методики навчання   Підготовка до практичного заняття «Нестандартні уроки з використанням інноваційних технологій» Освітні технології / За заг. ред. О. М. Пехоти. – К., 2001. – С. 163-178. Химинець В.В., Кірик М.Ю. Інновації в початковій школі. – Тернопіль: Мандрівець, 2009. – 312с. Скласти тези щодо технології саморозвитку М.Монтессорі. Підготувати нестандартний урок з використанням інноваційних технологій
Підсумкова робота     Презентація проекту з використанням нових технологій з досвіду проектної діяльності педагогів Донеччини (на матеріалі уроків з мови та читання з досвіду)
         

 

Контроль з модуля


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)